Φινλανδία-Ελλάδα 2-0

16/10/2018 06:55    Nations League
Οι... τραγικές εμφανίσεις της εθνικής Ελλάδος δεν έχουν τελειωμό!

Μια ομάδα χωρίς πλάνο, χωρίς τίποτα, έχασε εύκολα με 2-0 από την Φινλανδία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου... χαιρετάει κάθε σκέψη διάκρισης στο Nations League!

Μετά το ματς με την Ουγγαρία όλοι συμφώνησαν πως «η Ελλάδα ήταν κακή αλλά κρατάει τη νίκη». Κόντρα στη Φινλανδία η Ελλάδα παρουσιάστηκε ακόμα χειρότερη! Το τελικό 2-0 δεν αδικεί την Εθνική μας ομάδα αλλά τους Φινλανδούς οι οποίοι παρά το γεγονός ότι έχασαν τον Πούκι μόλις στο 12' όχι μόνο βρήκαν γκολ αλλά απέκτησαν και αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας και ταυτόχρονα διέλυσαν την ελληνική άμυνα σε ένα 45λεπτο!

Σε αυτό έπαιξε το ρόλο του και η αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου στο ημίχρονο. Στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους οι Φινλανδοί σκόραραν με τον Σόιρι και για τα επόμενα 45 λεπτά έκαναν ότι ήθελαν την Εθνική μας ομάδα. Η Ελλάδα απείλησε για την ισοφάριση μόλις στο 87' (μακρινό σουτ του Κουλούρη) και σα να μην έφτανε αυτό είδε τον Καμαρά να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 89'.

Η Ελλάδα έκανε ένα βήμα μπρος στην προηγούμενη προκριματική φάση όταν και τερμάτισε στην δεύτερη θέση (έπαιξε μπαράζ με την Κροατία) αλλά δείχνει να κάνει δύο βήματα πίσω στο Nations League με την εικόνα που παρουσιάζει στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια...

Ιδιο σχήμα, μία αλλαγή η Εθνική, με 2 φορ η Φινλανδία
Προφανώς δεν θα μπορούσε ν' αλλάξει πολλά ο Σκίμπε από την Παρασκευή. Και η μία αλλαγή ήταν αναγκαστική στο σχήμα. Ο Κουρμπέλης δεν ακολούθησε την αποστολή στην Φινλανδία (θλάση) και την θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Αλέξανδρος Τζιόλης όπως ακριβώς είχε γίνει και στο ημίχρονο με την Ουγγαρία.

Με δύο φορ η Φινλανδία, off o Πούκι στο 12'
Αλλάγες δεν έκανε ούτε ο Μάρκου Κανέρβα. Παρά το γεγονός ότι έπαιζε κόντρα στην ομάδα που θα διεκδικούσε την πρωτιά ο Κανέρβα παρέταξε την ομάδα του με δυο φορ με στόχο να βρει τρόπο να σκοράρει γρήγορα όπως είχε κάνει με Ουγγαρία (στο 7') και με Εσθονία (στο 12'). Πλάνο που άλλαξε στο 12' μιας και ο Πούκι έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Το ίδιο ημίχρονο με την Ουγγαρία
Οπως δεν άλλαξε το σχήμα, έτσι δεν άλλαξε και η εικόνα της Εθνικής από την Παρασκευή μέχρι την Δευτέρα. Μια Ελλάδα που είχε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της αλλά πάλι δεν είχε τρόπο ή πλάνο να την ακουμπήσει στα πόδια του Μήτρογλου και φυσικά ν' απειλήσει. Ο Φορτούνης κατέβαινε στην μεσαία γραμμή για να πάρει πρώτη πάσα και να δημιουργήσει αλλά και πάλι η Εθνική δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να γίνει απειλητική.

Ενα ολόκληρο 45λεπτο και η Ελλάδα είχε ένα (κακό) σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή και μια (κακή) επιλογή του Πέλκα να σουτάρει αντί να παίξει κάθετα στον Φορτούνη.

Εξω ο Παπασταθόπουλος, γκολ στη πρώτη φάση
Τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μπορεί να μην απείλησε σοβαρά τη Φινλανδία αλλά και οι γηπεδούχοι δεν είχαν απειλήσει την εστία του Μπάρκα. Ομως η αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου άλλαξε κι αυτό το δεδομένο. Ο Τζαβέλλας που τον αντικατέστησε βρέθηκε στη φάση του 46' έκανε άλμα σε λάθος χρόνο με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Σόιρι ο οποίος πλάσαρε για το 1-0 των Φινλανδών.

Στο έλεος των Φινλανδών
Κι όμως. Ούτε το γκολ του Σόιρι δεν αφύπνισε την Εθνική μας ομάδα. Για την ακρίβεια η Ελλάδα έδειχνε να καταρρέει κάθε λεπτό που πέρναγε με αποτέλεσμα η Φινλανδία να δημιουργεί την μία φάση μετά την άλλη. Σόιρι και Σκραμπ βγήκαν τετ-α-τετ μετά από εύκολες κάθετες του Καμαρά (κακές επιλογές και οι δύο) ο Λουντ είχε δοκάρι με τον Σόιρι να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα άουτ και οι Ελληνες διεθνείς απλά παρακολουθούσαν το 2-0 να... έρχεται!

Ο Σκίμπε έβαλε και Χριστοδουλόπουλο (αντί του Μπακασέτα), έριξε στο τέλος και δεύτερο φορ (Κουλούρη αντί του Πέλκα) και βρήκε φάση στο... 87' από ένα μακρινό σουτ του επιθετικού του Ατρομήτου!

Το 2-0 τελικά... ήρθε επειδή ακριβώς η ελληνική ομάδα παρακολουθούσε. Ο Λουντ πήγε για καθυστέρηση στο κόρνερ αλλά κατάφερε να περάσει και τον Μπακάκη και τον Τζιόλη να στρώσει την μπάλα στον Καμαρά ο οποίος παρά το κακό του κοντρόλ δεν είδε αμυντικό να τον κόβει και τελικά να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Εν κατακλείδι
Η κακή παράδοση στην Φινλανδία συνεχίστηκε! Αλλά δεν είναι η παράδοση που συνεχίζεται αλλά η εικόνα της Εθνικής. Αντί να βελτιώνεται αυτή γίνεται ολοένη και χειρότερη μετά από κάθε παιχνίδι στο Nations League. Το καλό 60λεπτο στην Εσθονία έγινε ένα καλό ημίχρονο στην Ουγγαρία, το οποίο μειώθηκε στο τέταρτο με την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα να φτάσουμε σ' ένα τραγικό 90λεπτο στην Φινλανδία.

MVP: Λουντ. Εκανε τα πάντα, ήταν παντού και η ενέργεια του στο 2-0 ήταν όλα τα λεφτά. Είχε και δοκάρι στο ματς.
Αδύναμος κρίκος: Ποιον να πρωτοβάλεις από την Εθνική μας ομάδα. Ο Ζέκα είναι ο μόνος που μπορεί να έπιασε την βάση. Οι υπόλοιποι...
Στο ύψος του: Σόιρι. Εβαλε το γκολ στο 46' κι άλλαξε την ροή του αγώνα.
Η γκάφα: Η κίνηση του Τζαβέλλα στο γκολ των Φινλανδών. Με το που έχει μπει στο ματς κάνει άλμα σε λάθος χρόνο η κεφαλιά του αλλάζει πορεία στην μπάλα και καταλήγει στον Σόιρι ο οποίος πλάσαρε τον Μπάρκα.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα από τον Πάβελ Γκιλ. Ελέγχεται για την φάση στο 84' στο τράβηγμα που γίνεται στον Κουλούρη. Οι Φινλανδοί δεν μας έδωσαν ποτέ replay για τη συγκεκριμένη φάση οπότε δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Μια κακή Εθνική για ένα ολόκληρο 90λεπτο δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από την συγκεκριμένη Φινλανδία. Το 2-0 αδικεί τους γηπεδούχους που για ένα ημίχρονο μας έκαναν ότι ήθελαν...

Οι συνθέσεις:
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέκι, Αρατζούρι, Τοϊβιο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι (12' Σκραμπ), Σόιρι (84' Πίρινεν), Σπαρβ, Ούρονεν, Τουόμινεν, Ραϊτάλα
ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (46' Τζαβέλλας), Τσιμίκας, Τζιόλης, Ζέκα, Μπακασέτας (55' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Πέλκας (73' Κουλουρης), Μήτρογλου.


gazzetta
Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

20:24 15/4/2024

Ποια θα είναι στους δρόμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

20:22 15/4/2024

Δευτέρα 15/4 και Τρίτη 16/04

Δήμος Καλαμαριάς:  Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

Δήμος Καλαμαριάς: Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

18:00 6/4/2024

Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις ενημέρωσης

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

14:20 5/4/2024

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

14:11 5/4/2024

5/04 - 9:00 πμ - 6/04 - 3:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:18 5/4/2024

Παρασκευή 05/04, Σάββατο 06/04 και Κυριακή 07/04

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

20:15 3/4/2024

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του ΝΑΟΚΘ, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:01 3/4/2024

Τετάρτη 03/04 και Πέμπτη 04/04

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

20:24 1/4/2024

Πλήρως ανανεωμένος ο στόλος λεωφορείων του ΟΑΣΘ από την 1 Ιανουαρίου του 2025

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

18:00 1/4/2024

Ένα ρέκβιεμ με τις νότες του Μότσαρτ

Κλασικά Έπιπλα