Αφαίρεση τριών βαθμών για ΑΕΚ

12/10/2018 19:12    για τα επεισόδια με Ολυμπιακό
Βαριά «καμπάνα» για την ΑΕΚ!

Η Ένωση τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με αφαίρεση τριών βαθμών, πρόστιμο 73.250 ευρώ και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια που έγιναν στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στην απολογία της η ΑΕΚ υποστήριξε ότι τα επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών έγιναν εκτός του εν γένει χώρου του γηπέδου και βάσει των κανονισμών δεν έχει ευθύνη η γηπεδούχος ομάδα. «Δεν αρνούμαστε τα επεισόδια, αλλά δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Οι οπαδοί βγήκαν εκτός από το σημείο προελέγχου, σημείο όπου φτάνει ο εν γένει χώρος του γηπέδου. Δεν υπήρξε καμία επίδραση στον αγώνα, δεν σταμάτησε το παιχνίδι», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος πρόσθεσε: «Από τα βίντεο που υπάρχουν στο internet δεν προκύπτει με ασφάλεια ότι είναι από τον συγκεκριμένο αγώνα. Μπορεί να είναι και από προηγούμενο… Δεν τηρείται ούτε το θέμα των σημαντικών φθορών, ούτε των βιαιοπραγιών».

Ο αθλητικός δικαστής ρώτησε τον Λυσάνδρου αν η ρίψη βόμβας μολότοφ θεωρείται βιαιοπραγία και απάντησε λέγοντας πως «η έννοια της βιαιοπραγίας πρέπει να καθορίζεται με βάση το αθλητικό δίκαιο. Ο αθλητικός νόμος αναφέρει ότι απαιτείται υλική ενέργεια και σωματική επαφή» . Από την απόφαση προκύπτει πως η δικαστής έχει διαφορετική άποψη…documentonews

Επόμενο Προηγούμενο