Ο Ερντογάν απειλεί ξανά Ελλάδα και Κύπρο

21/9/2018 10:27    Συμβούλιο Ασφαλείας
Υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας, στην ανακοίνωση του οποίου υπάρχουν νέες απειλητικές προειδοποιήσεις προς Ελλάδα και Κύπρο.

Κατά την διάρκεια του συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και προστίθεται ότι «στις προσπάθειες που θα πλήττουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" αλλά και της Τουρκίας, η χώρα μας θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα αυτά, κάνοντας χρήση όλων των μέσων».

Οι πιέσεις στην Κύπρο γίνονται περισσότερες λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία της Κύπρου με την Αίγυπτο και ενόψει των φθινοπωρινών ερευνών και γεωτρήσεων η Άγκυρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος περιέγραψε περίπου ως αναπόφευκτη την έξοδο του πλωτού γεωτρύπανου «Fatih» στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τους επόμενους μήνες.

«Την παρουσία μας στις θάλασσες την ενισχύσαμε περισσότερο με το “Μπαρμπαρός”, το “Ορούτς Ρέις” και το “Φατίχ”», είπε ο κ. Ντονμέζ και συμπλήρωσε ότι τους τελευταίους 16 μήνες έχουν επενδυθεί 10 δισ. δολάρια για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Κύπρου δίχως να συμμετάσχουν στα οφέλη και οι Τουρκοκύπριοι.news

Επόμενο Προηγούμενο