Θεσσαλονίκη: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον ΟΑΣΘ!

21/9/2018 07:22    Ιωάννης Τσιωνάς
Του Γιώργου Καλλίνη

Ολοκληρώνεται από στιγμή σε στιγμή η αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών της πόλης, όπως τόνισε στο «typosthes.gr» ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Τσιωνάς και αναμένονται σαρωτικές αλλαγές.

Οι βασικές αναπροσαρμογές, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες θα γίνουν πάνω στις γραμμές κορμού Νο 2, 3 και 8 οι οποίες συνδέουν τα δύο άκρα της πόλης, με σκοπό να προσομοιάζουν τις γραμμές του Μετρό. «Θα έχουμε δύο παράλληλες γραμμές, η μία Βασ. Όλγας –Τσιμισκή-Δικαστήρια-Κτελ και η άλλη θα καλύπτει την Εγνατία, από το ΙΚΕΑ μέχρι το σταθμό. Αυτές οι 2 γραμμές θα μοιάζουν με τις στάσεις του Μετρό, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει κοινή εξυπηρέτηση στη περιοχή του ΙΚΕΑ όπου οι γραμμές τέμνονται, ενώ είμαστε και πολύ χαρούμενοι που επιτέλους θα εξυπηρετηθεί καλύτερα και η περιοχή από τα Δικαστήρια στα ΚΤΕΛ», εξηγεί ο κ. Τσιωνάς.

Ο στόχος αυτών των αλλαγών, σύμφωνα με τον κ. Τσιωνά είναι η συχνότητα των λεωφορείων σε αυτούς τους παράλληλους άξονες να είναι πιο συχνή από την ισχύουσα, περίπου κάθε 10 λεπτά. «Τα συνολικά οχήματα που θα επηρεαστούν θα είναι 34 και οι αλλαγές θα ισχύσουν από την 1η Οκτώβρη. Νωρίτερα, θα υπάρξει μια καμπάνια ενημέρωσης για όλες τις αλλαγές, έτσι ώστε οι επιβάτες να είναι ενήμεροι και να μην ταλαιπωρηθούν», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και κατανόηση από το επιβατικό κοινό, ειδικά τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του νέου σχεδίου.

Συγκεκριμένα, για να μην επιβαρυνθούν από τις αλλαγές οι επιβάτες της γραμμής «3», θα υπάρξει υποστήριξη από το λεωφορείο «33», ενώ και οι στάσεις της γραμμής «5» θα αλλάξουν για να καλύψουν όλη την παραλιακή, αλλά και από την Όλγας προς την Εγνατία. «Οι επιβάτες πρέπει να θυμούνται ότι το συγκοινωνιακό σύστημα είναι φτιαγμένο για μια άλλη εποχή, είναι ένα αγκυλωμένο σύστημα. Είμαστε στην εποχή της έξυπνης διαχείρισης και το υπάρχον σύστημα πρέπει να αλλάξει ολόκληρο», σύμφωνα με τον κ. Τσιωνά.

Οι αλλαγές στις στάσεις των λεωφορείων και η γενικότερη αναδιάταξη του στόλου και στις υπόλοιπες γραμμές, θα ολοκληρωθεί σε βάθος μηνών, ενώ όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Τσιωνάς οι γενικότερες αλλαγές στο συγκοινωνιακό χάρτη θα διαρκέσουν περίπου 3 χρόνια. Τέλος, υπάρχουν σκέψεις και σχεδιασμοί για αλλαγές στις συγκοινωνίες στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.   



typosthes
Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο - 59χρονος έβαλε 6 φωτιές ''ξέδινε επειδή ήταν πιεσμένος''!

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο - 59χρονος έβαλε 6 φωτιές ''ξέδινε επειδή ήταν πιεσμένος''!

15:19 12/8/2026

Στον εισαγγελέα ο 59χρονος

Καλαμαριά: Οι εργαζόμενοι του δήμου θα συναντηθούν με την Δήμαρχο για νέες θέσεις εργασίας

Καλαμαριά: Οι εργαζόμενοι του δήμου θα συναντηθούν με την Δήμαρχο για νέες θέσεις εργασίας

19:58 11/8/2026

''οι θέσεις να ανταποκρίνονται στις ανάγκες''

Καλαμαριά: Γεμίζει λουόμενους η Πλαζ Αρετσούς - Κοντινή και οικονομική επιλογή

Καλαμαριά: Γεμίζει λουόμενους η Πλαζ Αρετσούς - Κοντινή και οικονομική επιλογή

19:45 11/8/2026

Βουτιές για όσους δεν έφυγαν από την πόλη

Καλαμαριά: ''Η Μαλβίνα'' από τον Φοίνικα συναντήθηκαν με την Δήμαρχο - Νέες δράσεις στην στήριξη των γυναικών

Καλαμαριά: ''Η Μαλβίνα'' από τον Φοίνικα συναντήθηκαν με την Δήμαρχο - Νέες δράσεις στην στήριξη των γυναικών

16:14 11/8/2026

Μια ουσιαστική συνάντηση

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς επισκέφτηκε στρατιωτικές δομές που εδρεύουν στην Μητρόπολη (φωτο)

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς επισκέφτηκε στρατιωτικές δομές που εδρεύουν στην Μητρόπολη (φωτο)

16:02 11/8/2026

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής διακονίας..

Θεσσαλονίκη: 88 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΓΝΘ «Παπανικολάου»

Θεσσαλονίκη: 88 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΓΝΘ «Παπανικολάου»

15:55 11/8/2026

ανάρτηση του υπουργού Υγείας

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή επέμβαση σε ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή επέμβαση σε ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια

15:51 11/8/2026

στο ΑΧΕΠΑ

Κλασικά Έπιπλα