Άρης-Λεβαδειακός 2-0

18/9/2018 06:13    επιστροφή στο «Κλ. Βικελίδης»
Χωρίς να είναι το ίδιο εντυπωσιακός όσο στα δύο πρώτα ματς, ο Άρης, στην... επιστροφή του στο «Κλ. Βικελίδης» ως μέλος της Σούπερ Λίγκας ήταν ουσιαστικός και με τα γκολ των Γιουνές-Γκαρσία, επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού! Με το «3 στα 3» οι κίτρινοι συνεχίζουν στην κορυφή της βαθμολογίας!  Χαμένο πέναλτι από τον Μαρκόφσκι.

Γιορτή με 20.000 καλεσμένους!

Ο Άρης μοιάζει ασταμάτητος καθώς επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πέτυχε το 3/3 και παραμένει στην κορυφή τηςSuperleague. Χαμζά Γιουνές και Ματέο Γκαρσία πέτυχαν τα τέρματα για την ομάδα του Πάκο Ερέρα η οποία αποθεώθηκε από τους 20.000 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο Άρης συνεχίζει απτόητος στη Superleague ενισχύοντας το ντελίριο ενθουσιασμού που χαρακτηρίζει τους φίλους του. Οι «κίτρινοι» πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο απέναντι στον Λεβαδειακό, με τον Ματέο Γκαρσία να εξελίσσεται σε μορφή του αγώνα έχοντας συμπαραστάτη τον Χουλιάν Κουέστα ο οποίος διαφύλαξε την εστία του στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μαρκόφσκι.

Είχε κατοχή αλλά και φάσεις στο transition

Όπως συνηθίζει, ο Άρης επιδίωξε να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας και η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία στο να τα καταφέρει. Η διάταξη και η λογική του Λεβαδειακού ήταν ξεκάθαρη καθώς ο βασικός στόχος του Άκη Μάντζιο ήταν να καταστρέψει το passing game των «κίτρινων». Και η αλήθεια είναι ότι το πέτυχε καθώς ο Άρης – μετά από την εκτέλεση φάουλ του Ματίγια στο 2ο λεπτό όπου η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Επασί – ήταν απειλητικός κυρίως στο transition game ή από ατομικό λάθος παίκτη του Λεβαδειακού. Όπως αυτό του Ζησόπουλου στο 12ο λεπτό από το οποίο ο Γιουνές βρέθηκε σε θέση βολές από πλάγια θέση αλλά η εκτέλεση του Τυνήσιο ήταν κακή.

Το δεκάλεπτο της έκρηξης

Ο Άρης δεν κατάφερε να βάλει στην εξίσωση του παιχνιδιού τον Μπρούνο Γκάμα καθώς ο Πορτογάλος δεν βρήκε χώρους δράσης, αλλά στο 16ο λεπτό είδε την κίνηση του Γιουνές χωρίς την μπάλα. Και πάλι όπως ο Επασί αντέδρασε υποδειγματικά στο σουτ του Τυνήσιου. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απειλήσει μέσα από τις πρωτοβουλίες είτε του Σουμπίνιο είτε του Νανγκίς από την αριστερή πλευρά. Ο Μαρκόφσκι ξέφυγε μόλις μια φορά από την επιτήρηση του Βέλεθ, στο 18ο λεπτό, και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής ανάγκασε τον Κουέστα σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ. Για να φθάσουμε στο 21ο λεπτό όπου ο Ματέο Γκαρσία πέρασε ανάμεσα από τους Τσαμπούρη, Σαβαντόγκο ο τελευταίος μπήκε αργά στη φάση… πήρε τα πόδια του Αργεντίνου και ο Τάσης υπέδειξε πέναλτι δίχως δεύτερη σκέψη. Ο Χαμζά Γιουνές εκτέλεσε εύστοχα και ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό.

Ο Άρης είχε μία ακόμη κλασική ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου όταν μετά από συνεργασία των Ματέο Γκαρσία-Μπρούνο Γκάμα, ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι στον Επασί αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού είχε σωστή αντίδραση. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο στο τελευταίο 10πτο, στηρίχθηκαν κυρίως στην αριστερή πλευρά τους και στον Νανγκίς. Μέσα από ενέργεια του τελευταίου ο Σαβαντόγκο βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η εκτέλεσή του από το ύψος της μεγάλης περιοχής ήταν απογοητευτική.  

Το «τελείωσε» ο Ματέο

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να τελειώσει το παιχνίδι. Και θα μπορούσε να το είχε καταφέρει σε λίγα λεπτά αλλά η σέντρα του Ντιγκινί από τη δεξιά πλευρά ήταν αρκετά δυνατή για τον Χαμζά Γιουνές ο οποίος ήταν ανενόχλητος στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού. Για να φτάσουμε στο 57ολεπτό όπου μετά από εκτέλεση φάουλ του Μενέντεζ, ο Επασί άγγιξε την μπάλα, αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ματέο Γκαρσία σε κενή εστία έκανε το 2-0. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Λεβαδειακός (μέχρι τότε τα περίμενε όλα από τους Σουμπίνιο, Νανγκίς), ανέβασε τις γραμμές του ψάχνοντας τη φάση που θα τον έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.

Ο Κουέστα «γλίτωσε» τον Τάση!

Στο 63ο λεπτό ο Άρης έχασε σπουδαία ευκαιρία για να τριπλασιάσει τα τέρματά του καθώς μετά από σέντρα του Ματέο Γκαρσία, ο Γιουνές είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Για να ακολουθήσει η φάση που λίγο έλειψε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Στη βαθιά μπαλιά του Όμο ο Μαρκόφσκι έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε… αξιοθαύμαστη βουτιά εντός της περιοχής και ο Τάσης υπέδειξε πέναλτι θεωρώντας ότι υπήρχε επαφή με τον Δεληζήση. Ο Μαρκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση, επέλεξε τη δεξιά γωνία και ο Κουέστα απέκρουσε διαβάζοντας τη σκέψη του επιθετικού του Λεβαδειακού.

Παιχνίδια με τη φωτιά

Στο τελευταίο 20πτο ο Άρης ήταν χαλαρός, με πολλά ατομικά λάθη και ο δε Λεβαδειακός έχοντας ανεβάσει τις γραμμές του ουσιαστικά απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν μπει στο παιχνίδι στο 80ο λεπτό όταν ο Σαβαντόγκο επιχείρησε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση εντός της περιοχής ή ακόμη στο 85ο λεπτό, αλλά τόσο στην πρώτη περίπτωση όσο και στη δεύτερη με το σουτ του Μανγκά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. Για τον δε Άρη, είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά – έγινε και στον αγώνα με τη Λάρισα – που παίζει «σβηστός» θεωρώντας ασφαλές σκορ το 2-0.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Δεληζήσης, Βέλεθ, Μπρούνο Γκάμα (Άρης), Νανγκίς, Μητρόπουλος, Σουμπίνιο (Λεβαδειακός)

MVP: Ματέο Γκαρσία. Ίσως στην καλύτερη και πιο ουσιαστική εμφάνισή του, ό,τι καλό δημιούργησε ο Άρης ξεκίνησε από τα δικά του πόδια και ως ένα βαθμό κάλυψε το… κενό του Μπρούνο Γκάμα καθώς ο Πορτογάλος δεν βρήκε πεδίο δράσης.

Στο ύψος του: Ο Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει περάσει… απαρατήρητος λόγω της ποιότητας της μεσοεπιθετικής γραμμής. Έβγαλε την ομάδα του από τη δύσκολη θέση στην εκτέλεση πέναλτι του Μαρκόφσκι και γενικά παρουσιάζει αξιοσημείωτη σταθερότητα στις κινήσεις του.

Αδύναμος κρίκος: Όλη η αριστερή πλευρά του Λεβαδειακού καθώς ο Ματέο Γκαρσία «χόρεψε» όποιον είχε απέναντί του. Είτε τον Ντιόγκο στο πρώτο ημίχρονο και λίγο λιγότερο τον Χατζηλάμπρο στο δεύτερο καθώς ο νεαρός λειτούργησε πολύ καλύτερα απέναντι στον Αργεντίνο.

Η «γκάφα»: Στην πραγματικότητα είναι δύο. Αυτή του Τάση στο πέναλτι που κέρδισε ο Λεβαδειακός αλλά και η… αγαρμποσύνη του Σαβαντόγκο στο πέναλτι που κέρδισε ο Άρης.

Το «στραγάλι»: Ο Γιώργος Τάσης από την Ήπειρο εκτέθηκε στη φάση του πέναλτι του Λεβαδειακού καθώς δεν υπάρχει επαφή μεταξύ Δεληζήση και Μαρκόφσκι.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Άρης κατευθύνθηκε από τη θετική αύρα των δύο πρώτων αγωνιστικών, μάλλον πέτυχε μια επαγγελματική νίκη. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους όπως απέναντι σε Λαμία και Λάρισα, τους έλλειψαν οι επινοήσεις του Μπρούνο Γκάμα αλλά μέσα από την κατοχή της μπάλας και την (κατά διαστήματα) πίεση που άσκησαν πήραν αυτό που ήθελαν. Ο Λεβαδειακός άλλαξε φιλοσοφία μετά το 2-0, έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Άρη, εκεί όμως άρχιζαν τα δύσκολα καθώς δεν είχε σωστά τελειώματα.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντεζ, Μπάσα, Ματίγια (76’ Σιώπης), Ντιγκινί (84’ Παυλίδης), Μπρούνο Γκάμα (68’ Κολάσο), Ματέο Γκαρσία Γιουνές

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Φαβάρο, Σουλαϊμόν, Νανγκίς (76’ Μανγκά), Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Τσαμπούρης, Ντιόγκο (53’ Χατζηλάμπρος), Σαουαντόγκο, Μητρόπουλος (85’ Ιωαννίδης), Σουμπίνιο


gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

20:24 15/4/2024

Ποια θα είναι στους δρόμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

20:22 15/4/2024

Δευτέρα 15/4 και Τρίτη 16/04

Δήμος Καλαμαριάς:  Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

Δήμος Καλαμαριάς: Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

18:00 6/4/2024

Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις ενημέρωσης

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

14:20 5/4/2024

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

14:11 5/4/2024

5/04 - 9:00 πμ - 6/04 - 3:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:18 5/4/2024

Παρασκευή 05/04, Σάββατο 06/04 και Κυριακή 07/04

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

20:15 3/4/2024

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του ΝΑΟΚΘ, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:01 3/4/2024

Τετάρτη 03/04 και Πέμπτη 04/04

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

20:24 1/4/2024

Πλήρως ανανεωμένος ο στόλος λεωφορείων του ΟΑΣΘ από την 1 Ιανουαρίου του 2025

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

18:00 1/4/2024

Ένα ρέκβιεμ με τις νότες του Μότσαρτ

Κλασικά Έπιπλα