Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού απόψε στην Καλαμαριά με ελεύθερη είσοδο!

14/9/2018 03:32    με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα
Η συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς η οποία είχε αναβληθεί λόγω του τριήμερου πένθους στις ενοπλες δυνάμεις, θα πραγματοποιηθεί απόψε Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο Κυβερνείο (παλατάκι).

Εισοδος Ελεύθερη

Τα δυο σχήματα υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Γεωργίου Τσιλιμπάρη Πλωτάρχη ΠΝ και του Ιωάννη Κούκα, Αρχιμουσικού του Δήμου Καλαμαριάς αντίστοιχα, θα παρουσιάσουν αγαπημένα κομμάτια απο τον Ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία προσμετρά 128 χρόνια μουσικής προσφοράς σε ξηρά και θάλασσα, σε πόλεμο και ειρήνη, από το μικρότερο ακριτικό μέρος της χώρας μας μέχρι τις μεγάλες πολιτιστικές μητροπόλεις της υφηλίου, δίκαια θεωρείται μία από τις καλύτερες μπάντες της Ευρώπης. 

Η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού έχει αντιπροσωπεύσει την πατρίδα μας πάρα πολλές φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε Παρελάσεις, σε Θρησκευτικές τελετές, Στρατιωτικά φεστιβάλ, κ.ά.. Είναι η μόνη Μπάντα που είχε συμμετοχή και στις δύο Ολυμπιάδες που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας. Έχει παρουσιάσει προγράμματα κι εκπομπές στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και έργο στον δισκογραφικό τομέα καθώς επίσης έχουν προβληθεί εκπομπές αναφερόμενες στην ιστορία και το έργο της.

Συμπράττει με μια από τις πιο δραστήριες δημοτικές ορχήστρες, τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμαριάς, η οποία εφέτος συμπληρώνει 35 χρόνια έντονης και δημιουργικής προσφοράς. Η θεσμοποιημένη αυτή έκφραση αφενός της αγάπης των δημοτών για τη μουσική, αφετέρου της αμέριστης συμπαράστασης της δημοτικής αρχής, γρήγορα αναδείχθηκε σε ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο. Η ορχήστρα με το φυτώριό της, παρέχει δωρεάν εξειδικευμένη μουσική μόρφωση, λαμπρύνει με την παρουσία της τις εκδηλώσεις του τόπου και προσμετρά πάνω από χίλιες συναυλίες και υπηρεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Στις αξιολογότερες από αυτές συγκαταλέγονται οι εμφανίσεις της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης, στη Δ.Ε.Θ, η συμμετοχή της σε 2 ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3, σε τελετές έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του Δήμου Δέλτα, στο φεστιβάλ των Αμπελοκήπων, η συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, του Νίκου Κυπουργού και του Διονύση Σαββόπουλου (παρουσία των συνθετών), καθώς και οι αποστολές της για παρελάσεις και συναυλίες στις Η.Π.Α., στον Καναδά, στη Σουηδία, Γερμανία, Σλοβακία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 23/7/2025

Τετάρτη 23/7

Το εμβληματικό έργο που αλλάζει τον Φοίνικα και την εικόνα της πόλης

Το εμβληματικό έργο που αλλάζει τον Φοίνικα και την εικόνα της πόλης

21:13 22/7/2025

Ανατολική Είσοδος Καλαμαριάς

H «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Θέατρο Δάσους

H «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Θέατρο Δάσους

20:00 22/7/2025

Τετάρτη 23/7

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) από τον Δήμο Καλαμαριάς

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) από τον Δήμο Καλαμαριάς

15:00 22/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοινώνει την υλοποίηση θερινού κατασκηνωτικού προγράμματος

Άνοιξε η πλατφόρμα ξανά για αιτήσεις εγγραφής σε κενές θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς

Άνοιξε η πλατφόρμα ξανά για αιτήσεις εγγραφής σε κενές θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς

13:00 22/7/2025

Λόγω κενών θέσεων

Μετακομίζει στον Φοίνικα το ΚΕΠ Πλατείας Σκρα

Μετακομίζει στον Φοίνικα το ΚΕΠ Πλατείας Σκρα

11:00 22/7/2025

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας για τις ανάγκες της μετεγκατάστασης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 22/7/2025

Τρίτη 22/7

Η Θεατρική Παράσταση «Δον Ζουάν» στο θέατρο Δάσους

Η Θεατρική Παράσταση «Δον Ζουάν» στο θέατρο Δάσους

17:00 21/7/2025

24 - 25/7

Μέτρα πρόληψης και κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Καλαμαριάς για τις ημέρες του καύσωνα

Μέτρα πρόληψης και κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Καλαμαριάς για τις ημέρες του καύσωνα

14:21 21/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς λαμβάνει μέτρα προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:08 21/7/2025

Δευτέρα 21/7

Κλασικά Έπιπλα