Οι τρίτεκνες οικογένειες μπορούν φέτος, για πρώτη φορά, να επισκεφθούν τη ΔΕΘ, με τα κριτήρια των πολύτεκνων. Αντί να πληρώνουν για την είσοδο κάθε μέλους της οικογένειάς τους 7 ευρώ, που είναι το κανονικό εισιτήριο, θα πληρώνουν 5 ευρώ, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», η πρόεδρος του Συλλόγου «Εστία Τριτέκνων» Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπουγιουκλή.
«Κάθε μέλος τρίτεκνης οικογένειας, από οποιοδήποτε σημείο του τόπου μας, που θέλει να επισκεφθεί πλέον τη ΔΕΘ, μπορεί να έχει την έκπτωση των πολυτέκνων, επιδεικνύοντας τη σχετική ταυτότητα ή την κάρτα μέλους» επισήμανε η κ. Μπουγιουκλή και ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΔΕΘ HELEΧPO Α.Ε., που έκανε δεκτή την πρόταση του συλλόγου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων.
Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου να επιβάλλει σε οικογένεια να πληρώνει πρόστιμο 300 ευρώ όταν τα παιδιά κάνουν φασαρία, η κα Μπουγιουκλή είπε: «Δεν το πίστεψα όταν ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση του δικαστηρίου, είναι πολύ τραβηγμένο, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορείς να τα φιμώσεις τα παιδιά, θέλουν τον χώρο τους, ένα παιδάκι κάνει φασαρία. Εγώ έχω τρία αγόρια και σε εμάς έχουν γίνει πολλά παράπονα. Δεν μπορεί να ισχύσει αυτό, θα αλλάξει».
Η πρόεδρος του Συλλόγου «Εστία Τριτέκνων» Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειας με τρία παιδιά που καλούνται να σπουδάσουν σε άλλες πόλεις. «Εμείς οι τρίτεκνες οικογένειες μετά από τις πανελλαδικές εξετάσεις, αρχικά χαιρόμαστε και στη συνέχεια κλαίμε, καθώς οι γονείς με τρία παιδιά δεν μπορούν να έχουν μεταγραφή στον τόπο διαμονής της οικογένειας τους» επισήμανε.
Μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με ένα παιδί τρίτεκνης οικογένειας που έχει περάσει στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που ήταν ΤΕΙ και είναι πλέον ΑΕΙ και δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του για οικονομικούς λόγους.
«Η σχολή άλλαξε χωρίς να το γνωρίζει αυτό το παιδί όταν συμπλήρωνε το μηχανογραφικό του. Θα επέλεγε άλλη σχολή, διότι δεν μπορεί να μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη και δεν υπάρχει και αντίστοιχη σχολή» διευκρίνισε η κα Μπουγιουκλή και συμπλήρωσε: «Από τη μια πλευρά χαίρεσαι που το παιδί σου άνοιξε τα φτερά του και πέρασε σε μια τέτοια σχολή και από την άλλη δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, καθώς είναι δύσκολο να το στηρίξεις οικονομικά».