Καλαμαριά - Νταλάρας, Βελετσιώτου σήμερα σε δωρεάν συναυλία αφιέρωμα στον Γ. Καζαντζή

5/9/2018 01:58    Κυβερνείο
Μια μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στη δισκογραφική πορεία του Καλαμαριώτη συνθέτη Γιώργου Καζαντζή, με αγαπημένα οργανικά και τραγούδια του, από το 1985 μέχρι και σήμερα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9 το βράδυ στο Κυβερνείο (παλατάκι).

Κορυφαίος ερμηνευτής ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος θα τραγουδήσει τα καινούργια τραγούδια από το δίσκο της συνεργασίας του με τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή «Έρωτας ή τίποτα», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φλεβάρη.

Στο τέλος της συναυλίας θα ακουστούν κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του Σταύρου Κουγιουμτζή, σαν αφιέρωμα στον ηθικό αυτουργό της συνύπαρξης των δυο καλλιτεχνών και της δημιουργίας αυτού του δίσκου.

Εκτός από τον Γιώργο Νταλάρα στη συναυλία θα τραγουδήσουν η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Ανδρέας Καρακότας, η Έλσα Μουρατίδου και η Ναταλία Λαμπαδάκη, ενώ θα συμπράξουν 10μελές οργανικό σύνολο και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Λίζας Ξανθοπούλου.

Το Οργανικό σύνολο αποτελείται από τους : Στέλιο Τσομπανίδη (τύμπανα), Κώστα Ματσίγκο (κιαθάρα), Δημήτρη Γουμπερίτση (κοντραμπάσο), Εύη Καζαντζή (τσέλο), Γιώργο Κοκκινάκη (πλήκτρα, ακορντεόν), Παύλο Παφρανίση και Γιώργο Καραμφίλη (μπουζούκι). Συμμετέχουν φιλικά: ο Κώστας Τσούγκας (ακορντεόν) και ο Σάκης Λάϊος (μπουζούκι).

Γιώργος Καζαντζής


Αποτέλεσμα εικόνας για καζαντζης

Ο Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά στην οποία εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μένει και να εργάζεται.

Η δημιουργική του ανησυχία εκφράστηκε καταρχήν με τραγούδια ενώ αργότερα προχώρησε και στη σύνθεση ορχηστρικών κομματιών για μικρά και μεγάλα σύνολα ορχήστρας.

Από το Μάρτιο του 1999 μέχρι τον Μάρτιο του 2015 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής κατ’ αρχήν του Πολιτιστικού Οργανισμού και αργότερα του τμήματος πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς , γι ΄αυτό και η μουσική αυτή παράσταση αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή, καθώς ο ίδιος ο συνθέτης έχει βάλει τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στο θεσμό του Παρά
Θιν Αλός.

Έχει σπουδάσει Θεωρητικά της Μουσικής (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Οργανολογία και Ενορχήστρωση) δίπλα στον αείμνηστο Μαέστρο και συνθέτη Θεόδωρο Μιμίκο. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και για ντοκιμαντέρ.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Συμφωνική Ορχήστρα που ιδρύθηκε το 1987 με την αρχική ονομασία «Δημοτική ορχήστρα» και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Κοσμά Γαλιλαία, αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης με εκπαιδευτικές συναυλίες, με δικές της παραγωγές, με συμπαραγωγές με άλλους φορείς και ορχήστρες σε φεστιβάλ, σε διεθνείς διαγωνισμούς μαέστρων, με συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, φιλοξένησε σπουδαίους σολίστες και μαέστρους. Από το 2001 μέχρι και σήμερα τη θέση του μόνιμου αρχιμουσικού έχει ο Χάρης Ηλιάδης, ενώ τον καλλιτεχνικό συντονισμό της Ορχήστρας από τον Απρίλιο του 2018, έχει αναλάβει η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Αναπαράσταση του ερχομού των προσφύγων - Εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική καταστροφή από το σύλλογο Αγία Παρασκευή

Καλαμαριά: Αναπαράσταση του ερχομού των προσφύγων - Εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική καταστροφή από το σύλλογο Αγία Παρασκευή

21:54 31/8/2026

μια συγκλονιστική στιγμή για τα πολιτιστικά δρώμενα

Μετρό Καλαμαριάς: Τι γίνεται με τα ασανσέρ - Τι απαντά η διοίκηση

Μετρό Καλαμαριάς: Τι γίνεται με τα ασανσέρ - Τι απαντά η διοίκηση

15:04 31/8/2026

μιλά στο e-kalamaria.gr o διευθυντής του μετρό Νίκος Δένης

Καλαμαριά: Οι Βορεάδες μας καλούν σε ένα αντάμωμα με ελεύθερη είσοδο - Χοροστάσι στον Αη Γιάννη

Καλαμαριά: Οι Βορεάδες μας καλούν σε ένα αντάμωμα με ελεύθερη είσοδο - Χοροστάσι στον Αη Γιάννη

12:44 31/8/2026

στην αυλή του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Καλαμαριά - Παρά θιν’ αλός: Πρεμιέρα σήμερα η Μαρία Παπαγεωργίου στην Αρετσού για μια συναυλιακή εμπειρία

Καλαμαριά - Παρά θιν’ αλός: Πρεμιέρα σήμερα η Μαρία Παπαγεωργίου στην Αρετσού για μια συναυλιακή εμπειρία

12:06 31/8/2026

μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες...

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν Τούρκο που καταζητούνταν για παιδική πορνεία

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν Τούρκο που καταζητούνταν για παιδική πορνεία

11:47 31/8/2026

αυτόφωρη σύλληψη δεκατριών (13) ατόμων

Καλαμαριά: Ο Δρόμος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο κομβικός ρόλος των νέων

Καλαμαριά: Ο Δρόμος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο κομβικός ρόλος των νέων

10:31 31/8/2026

ένα άρθρο του Τσουπλάκη Δημήτρη

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε με καραμπίνα σε κατάστημα ψιλικών

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε με καραμπίνα σε κατάστημα ψιλικών

22:19 30/8/2026

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα

Κλασικά Έπιπλα