Θεσσαλονίκη: Αυγουστιάτικη Πανσέληνος γεμάτη δράσεις με ελεύθερη είσοδο

23/8/2018 10:12    Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ για το typosthes

Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι; Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Και όταν συνδυάζεται και με πολιτιστικές δράσεις που έχουν ελεύθερη είσοδο, τότε η έξοδος από το σπίτι επιβάλλεται!

Σημειώστε πως φέτος ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου. Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία.

Παρακάτω παραθέτουμε τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη μας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο των Φίλων του και τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης μας προσκαλούν την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:30 στον κήπο της κεντρικής εισόδου του Μουσείου σε μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τίτλο: «Τρεις φωνές χιλιάδες χιλιόμετρα» με τους Αρετή Κετιμέ, Εύη Σιαμαντά, Πάνο Ζώη και τη συνθέτρια του προγράμματος με την επταμελή ορχήστρα της Σοφία Νάτσιου. Ετοιμαστείτε για ένα μουσικό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση με αφετηρία την παραδοσιακή μουσική διαφόρων λαών του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου υπό το φως του φεγγαριού έως τα μεσάνυχτα.

Βραδιά με ποίηση και μουσική


Ο παγκοσμίου φήμης Θεσσαλονικιός πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος  Εμμανουήλ Λαζαρίδης συμπράττει με την διακεκριμένη ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, σε μια… βραδιά γεμάτη φως, ποίηση και μουσική την Δευτέρα 27 Αυγούστου, ώρα 21:00 στο Φρούριο Επταπυργίου(σε μία από τις εσωτερικές αυλές του). Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιούν το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, η "Σονάτα του σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου, σε απαγγελία της Καρυοφυλλιάς  Καραμπέτη, θα … συναντήσει μέρη της "Σονάτας υπό το σεληνόφως" του L. V. Beethoven.

Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει ρεσιτάλ πιάνου του Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ο οποίος θα ερμηνεύσει δυο έργα για πιάνο του L. V. Beethoven, τη σονάτα αριθμ. 14, γνωστή σαν "Σονάτα υπό το σεληνόφως" και την σονάτα αριθμ. 17 ή αλλιώς "Σονάτα της καταιγίδας".

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς. Οι πόρτες του μνημείου θα ανοίξουν στις 19.30 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Από το Broadway στο Hοllywood


Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στις 21.30 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα φιλοξενήσει στο αίθριο του Μουσείου την μουσική παράσταση «Από το Broadway στο Hοllywood».

Εκεί θα ζωντανεύσουν εμβληματικά τραγούδια από βραβευμένες ταινίες και παραστάσεις musical ερμηνευμένα από τους διακεκριμένους λυρικούς τραγουδιστές Σοφία Μητροπούλου (σοπράνο), Armando Puklavec (βαρύτονος) και Παναγιώτη Μανιάτη (τενόρος). Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Δημήτριος Νέπκας και στο Electone ο Παναγιώτης Κουντούρης.

To πρόγραμμά περιλαμβάνει μελωδίες διάσημων musicals (π.χ. «Les Miserables», «West side story» κ.α.) αλλά και τραγούδια από το χώρο του κινηματογράφου και του θεάματος. Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό ως τις 21.15, με ελεύθερη είσοδο από τις 20.00 έως τις 21:15.

Μουσική στο Ωδείο Αρχαίας Αγοράς


Στις 26/8 στο Ωδείο Αρχαίας Αγοράς θα γίνει μουσική βραδιά με μέλη του σχήματος "Διαχρονικό" με τραγούδια σε στίχους και μουσική του Χρήστου Βερνάρδου και έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από τις 21:00 έως τις 23:30.

Και στο Ανακτορικό Συγκρότημα Γαλερίου

Μουσική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή και στο Ανακτορικό Συγκρότημα Γαλερίου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 21:00 έως τις 23:30.

Ανοιχτή και η Ροτόντα


Ανοιχτή θα είναι η Ροτόντα την Κυριακή για το κοινό εκτός της κανονικής λειτουργίας . Συγκεκριμένα ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:30 έως 23:00.

Εκδήλωση στις Αποθήκες Μύλων Αλλατίνι

Καλλιτεχνική εκδήλωση στον κήπο των γραφείων των αποθηκών του διατηρητέου συγκροτήματος Μύλων Αλλατίνι θα πραγματοποιηθεί στις 26/8. Τι θα γίνει; Δραματική αφήγηση ποιητικού λόγου θα επενδύει προβολή των αρχαιολογικών τοπίων στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και υπό τους ήχους μουσικών οργάνων θα εκτυλίσσεται θεατρικό δρώμενο κινησιολογικού αυτοσχεδιασμού και επιτόπια εικαστική δημιουργία. Ώρες 20:30 έως 23:30.


Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Βήμα-βήμα η εγγραφή των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού

Βήμα-βήμα η εγγραφή των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού

17:56 5/5/2020

υπ. Εσωτερικών

Η Wizz Air σχεδιάζει να αρχίσει πτήσεις προς Ελλάδα από τον Ιούλιο

Η Wizz Air σχεδιάζει να αρχίσει πτήσεις προς Ελλάδα από τον Ιούλιο

17:47 5/5/2020

τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Θεσσαλονίκη: Εφιαλτικές προβλέψεις για 25% ανεργία

Θεσσαλονίκη: Εφιαλτικές προβλέψεις για 25% ανεργία

17:45 5/5/2020

εργατικό κέντρο

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός σκύλος εντόπισε εργαστήριο παραγωγής κάνναβης (Φωτο)

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός σκύλος εντόπισε εργαστήριο παραγωγής κάνναβης (Φωτο)

17:35 5/5/2020

η "Minnie"

Βέροια: Βρέθηκε απαγχονισμένος άνδρας

Βέροια: Βρέθηκε απαγχονισμένος άνδρας

17:31 5/5/2020

σε ερειπωμένο σπίτι

Μητσοτάκης: Εφικτό το άνοιγμα της εστίασης από 1η Ιουνίου

Μητσοτάκης: Εφικτό το άνοιγμα της εστίασης από 1η Ιουνίου

17:16 5/5/2020

τηλεδιάσκεψη

Δυτική Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν επίγειοι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Δυτική Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν επίγειοι ψεκασμοί για τα κουνούπια

17:05 5/5/2020

αυριο Τετάρτη

Νεκρή χελώνα στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (φωτο)

Νεκρή χελώνα στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (φωτο)

16:54 5/5/2020

ειδοποιήθηκε το Λιμενικο

Καλαμαριά: Ανακοίνωση για το Δημοτικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο

Καλαμαριά: Ανακοίνωση για το Δημοτικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο

16:37 5/5/2020

δήμος Καλαμαριάς

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην Καλαμαριά

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην Καλαμαριά

16:32 5/5/2020

Bloode

Κλασικά Έπιπλα