«Βραδιά του Ερευνητή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

29/9/2017 18:42    ένας θεσμός που κρατά 12 χρόνια
1.500.000 επισκέπτες σε 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη στη Βραδιά Ερευνητή, σε ένα θεσμό που κρατά 12 χρόνια.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι συνεπής στο ραντεβού της αναλαμβάνοντας ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005.

Σκοπός της Βραδιάς Ερευνητή είναι να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Φέτος, σχεδιάζονται 11 εκδηλώσεις σε 9 ελληνικές πόλεις καλύπτοντας γεωγραφικά όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις στις εξής πόλεις: Αθήνα (α. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και β. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»), στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο (α. Ίδρυμα Τεχνολογίας κ Έρευνας και β. Θαλασσόκοσμος), στο Ρέθυμνο, στην Καρδίτσα, στην Ξάνθη, στην Κόρινθο και στην Καλαμάτα.

Όποια εκδήλωση και αν διαλέξετε, ετοιμαστείτε να εξοικειωθείτε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, να λάβετε μέρος σε πειράματα, να γνωρίσετε και να συνομιλήσετε με ερευνητές και να διασκεδάσετε με μουσική και άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ξεκινούν το απόγευμα και περιλαμβάνουν δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Μη χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τη μαγεία της έρευνας!

«Βραδιά του Ερευνητή»
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017,  17:00 - 22.00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1)

Ζήστε και φέτος μια συναρπαστική βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά πειράματα, μουσική, ομιλίες, συζητήσεις, διαγωνισμούς, δράσεις για παιδιά και πολλά ακόμη.

Παρακολουθείστε ένα μουσικο-επιστημονικό δρώμενο πλαισιωμένο με Blues-Rock μουσική, διασκεδάστε με νεανικά μουσικά σχήματα και ανακαλύψτε τα φυσικά μαγικά που εξηγούν τα ανεξήγητα.
Η «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με ώρα έναρξης στις 17:00 και Ελεύθερη Είσοδο.

Η Βραδιά του Ερευνητή συμπράττει με την ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση (17:00 – 22:00) θα συλλέγονται τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη πρώτης ανάγκης σε χώρο του Μεγάρου Μουσικής για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη.
Η δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών πολιτών «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και η Βραδιά του Ερευνητή δε θα μπορούσε να μην συμπράξει στην ενέργεια αυτή.
Λίγα Λόγια για την «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι μία ομάδα εθελοντών πολιτών που σκοπό έχει να συνδράμει πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους.
Αυτοί οι πολίτες πρέπει να νιώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη άλλων πολιτών για να μπορέσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Δραστηριοποιούμαστε στη Θεσσαλονίκη από τον Μάιο του 2012 και ήδη η ομάδα μας μεγάλωσε πολύ. Έχουμε εθελοντές πολίτες που μας βοηθάνε σε αυτή μας την προσπάθεια, αλλά και πολλούς που συνδράμουν σε τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη πρώτης ανάγκης, ωστε να καταφέρουμε να παραδίδουμε ολοκληρωμένα πακέτα στις οικογένειες που έχουμε αναλάβει και συνεχώς αναλαμβάνουμε.
ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις μεταξύ μας σχέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Facebook: https://www.facebook.com/arogithessalonikis.gr/
email: arogithessalonikis@gmail.com
Τηλ.επικοινωνίας : 6933298020 και 6977484676




Επόμενο Προηγούμενο
 
Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

16:34 7/8/2026

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή

Ελέγχουν τις παραλίες με drones για παραβάσεις - Μεγάλα πρόστιμα (βιντεο)

Ελέγχουν τις παραλίες με drones για παραβάσεις - Μεγάλα πρόστιμα (βιντεο)

16:31 7/8/2026

τι βρήκαν στη Χαλκιδική

Καλαμαριά - Χάρτης: Πως θα συνδέονται τα λεωφορεία με το μετρό - Τι αλλάζει στις γραμμές

Καλαμαριά - Χάρτης: Πως θα συνδέονται τα λεωφορεία με το μετρό - Τι αλλάζει στις γραμμές

16:14 7/8/2026

Νέα κυκλική σύνδεση 06Α – 06Β

Καλαμαριά: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (φωτο)

Καλαμαριά: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (φωτο)

15:59 7/8/2026

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε..

Καλαμαριά: Το γεφυράκι του Φοίνικα η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κατοίκων!

Καλαμαριά: Το γεφυράκι του Φοίνικα η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κατοίκων!

15:17 7/8/2026

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες

Καλαμαριά: Συνεχίζονται οι δράσεις για το πάρκο Κατράκη ''Δεν είναι ανάπλαση είναι υποβάθμιση''

Καλαμαριά: Συνεχίζονται οι δράσεις για το πάρκο Κατράκη ''Δεν είναι ανάπλαση είναι υποβάθμιση''

22:43 6/8/2026

νεότερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εχθές

Ταχιάος από Καλαμαριά: Ξεκινούν βραδινά δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό

Ταχιάος από Καλαμαριά: Ξεκινούν βραδινά δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό

22:17 6/8/2026

αυτό που ονομάζουμε “ trial run”

Κλασικά Έπιπλα