Τα νέα iPhone θα ενσωματώνουν μια σημαντική λειτουργία

18/8/2018 14:40    αποκαλύψεις
Πλέον έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη μεγαλύτερη καινοτομία στα τεχνικά χαρακτηριστικά των επερχόμενων iPhone, που αναμένεται να πυροδοτήσουν αλλαγές και στα ανταγωνιστικά έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Όπως διαβάζουμε στο capital, η Apple  συνήψε συμφωνία συνεργασίας με την ταϊβανέζικη Elan, η οποία κατασκευάζει και προμηθεύει γραφίδες (stylus) για έξυπνες συσκευές με οθόνη αφής. 

Το δεύτερης γενιάς iPhone X και το iPhone X Plus πρόκειται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να αποκτήσουν τη δυνατότητα χρήσης της γραφίδας, του Apple Pen. Σημειωτέον ότι αυτή η αλλαγή γίνεται έντεκα περίπου χρόνια από τότε που ο αείμνηστος Στιβ Τζομπς χαρακτήριζε ως "γελοία" τη χρήση γραφίδας σε κινητό τηλέφωνο.

Πλέον, όμως, δεδομένου ότι η Samsung σκέφτεται να σταματήσει τη σειρά Galaxy Note, η ενσωμάτωση της γραφίδας στα νέα iPhone θα τους δώσει τη δυνατότητα σημαντικής διαφοροποίησης στην αγορά.

Τα δυσάρεστα νέα είναι ότι η Apple δεν πρόκειται να ενσωματώσει τη χρήση της γραφίδας στο επίσης ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο iPhone 9 με οθόνη LCD, σύμφωνα με το δημοσίευμα της κινεζικής EDN.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί η σχετική φήμη αναφορικά με τη χρήση της γραφίδας στα iPhone, αφού νωρίτερα μέσα στο 2018 ο Τιμ Κουκ, ο επικεφαλής της Apple, είχε δηλώσει: "Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι  τεχνολογικά θαύματα μπορείτε να κάνετε με μια γραφίδα στο iPad ή στο iPhone".

Αναμφίβολα, η χρήση της γραφίδας στο iPhone είναι μια σημαντική καινοτομία για την ανανέωση της σειράς και του brand που ακούει στο όνομα "iPhone". Αλλά είναι το κερασάκι στην τούρτα...

Και αυτό γιατί η πραγματικά σημαντική αλλαγή θα είναι η μείωση της τιμής των iPhone σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση κορυφαίων τεχνολογικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων.Επόμενο Προηγούμενο