Δύο θεατρικά έργα στο ''Μελίνα Μερκούρη''

29/9/2017 16:44    «ΑΜΑΡΑΝΤΑ» - «Τα τελευταία Φεγγάρια»

Με δύο θεατρικά έργα, ανοίγει μέσα στον Οκτώβριο η σκηνή του ανακαινισμένου δημοτικού θεάτρου Καλαμαριάς, «Μελίνα Μερκούρη».


Το πρώτο έργο με τίτλο «ΑΜΑΡΑΝΤΑ» σε κείμενα Παύλου Μάτεσι και Γλυκερίας Μπασδέκη, ανεβαίνει από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 και  για τέσσερις παραστάσεις (Πέμπτη –Παρασκευή 6/10- Σάββατο 7/10  και Κυριακή 8/10).

Η παράσταση έχοντας στις αποσκευές της τα βραβεία «Καλύτερης Queer παράστασης της χρονιάς» και «Καλύτερου πρωτότυπου θεατρικού έργου» στα Queer Theatre Awards 2017, όπως και 3 ακόμα υποψηφιότητες (σκηνοθεσίας, ερμηνείας σε ανδρικό ρόλο και ενδυματολογίας / σκηνογραφίας, επιχειρεί να ζωντανέψει ένα στοιχειωμένο μπουλούκι και μαζί του ζωντανεύει και τη στοιχειωμένη ιστορία της Ελλάδας. Ένα έργο με τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην Τέχνη να απουσιάζουν, ακριβώς όπως και τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου.  Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Σκουρλέτη, τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Σκουρλέτη, ο φωτισμός της Χριστίνας  Θανάσουλα και οι φωτογραφίες  του  Νίκου Πανταζάρα.

Τους ρόλους  ερμηνεύουν ο Αλέκος Συσσοβίτης, η Μαρία Σκουλά, η Μπέττυ Βακαλίδου, και ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Παραστάσεις : Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00

Εισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ, φοιτητικό-ανέργων 12 ευρώ, ατέλειες-ΑΜΕΑ  10 ευρώ | Διάρκεια: 90 λεπτά

Προπώληση : viva.gr & ταμείο θεάτρου 2310 458 591



Το δεύτερο έργο «Τα τελευταία Φεγγάρια»,  βραβευμένο, σκληρό και ταυτόχρονα αστείο και τρυφερό έργο του Φούριο Μπορντόν ανεβαίνει την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου για έξι  παραστάσεις έως και την Τρίτη 17/10.  (Ώρες παραστάσεων Πέμπτη- Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 Κυριακή 20.00).

Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα που ανακηρύχθηκε «Θεατρικό κείμενο της χρονιάς» στην Ιταλία το 1993 και αποτέλεσε το «ρέκβιεμ» του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, καθώς σάρωσε τα βραβεία την περίοδο 1994-5.

Ένας ηλικιωμένος καθηγητής ετοιμάζει την βαλίτσα του. Πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαταλείψει το σπίτι του γιού του, που τον φιλοξενεί, γιατί τα εγγόνια του μεγαλώνουν και  δεν υπάρχει πλέον χώρος γι αυτόν. Θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας.

Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Ο ήρωας φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν, και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρων και άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια και πέρασε νέα στην λήθη. Η σκηνοθεσία είναι του ΄Αγγελου Αντωνόπουλου, ο οποίος και πρωταγωνιστεί, ενώ συμμετέχουν η Βάνα Πεφάνη και ο Στέλιος Ψαρουδάκης.


Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του  Μιχάλη Σαμπλαούρα και οι φωτισμοί της  Μελίνας Μάσχα.

Διάρκεια έργου 100΄χωρίς διάλειμμα
τιμές εισιτηρίων είναι 15 και 10 ευρώ.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: 80 νέες θέσεις εργασίας - Τελευταίες ημέρες αιτήσεων

Καλαμαριά: 80 νέες θέσεις εργασίας - Τελευταίες ημέρες αιτήσεων

16:20 12/8/2026

δείτε αναλυτικά την προκήρυξη

Τρεις αθλητές από την Καλαμαριά στην Εθνική ομάδα ''Συγχαρητήρια Ελένη, Βαγγέλη και Νικόλα''!

Τρεις αθλητές από την Καλαμαριά στην Εθνική ομάδα ''Συγχαρητήρια Ελένη, Βαγγέλη και Νικόλα''!

15:56 12/8/2026

Κολυμβητικός Όμιλος Καλαμαριάς

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο - 59χρονος έβαλε 6 φωτιές ''ξέδινε επειδή ήταν πιεσμένος''!

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο - 59χρονος έβαλε 6 φωτιές ''ξέδινε επειδή ήταν πιεσμένος''!

15:19 12/8/2026

Στον εισαγγελέα ο 59χρονος

Καλαμαριά: Οι εργαζόμενοι του δήμου θα συναντηθούν με την Δήμαρχο για νέες θέσεις εργασίας

Καλαμαριά: Οι εργαζόμενοι του δήμου θα συναντηθούν με την Δήμαρχο για νέες θέσεις εργασίας

19:58 11/8/2026

''οι θέσεις να ανταποκρίνονται στις ανάγκες''

Καλαμαριά: Γεμίζει λουόμενους η Πλαζ Αρετσούς - Κοντινή και οικονομική επιλογή

Καλαμαριά: Γεμίζει λουόμενους η Πλαζ Αρετσούς - Κοντινή και οικονομική επιλογή

19:45 11/8/2026

Βουτιές για όσους δεν έφυγαν από την πόλη

Καλαμαριά: ''Η Μαλβίνα'' από τον Φοίνικα συναντήθηκαν με την Δήμαρχο - Νέες δράσεις στην στήριξη των γυναικών

Καλαμαριά: ''Η Μαλβίνα'' από τον Φοίνικα συναντήθηκαν με την Δήμαρχο - Νέες δράσεις στην στήριξη των γυναικών

16:14 11/8/2026

Μια ουσιαστική συνάντηση

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς επισκέφτηκε στρατιωτικές δομές που εδρεύουν στην Μητρόπολη (φωτο)

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς επισκέφτηκε στρατιωτικές δομές που εδρεύουν στην Μητρόπολη (φωτο)

16:02 11/8/2026

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής διακονίας..

Κλασικά Έπιπλα