Κατεδαφίσεις εξπρές σε 3.200 αυθαίρετα στην Αττική

2/8/2018 01:17    Τη Δευτέρα η λίστα
Στην κατεδάφιση 2.500 αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις στην Αττική και ακόμη 700 αυθαιρέτων σε παραθαλάσσιες περιοχές (επίσης στην Αττική) για τα οποία έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Όπως είπε ο Γιώργος Σταθάκης η αποκεντρωμένη διοίκηση της Αττικής θα έχει την ευθύνη των κατεδαφίσεων και θα μπορεί να αναθέτει σε συνεργεία την υλοποίηση του έργου με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμούς.

Όσον αφορά το Μάτι, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι οι παρεμβάσεις να δίνουν σημαντική προοπτική στην περιοχή.

«Η χωροταξική πολιτική της κυβέρνησης έχει ολοκληρωθεί θεσμικά. Έχουν γίνει πολλές τομές, ήδη έχει θεσμοθετηθεί το Κτηματολόγιο ως ενιαίος φορέας. Το πήραμε στο 25% και πλέον έχουμε μια χώρα κτηματογραφημένη κατά 75%», σημείωσε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον Γιώργο Σταθάκη, τα αυθαίρετα αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες στρεβλώσεις.

Σκουρλέτης: Δεν είναι αντιπερισπασμός της κυβέρνησης

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι δεν είναι αντιπερισπασμός της κυβέρνησης να στρέφει την προσοχή της στην αυθαίρετη δόμηση.

«Έχουν στηθεί οι κατάλληλοι μηχανισμοί που θα δέχονται τα αιτήματα των πολιτών που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Είναι καθοριστικής σημασίας η συνεργασία όλων των βαθμίδων της διοίκησης», τόνισε ο υπουργός. Η εντολή που έχει δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και από τα άλλα υπουργεία προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις είναι να τρέξουν και να εφαρμόσουν τους νόμους», σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε ότι είναι πλειοψηφικό αίτημα από την ελληνική κοινωνία είναι να γίνουν τομές στον τρόπο που κτίζονται οι πόλεις μας.

 «Η διάθεση και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αταλάντευτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Πρόσθεσε ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές επιβάλλουν τον επανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας.


real

Επόμενο Προηγούμενο