Τους 81 έφτασαν οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά

25/7/2018 11:58    Ανατολική Αττική
Οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την Καλλιτεχνούπολη Αττικής και επεκτάθηκε σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα, έφτασαν πλέον στους 81, ενώ οι τραυματίες στους 187, καθώς λίγο αργότερα απο την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλας Μαλλίρη, που έκανε λόγο για 79 νεκρούς, υπέκυψε στα βαρύτατα εγκαύματα που είχε υποστεί ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Θριάσιο Νοσοκομείο και μια γυναίκα, βρέθηκε νεκρή από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής που κάνει έρευνες από σπίτι σε σπίτι

 «Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφές αγνοουμένων ατόμων. Διευκρινίζεται ότι, επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 άτομα, των οποίων οι σοροί τους έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει γι' αυτό τις αρμόδιες Αρχές» τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κ.Μαλλίρη, ενώ επισήμανε: «Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό «199».

Οσον αφορά τα μέτωπα, στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η κατάσταση έχει ως εξής, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Π.Σ:

Στην περιοχή Αέρας, στα Γεράνεια Όρη, η πυρκαγιά εξελίσσεται στον ορεινό όγκο και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο,13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής, επιχειρούν 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο, καθώς και 2 αεροσκάφη από την Ιταλία, ενώ αναμένεται βοήθεια και από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στις περιοχές Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας, Μετόχι Βρυσσών στα Χανιά Κρήτης και στον Κακόπετρο Πλατανιά Χανίων.




Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Ο Μίλτος κερνάει 100 διπλές προσκλήσεις για το θερινό σινεμά και γλυκό!

Καλαμαριά: Ο Μίλτος κερνάει 100 διπλές προσκλήσεις για το θερινό σινεμά και γλυκό!

19:19 20/8/2026

Κέρδισε μία από τις 100 διπλές προσκλήσεις

Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακή γνωριμία κατέληξε σε μαχαίρωμα και συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακή γνωριμία κατέληξε σε μαχαίρωμα και συλλήψεις

14:41 20/8/2026

χθες το βράδυ

Καλαμαριά: Ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες στην αγορά του Φοίνικα (φωτο)

Καλαμαριά: Ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες στην αγορά του Φοίνικα (φωτο)

14:28 20/8/2026

Νέες παρεμβάσεις του Δήμου

Μετρό Καλαμαριάς: Δυσκολεύονται μέχρι και στα εγκαίνια - Εναλλακτικό σχέδιο για το σταθμό της Μίκρας λόγω λαϊκής!

Μετρό Καλαμαριάς: Δυσκολεύονται μέχρι και στα εγκαίνια - Εναλλακτικό σχέδιο για το σταθμό της Μίκρας λόγω λαϊκής!

13:37 20/8/2026

πάμε σε διπλό σενάριο

Καλαμαριά: Από θαύμα δεν είχαμε θύματα - Ληστές έκοψαν με τροχό κάτω από φιάλες υγραερίου (βιντεο)

Καλαμαριά: Από θαύμα δεν είχαμε θύματα - Ληστές έκοψαν με τροχό κάτω από φιάλες υγραερίου (βιντεο)

13:20 20/8/2026

Μια εξαιρετικά επικίνδυνη κλοπή

Νέστος Χρυσούπολης - Απόλλων Καλαμαριάς 1-0 και επεισόδια στο φινάλε

Νέστος Χρυσούπολης - Απόλλων Καλαμαριάς 1-0 και επεισόδια στο φινάλε

12:59 20/8/2026

Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Γιακουμάκης

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο Στάθης Παρχαρίδης! Θλίψη στην Ποντιακή κοινωνία

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο Στάθης Παρχαρίδης! Θλίψη στην Ποντιακή κοινωνία

12:25 20/8/2026

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αποχαιρετά..

Κλασικά Έπιπλα