Στην Αλεξανδρούπολη έγινε η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών για το Σκοπιανό

14/7/2018 16:26    Financial Times

Η Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε σύμφωνα με τους Financial Times την πόλη στην οποία εξελίχθηκε η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους FT που επικαλείται δύο πηγές με γνώση των δραστηριοτήτων τους οι δύο διπλωμάτες ήταν γνωστοί στην πόλη στην οποία διαμένει μια μικρή κοινότητα Ρώσων με ελληνικές διασυνδέσεις.

Οι δύο διπλωμάτες υπενθυμίζουν οι FT κατηγορήθηκαν για συνεργασία με επιχειρηματίες προκειμένου να δωροδοκήσουν τοπικούς κρατικούς αξιωματούχους, Ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

«Οι Ρώσοι ήθελαν να διαλύσουν τις διαπραγματεύσεις και γι' αυτό αναβάθμισαν τη συνηθισμένη ανάμειξή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη» δηλώνει ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης στους FT.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μια από τις απόπειρες δωροδοκίας απέτυχε όταν Έλληνας αξιωματικός ανέφερε το περιστατικό στους ανωτέρους του.

«Για την Ελλάδα να διώξει Ρώσους αξιωματούχους είναι υπερβολικό, όχι μόνο γιατί υπάρχουν πολιτισμικοί και θρησκευτικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα κυβερνάται από ένα κόμμα που κάποτε απολάμβανε των στενών δεσμών με το Κρεμλίνο» παρατηρούν οι FT και προσθέτουν μια δήλωση του Έλληνα αξιωματούχου «πιστεύω ότι δεν έχει προηγούμενο. Ακόμα και στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, όταν ήμασταν ένα κράτος πρώτης γραμμής κατά του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η Ελλάδα είχε αποφύγει να απελάσει ανατολικοευρωπαίους διπλωμάτες».

Οι Ρώσοι διπλωμάτες πιστεύεται ότι πλήρωσαν ακροδεξιές οργανώσεις δια μέσου ενός Έλληνα επιχειρηματία. «Μπορείς να εξαγοράσεις μεγάλη στήριξη με 20-30.000 ευρώ στην Αλεξανδρούπολη όπου η ανεργία είναι υψηλή και οι νέοι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι με τα υπάρχοντα πολιτικά κομματα» δηλώνει στους FT διπλωμάτης δυτικής χώρας και προσθέτει «είναι μια εκλεπτυσμένη επιχείρηση που έγινε με το προπέτασμα των μακροχρόνιων πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία και την κοινή θρησκευτική κληρονομιά».

financial_thema


protothema

Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

20:00 17/6/2025

Τα VW Beetle στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22/6

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

19:00 16/6/2025

Ένα δυναμικό και γεμάτο ενέργεια Σαββατοκύριακο έζησε η Καλαμαριά

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

14:00 16/6/2025

Mια ιστορική περιβαλλοντική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στην Καλαμαριά

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

17:00 15/6/2025

15/06

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

15:36 15/6/2025

Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 15/6/2025

Κυριακή 15/6

IRIS : Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέχρι τέλος του έτους

IRIS : Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέχρι τέλος του έτους

14:09 14/6/2025

Τον διπλασιασμό των ορίων συναλλαγών με IRIS

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 14/6/2025

Σάββατο 14/6

Κλασικά Έπιπλα