Το ΑΠΘ φέρνει την Κορέα στην Πλατεία Αριστοτέλους

13/7/2018 02:23    «Η Κορέα στην Αγορά»
Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ φιλοξενεί το 12ο Φεστιβάλ Νέου Κύματος της Κορέας, με τίτλο «Η Κορέα στην Αγορά», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 και ώρες 18:00-21:00, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το φεστιβάλ φιλοξενείται στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου «Off-campus Language Seminars» που διοργανώνει το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, από τις 6 έως τις 20 Ιουλίου 2018, στο οποίο συμμετέχουν 30 φοιτήτριες και φοιτητές του Chonbuk National University of South Korea, πανεπιστήμιο με το οποίο το ΑΠΘ διατηρεί συμφωνία συνεργασίας. Οι Κορεάτες φοιτητές που συμμετέχουν στο Θερινό Σχολείο παρακολουθούν μαθήματα νέας ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, ενώ παράλληλα παίρνουν μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, πολιτιστικές εκδρομές και ξεναγήσεις σε χώρους ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες περιοχές.

Το Φεστιβάλ Νέου Κύματος της Κορέας δημιουργήθηκε και υλοποιείται από προπτυχιακούς Κορεάτες φοιτητές 8 τμημάτων του Chonbuk National University of South Korea, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επαγγελματιών για τη διοργάνωση πολιτιστικών φεστιβάλ. Διεξάγεται από το 2014, με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση του πολιτισμού της Κορέας σε όλο τον κόσμο και έχει λάβει ευρεία αναγνώριση για τις προηγούμενες διοργανώσεις του, που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, στις Φιλιππίνες, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ταϊβάν κ.α.

Η φετινή διοργάνωση, ξεκινώντας από την ιδέα της «Αγοράς» που αποτελεί φόρουμ και τόπο συνάντησης για πολλούς, επιδιώκει να φέρει σε επαφή τους Έλληνες επισκέπτες με το κορεατικό πνεύμα και τον κορεατικό πολιτισμό και να τους γνωρίσει την ομορφιά και τον τρόπο ψυχαγωγίας της Κορέας, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διαδραστικές εμπειρίες και μουσικές παραστάσεις.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τις δικές τους οικολογικές τσάντες και βεντάλιες, χρησιμοποιώντας μοτίβα από την πολιτιστική κληρονομιά της Κορέας, να αποκτήσουν τατουάζ με Hangul (ένα σύνολο μοναδικών κορεατικών χαρακτήρων, που δημοσιοποιήθηκε το 1446), να παίξουν παραδοσιακά κορεατικά παιχνίδια, να φορέσουν τα κορεατικά ρούχα Hanbok και να φωτογραφηθούν με αυτά.

Το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στοχεύει στη γνωριμία του κοινού με αρκετά διαφορετικά είδη παραδοσιακής κορεατικής μουσικής και περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρουσιάσεις:

K–POP: O όρος «K-Pop» αναφέρεται στη λαϊκή μουσική της Κορέας. Οι εντυπωσιακές χορογραφίες που συνοδεύουν τη μουσική μαγεύουν τον θεατή από την πρώτη στιγμή. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται, επίσης, μία επίδειξη taekwondo υπό τους ήχους της K-pop μουσικής.

MINYO: Πρόκειται για το λαϊκό τραγούδι που διασώθηκε έως τις μέρες μας μέσα από την προφορική παράδοση, το οποίο αναφέρεται στη χαρά και στη θλίψη της ζωής στο πέρασμα των αιώνων.

SA–MUL–NORI: Παραδοσιακή κορεατική μουσική που παίζεται με τέσσερα κρουστά όργανα και αποτελεί ευχή για μια καλή συγκομιδή.

PAN–SORI: Πρόκειται για ένα είδος μουσικής αφήγησης, με ερμηνευτές τον Γκόσου, τον τυμπανιστή, και τον Σορικούν, που χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τραγουδιού, ψαλμών και χειρονομιών για να υποδυθεί τον ρόλο του.

PAN–GUT: Ο κορεατικός όρος «gut» αναφέρεται στον μουσικό ρυθμό των σαμανιστικών τελετών. Το pan-gut είναι η τελετή έναρξης των τοπικών εορτών σε κάθε κορεατικό χωριό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.



dailythess

Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

17:00 29/5/2025

Κυριακή 1/6

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

15:06 29/5/2025

Παρασκευή 30/05

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

11:31 29/5/2025

Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 29/5/2025

Πέμπτη 29/5

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

20:00 28/5/2025

Ανοιχτά καταστήματα μέχρι 12

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

11:54 28/5/2025

Αναλυτικά τις τιμές ανά ζώνη

Μήνυση κατά αγνώστων για βανδαλισμό υπόγειου κάδου στην οδό Σοφούλη

Μήνυση κατά αγνώστων για βανδαλισμό υπόγειου κάδου στην οδό Σοφούλη

11:48 28/5/2025

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 28/5/2025

Τετάρτη 28/5

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Rockwave 2025 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Rockwave 2025 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

20:00 27/5/2025

Δευτέρα 2/6

Η Παράσταση “Μέχρι που Φτάνει Ένας Άντρας” στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Η Παράσταση “Μέχρι που Φτάνει Ένας Άντρας” στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

17:00 27/5/2025

30 Μάι - 1 Ιούν 2025

Κλασικά Έπιπλα