Μόνο με άδεια από την αστυνομία η εργασία σε bar και cafe!

10/7/2018 22:21    χέδιο Προεδρικού Διατάγματος
Σε μια προσπάθεια να "καθαρίσει" λίγο το τοπίο γύρω από τους εργαζόμενους αλλά και τους ιδιοκτήτες σε μπαρ, καφέ, αλλά και καταστήματα τυχερών παιχνιδιών, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να βγάλουν υποχρεωτικά ειδική άδεια από την αστυνομία. 

Σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να λάβεις άδεια από την Ελληνική Αστυνομία για να εργαστείς με οποιαδήποτε ιδιότητα ή σχέση εργασίας σε καφετέρια, μπαρ, κέντρο διασκέδασης Ιντερνέτ καφέ, αλλά και σε κάθε κατάστημα στο οποίο διενεργούνται «τεχνικά παίγνια», πρέπει να μην έχεις καταδικαστεί αμετάκλητα για συγκεκριμένα αδικήματα.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναμορφώνεται μερικά η νομοθεσία για τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων πωλήσεως οινοπνευματωδών ποτών και κέντρων διασκεδάσεως (Προεδρικό Διάταγμα 180/1979).

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για να μπορεί να εργαστείς με οποιαδήποτε ιδιότητα σε καταστήματα κέντρων διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, αμιγείς αίθουσες διενέργειας τεχνικών παιγνίων, καθώς και σε όλα τα καταστήματα στα οποία διενεργούνται τεχνικά παίγνια, απαιτείται η προηγούμενη άδεια της Αστυνομικής αρχής. Η έκδοση άδειας καταλαμβάνει και τους παρέχοντας μη εξηρτημένη εργασία, εφόσον η απασχόλησή τους συνδέεται με την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των καταστημάτων αυτών.
 
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όσοι εργάζονται χωρίς να έχουν λάβει την προβλεπόμενη άδεια από την Αστυνομία άλλα και οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν έχει την εν λόγω προβλεπόμενη άδεια, τιμωρούνται με φυλάκιση έως 5 ετών και πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στα επίμαχα καταστήματα που διενεργούνται τυχερά παιχνίδια, για να λάβουν σχετική άδεια, πρέπει -πλέον της συμπλήρωσης του 18ού έτους της ηλικίας τους- να μην έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για:

1) εγκλήματα κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση,

2) συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,

3) τρομοκρατικές πράξεις,

4) εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας,

5) εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής,

6) εμπορίας ανθρώπων,

7) παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή,

8) εγκλήματα του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και να μην έχουν βεβαιωθεί σε βάρος τους 4 παραβάσεις για πώληση ή διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους.

Η απαγόρευση χορήγησης αδείας δεν ισχύει για όσους έχουν καταδικαστεί για μεν εγκλήματα κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση, αλλά έχει παρέλθει πενταετία από την έκτιση της ποινής ή την παραγραφή της ή τη με χάρη άφεση της ποινής.

Επίσης, δεν ισχύει η απαγόρευση για τις περιπτώσεις εκείνες που έχει επέλθει παρέλευση της πενταετίας από τη βεβαίωση της 4ης παράβασης για πώληση ή διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Έλλη Πασπαλά Ζωντανά στη Θεσσαλονίκη στο Mylos Club

Η Έλλη Πασπαλά Ζωντανά στη Θεσσαλονίκη στο Mylos Club

15:00 30/1/2025

“ In a New York State of Mind ” - Παρασκευή 31/1

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 30/1/2025

Πέμπτη 30/1

Θέατρο Σοφούλη: ''ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!?'' από τη θεατρική ομάδα ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

Θέατρο Σοφούλη: ''ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!?'' από τη θεατρική ομάδα ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

19:00 29/1/2025

Πρεμιέρα Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 20:00

Η παραλιακή οδός Ν. Πλαστήρα

Η παραλιακή οδός Ν. Πλαστήρα

17:08 29/1/2025

Επόμενος σταθμός της δημόσιας διαβούλευσης του Δήμου Καλαμαριάς για τον δημόσιο χώρο

Διακοπές νερού την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου σε περιοχές της Καλαμαριάς

Διακοπές νερού την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου σε περιοχές της Καλαμαριάς

11:07 29/1/2025

Τετάρτη 29/1

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 29/1/2025

Τετάρτη 29/1

Αποκριάτικο Μασκέ Πάρτι στο ΚινηματοΘέατρο Αθήναιον

Αποκριάτικο Μασκέ Πάρτι στο ΚινηματοΘέατρο Αθήναιον

18:00 28/1/2025

16 Φεβ - 23 Φεβ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 28/1/2025

Τρίτη 28/1

Gov.gr Wallet: Χαρτιά τέλος στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Gov.gr Wallet: Χαρτιά τέλος στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

20:00 27/1/2025

Νέες υπηρεσίες στο MyAuto

Δέσμευση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών για τη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων

Δέσμευση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών για τη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων

15:00 27/1/2025

Ιστορική ημέρα για την Καλαμαριά

Κλασικά Έπιπλα