«Ταφόπλακα» στη λίστα Λαγκάρντ!

9/7/2018 18:36    Αδύνατη η αξιοποίησή της πλέον
Ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής παραδέχτηκε με εμφατικό τρόπο σύμφωνα με το iefimerida, ότι η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ έχει τελειώσει πια μετά τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με τις αποφάσεις αυτές, δεν μπορεί να παραταθεί το ελεγκτικού δικαιώματος του Δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.

«Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια» δήλωσε ο κ. Πιτσιλής και ανέφερε ότι έλεγχος μπορεί να γίνει πλέον μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που από την ίδια τη λίστα προκύπτει μεγάλη διαφορά μεταξύ ετών. Δηλαδή πχ το 2005 να είναι το χαρτοφυλάκιο X και το 2006 Χplus και να είναι τόσο σημαντική η διαφορά ώστε να έχει και ποινικό ενδιαφέρον.

Μάλιστα όσον αφορά αυτές τις περιπτώσεις ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι εντοπίστηκαν μόλις 75 τέτοιες περιπτώσεις. Για τις 71, βγήκαν εντολές και σε φάση ολοκλήρωσης είναι 4.

Έτσι λοιπόν μια πολυδιαφημισμένη προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στην οποία έγινε μεγάλη πολιτική σπέκουλα μπαίνει οριστικά και με τη σφραγίδα της ΑΑΔΕ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Πόσες υποθέσεις ελέγχθηκαν

Όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της περίφημης λίστας ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι για 629 ΑΦΜ από τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ για τα οποία έχει βγει εντολή ελέγχου οι 500 υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ακόμα 178 ΑΦΜ τα οποία ελέγχονται με συναξιολόγησή και άλλων πληροφοριών και 30 ΑΦΜ. που είναι υποψήφια για έλεγχο στο προσεχές διάστημα.

Τα συνολικά ΑΦΜ είναι 807. Τα υπόλοιπα 920 επεστράφησαν στην οικονομική εισαγγελέα.

Συνολικά από την Λαγκάρντ ταυτοποιήθηκαν 1727 ΑΦΜ μέχρι το Μάρτιο του 2017 ενώ τότε στην ΑΑΔΕ ήρθε και το υπόλοιπο πακέτο της λίστας δηλαδή αλλά 1228 ΑΦΜ. Όμως οι αποφάσεις του ΣτΕ σταμάτησαν τον περαιτέρω έλεγχο.

«Δεν είναι αδίκημα λογαριασμός στο εξωτερικό»

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Πιτσιλής έβαλε και την ταφόπλακα σε όλη την αντιπολιτευτική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τις λίστες του εξωτερικού λέγοντας: «Το να διατηρεί κάνεις ένα λογαριασμό στο εξωτερικό δεν είναι ποινικό αδίκημα από μόνο του»...




Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Κλασικά Έπιπλα