Γαλεριανό Συγκρότημα: Ανοίγει ξανά από εβδομάδα το Πληροφοριακό Κέντρο

7/7/2018 01:41     Εφορεία αρχαιοτήτων
Η Εφορεία αρχαιοτήτων βρήκε λύση και ανοίγει ξανά το Πληροφοριακό Κέντρο το οποίο παρέμενε κλειστό λόγω έλλειψης φυλάκων.

Κανονικά θα λειτουργεί από την Τρίτη το Πληροφοριακό Κέντρο του Γαλεριανού Συγκροτήματος, το οποίο λόγω έλλειψης φυλάκων άνοιγε για τους επισκέπτες μόνο κατόπιν συνεννοήσεως.

Στο Σύγχρονο Πληροφοριακό Κέντρο, που δημιουργήθηκε το 2015 στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του μνημειακού χώρου, υπάρχουν τρισδιάστατες απεικονίσεις του Γαλεριανού συγκροτήματος, οπτικοακουστικό υλικό και διαδραστικές εφαρμογές που επιτρέπουν στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για το εντυπωσιακό αυτό μνημείο της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο διάστημα το Κέντρο παρέμενε κλειστό καθώς δεν υπήρχε φύλαξη και άνοιγε μόνο κατόπιν ραντεβού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων ωστόσο βρήκε λύση στο πρόβλημα καθώς το προσωπικό φύλαξης ενισχύθηκε μέσω της πρακτικής άσκησης που κάνουν την περίοδο αυτη φοιτητές του ΙΕΚ Φυλάκων, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης, Γιώργος Σκιαδαρέσης.

Το πληροφοριακό κέντρο θα παραμένει ανοιχτό στο εξής από Τρίτη έως Παρασκευή, από τις 9.00 έως τις 15.00 και το Γαλεριανό συγκρότημα μέχρι τις 16.00.

Ο μικρός αριθμός φυλάκων ωστόσο συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα καθώς πλην της Ροτόντας που ακολουθεί το θερινό ωράριο, τα υπόλοιπα μνημεία κλείνουν τις πόρτες τους στις 15.00 ής στις 16.00. Επόμενος στόχος της Εφορεία Αρχαιοτήτων είναι να παραμένει ανοιχτός ο Πύργος Τριγωνίου και το Σαββατοκύριακο, πλήν των καθημερινών.

Για το ζήτημα του Πληροφοριακού Κέντρου έχουν στείλει επιστολή οι Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου ενώ είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης. voria

Επόμενο Προηγούμενο