Καμμένος απο ΔΕΘ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στον πολίτη

12/9/2017 04:35     ΦΩΤΟ
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου εγκαινίασε το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Περιηγήθηκε στους χώρους της Έκθεσης και επισκέφθηκε το Περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά, να βρίσκομαι σήμερα, για άλλη μια φορά, εδώ, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Ενιαίο Εκθεσιακό Περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχοντας ενεργά στην προβολή τους.

Η ανάδειξη του έργου σας στον Έλληνα πολίτη είναι υποχρέωσή μας και θα είμαι αρωγός σε τέτοιους είδους πρωτοβουλίες όπως αυτής της δημιουργίας του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΔΕΘ που υλοποιήθηκε κατά το προηγούμενο έτος και συνεχίζεται και φέτος με το συντονισμό του Γ’ Σώματος Στρατού το οποίο οφείλω και να συγχαρώ για αυτό.

Το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μάλιστα, έτυχε τεράστιας αποδοχής και αγάπης κατά τη διάρκεια της περυσινής λειτουργίας του, τόσο από το κοινό όσο και από τους διοργανωτές, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία επισκεψιμότητας και το ίδιο ευελπιστούμε και για το τρέχον έτος μέσα από την άρτια οργάνωση της συμμετοχής μας.

Αναμφισβήτητα, οι πρωτοβουλίες αυτές ενισχύουν την εξωστρέφεια των Ενόπλων Δυνάμεων και σφυρηλατούν περαιτέρω τη σχέση μας με τον ελληνικό λαό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι απομονωμένες από το κοινωνικό σύνολο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο ελληνικός λαός, είναι τα παιδιά μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στον πολίτη και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την παρουσία τους σήμερα τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τους Αρχηγούς του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος για την άριστη συνεργασία που είχαν με τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά το τρέχον έτος.

Η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία είναι δεδομένη και αναγνωρισμένη από κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, τους οποίους καλώ να αδράξουν την ευκαιρία και να επισκεφθούν το περίπτερό μας εδώ στη Θεσσαλονίκη, ώστε να γίνουν κοινωνοί του έργου μας, αλλά και των δυνατοτήτων μας σε ένα σύγχρονο θέατρο επιχειρήσεων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο ελληνικός λαός, σε μία δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, εμπιστεύεται περισσότερο από τους θεσμούς της πολιτείας μας, αυτούς των Ένοπλων Δυνάμεων και της Εκκλησίας.

Θα ήθελα όλοι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύεται και αυτό φαίνεται από την εκπροσώπηση και την παρουσία σας, γιατί δεν υπερασπιζόμαστε μόνο - ως οφείλουμε από το Σύνταγμα - την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας αλλά είμαστε έτοιμοι να αντισταθείτε σε οποιαδήποτε πρόκληση, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό. Παράλληλα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την κοινωνική τους παρουσία σε δύσκολες περιπτώσεις για την πατρίδα μας, σε φυσικές καταστροφές, σε αεροδιακομιδές, είναι πάντα παρούσες και δίπλα στον Έλληνα πολίτη.

Όλοι επίσης γνωρίζουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζουν και θα υπερασπίζουν, οποιαδήποτε στιγμή αυτό απαιτηθεί, τις σημαίες, στα νησιά μας, στις βραχονησίδες μα και στο σύνολο της επικράτειας της χώρας μας μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος τους, όπως ορκίστηκαν. Οι περίοδοι που τις σημαίες τις «έπαιρνε ο αέρας» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την πατρίδα μας. Όσο ζει έστω και ένας στρατιώτης, η σημαία θα είναι ψηλά και θα κατεβαίνει μόνο όταν αντικαθίσταται επειδή έχει φθαρεί και για κανέναν άλλο λόγο.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται όμως ταυτόχρονα και την αξιοπρέπεια του έθνους μας, διαφυλάττοντας τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα έχοντας τη στήριξη όλου του Ελληνισμού τόσο της Μητροπολιτικής Ελλάδας όσο και της Ομογένειας.

Είμαστε υπερήφανοι για εσάς διότι υπηρετείτε ιδανικά και αξίες που έχουν κρατήσει αυτό τον τόπο όρθιο.

Ας στείλουμε λοιπόν από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, από την πρωτεύουσα της μοναδικής Μακεδονίας αλλά και την πόλη που κατέχει την πλέον στρατηγική θέση των Βαλκανίων, ένα μήνυμα, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τα στελέχη μας, τα στρατευμένα παιδιά μας, το πολιτικό προσωπικό αλλά και οι Εθνοφύλακες - τη συνεισφορά των οποίων τιμούμε με την ανακήρυξη του τρέχοντος έτους ως «Έτος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας» - είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα της πατρίδας.

Όπως πολλές φορές έχω επισημάνει, η άμυνα της χώρας μας είναι ισχυρή διότι το καλύτερο και ισχυρότερο μέσο είναι η ψυχή του Έλληνα. Το υπερόπλο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το ανθρώπινο δυναμικό, είστε όλοι εσείς.

Κλείνοντας, θα ήθελα αφενός να συγχαρώ όλους εσάς που συμμετείχατε και συμμετέχετε στην άριστη οργάνωση και λειτουργία του Περίπτερου των Ενόπλων Δυνάμεων εδώ στην ΔΕΘ και αφετέρου, να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό μας εκ μέρους όλων των Ελλήνων για όσα προσφέρετε στην πατρίδα.

Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους επισκέπτες μας και να σας ανακοινώσω πλέον επισήμως ότι μετά από σκληρή δουλειά του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, των Γενικών Επιτελείων και της πολιτικής ηγεσίας σε λίγες ημέρες θα έχουμε την τιμή να συνοδεύσουμε το ιστορικό «ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη όπου θα παραμείνει εδώ και θα είναι επισκέψιμο από όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και τα σχολεία. Θα του αποδοθούν οι οφειλόμενες τιμές και θα παραμείνει και κατά τη διάρκεια της παρελάσεως.

Σας ευχαριστώ πολύ».

onalert

Επόμενο
 
Σύλληψη διακινητών ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Σύλληψη διακινητών ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

13:47 22/9/2019

συντονισμένη επιχείρηση

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν κι έκλεψαν ζευγάρι

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν κι έκλεψαν ζευγάρι

13:38 22/9/2019

στα δυτικά

Κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες

Κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες

00:17 22/9/2019

Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό

Δωρεάν σήμερα οι μετακινήσεις από τον ΟΑΣΘ

Δωρεάν σήμερα οι μετακινήσεις από τον ΟΑΣΘ

00:10 22/9/2019

δείτε λεπτομέρειες

Γιατρός στη Θεσσαλονίκη μπήκε στους κορυφαίους χειρουργούς στον κόσμο

Γιατρός στη Θεσσαλονίκη μπήκε στους κορυφαίους χειρουργούς στον κόσμο

22:11 21/9/2019

σπουδαία διάκριση

Δύο νεκροί, εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς σε μπαρ

Δύο νεκροί, εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς σε μπαρ

22:04 21/9/2019

στη Νότια Καρολίνα

Εξήντα οκτώ οι τραυματίες από τις σεισμικές δονήσεις στην Αλβανία

Εξήντα οκτώ οι τραυματίες από τις σεισμικές δονήσεις στην Αλβανία

22:01 21/9/2019

Αισθητός έγινε και στην Κέρκυρα

Θανάσιμος τραυματισμός ορειβάτη στον Όλυμπο

Θανάσιμος τραυματισμός ορειβάτη στον Όλυμπο

21:59 21/9/2019

"Λούκι του Στεφανιού"

Θεσσαλονίκη: 27 συλλήψεις στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη: 27 συλλήψεις στο κέντρο της πόλης

21:54 21/9/2019

Αστυνομική επιχείρηση

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

21:50 21/9/2019

για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ

Κλασικά Έπιπλα