Η γιορτή της μπίρας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!

22/9/2017 14:35    Oktoberfest
Οι παλιοί και νέοι φίλοι του Oktoberfest μπορούν να διασκεδάσουν και φέτος στην παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας, που διοργανώνεται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. 

Ο επισκέπτες του Oktoberfest μπορούν να δοκιμάσουν τις γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το leberkaese, το λουκάνικο με πατατοσαλάτα, διάφορα είδη μπίρας, αλλά και να απολαύσουν γνωστά κομμάτια της παραδοσιακής βαυαρικής μουσικής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την πολυμελή μουσική μπάντα «Donau Express» από το Schwarzwald, που θα έρθει ειδικά για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη από τη Γερμανία, καθώς και ξεναγήσεις στους χώρους της Γερμανικής Σχολής.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το σύλλογο φίλων της Γερμανικής Σχολής και υποστηρίζεται από τον σύλλογο αποφοίτων του σχολείου και το αυστριακό προξενείο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ιστορία του Οκτόμπερφεστ

Το κλασσικό Οktoberfest ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1810 στο Μόναχο, όταν ο τότε διάδοχος του θρόνου της Βαυαρίας και μετέπειτα βασιλιάς Λουδοβίκος ο Α’ και η πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξωνίας-Χίλτμπουργκχαουζεν γιόρταζαν το γάμο τους, ενώ η γιορτή χρόνο με το χρόνο γιγαντώθηκε, καθώς συγκεντρώνει πια πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες. Τα απόλυτα ρεκόρ καταρρίφθηκαν τις χρονιές 1984, 1985, 1996 και 2000, όταν οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια, ενώ η φετινή διοργάνωση στο Μόναχο ξεκίνησε το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.

Αλλά και η Θεσσαλονίκη δημιούργησε ήδη τη δική της παράδοση, με εκατοντάδες επισκέπτες και με τη φετινή εκδήλωση να γίνεται για δέκατη τέταρτη φορά. Σε ένα εκπαιδευτικό χώρο με μεγάλη παράδοση, όπως είναι η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί στην πόλη ήδη από το 1888 και έχοντας συμπληρώσει πλέον 129 χρόνια ζωής. Από το σχολείο, που από το 1996 έχει μετακομίσει και στεγάζεται στις πανέμορφες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα όρια του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (δίπλα στο Praktiker), έχουν αποφοιτήσει πάνω από 4.000 απόφοιτοι που διακρίνονται σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και ακαδημαϊκής ζωής στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τον κόσμο.


thestival

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά - Σήμερα η εκδήλωση για το Μπλόκο: Μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς, μαρτυρίες και μουσικό αφιέρωμα

Καλαμαριά - Σήμερα η εκδήλωση για το Μπλόκο: Μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς, μαρτυρίες και μουσικό αφιέρωμα

15:34 25/8/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς θυμάται και τιμά

Η μουσική συναντά την street κουλτούρα στο 14ο Street Mode Festival

Η μουσική συναντά την street κουλτούρα στο 14ο Street Mode Festival

15:31 25/8/2026

Με ήχους, χρώματα, κίνηση και ενέργεια

Καλαμαριά: Δωρεάν ενημέρωση από επαγγελματίες υγείας για τον καρκίνο του προστάτη

Καλαμαριά: Δωρεάν ενημέρωση από επαγγελματίες υγείας για τον καρκίνο του προστάτη

12:35 25/8/2026

μπροστά στο δημαρχείο

Μετρό Καλαμαριάς: Έρχεται 24ωρη λειτουργία - Οι διαφορές από τη βασική γραμμή (βιντεο)

Μετρό Καλαμαριάς: Έρχεται 24ωρη λειτουργία - Οι διαφορές από τη βασική γραμμή (βιντεο)

11:35 25/8/2026

Aντίστροφη μέτρηση για την παράδοση

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Βιασμός 35χρονης - Την χτύπησε στο πρόσωπο

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Βιασμός 35χρονης - Την χτύπησε στο πρόσωπο

11:07 25/8/2026

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες

Ενημερωτική δράση παροχής Πρώτων Βοηθειών σε σκύλους

Ενημερωτική δράση παροχής Πρώτων Βοηθειών σε σκύλους

11:06 25/8/2026

του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Καλαμαριά: Έφυγε η Αγγελική Σαπάτρα - Η ψυχή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου

Καλαμαριά: Έφυγε η Αγγελική Σαπάτρα - Η ψυχή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου

10:42 25/8/2026

Η «μαμά» μιας μεγάλης θεατρικής οικογένειας

Κλασικά Έπιπλα