Η γιορτή της μπίρας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!

22/9/2017 14:35    Oktoberfest
Οι παλιοί και νέοι φίλοι του Oktoberfest μπορούν να διασκεδάσουν και φέτος στην παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας, που διοργανώνεται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. 

Ο επισκέπτες του Oktoberfest μπορούν να δοκιμάσουν τις γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το leberkaese, το λουκάνικο με πατατοσαλάτα, διάφορα είδη μπίρας, αλλά και να απολαύσουν γνωστά κομμάτια της παραδοσιακής βαυαρικής μουσικής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την πολυμελή μουσική μπάντα «Donau Express» από το Schwarzwald, που θα έρθει ειδικά για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη από τη Γερμανία, καθώς και ξεναγήσεις στους χώρους της Γερμανικής Σχολής.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το σύλλογο φίλων της Γερμανικής Σχολής και υποστηρίζεται από τον σύλλογο αποφοίτων του σχολείου και το αυστριακό προξενείο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ιστορία του Οκτόμπερφεστ

Το κλασσικό Οktoberfest ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1810 στο Μόναχο, όταν ο τότε διάδοχος του θρόνου της Βαυαρίας και μετέπειτα βασιλιάς Λουδοβίκος ο Α’ και η πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξωνίας-Χίλτμπουργκχαουζεν γιόρταζαν το γάμο τους, ενώ η γιορτή χρόνο με το χρόνο γιγαντώθηκε, καθώς συγκεντρώνει πια πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες. Τα απόλυτα ρεκόρ καταρρίφθηκαν τις χρονιές 1984, 1985, 1996 και 2000, όταν οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια, ενώ η φετινή διοργάνωση στο Μόναχο ξεκίνησε το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.

Αλλά και η Θεσσαλονίκη δημιούργησε ήδη τη δική της παράδοση, με εκατοντάδες επισκέπτες και με τη φετινή εκδήλωση να γίνεται για δέκατη τέταρτη φορά. Σε ένα εκπαιδευτικό χώρο με μεγάλη παράδοση, όπως είναι η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί στην πόλη ήδη από το 1888 και έχοντας συμπληρώσει πλέον 129 χρόνια ζωής. Από το σχολείο, που από το 1996 έχει μετακομίσει και στεγάζεται στις πανέμορφες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα όρια του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (δίπλα στο Praktiker), έχουν αποφοιτήσει πάνω από 4.000 απόφοιτοι που διακρίνονται σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και ακαδημαϊκής ζωής στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τον κόσμο.


thestival

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ένας Έλληνας αποκαλύπτει τα μυστικά ενός ιστορικού μετεωρίτη

Ένας Έλληνας αποκαλύπτει τα μυστικά ενός ιστορικού μετεωρίτη

10:09 30/6/2018

Chateau-Renard

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού

01:41 30/6/2018

και άλλων παροχών ΟΠΕΚΑ

Αυτά είναι τα θέματα της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καλαμαριάς

Αυτά είναι τα θέματα της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καλαμαριάς

01:38 30/6/2018

17η τακτική συνεδρίαση

Καλαμαριά - Διαγωνισμός για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων

Καλαμαριά - Διαγωνισμός για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων

01:25 30/6/2018

ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.

Ξεκινά η υλοποίηση του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου

Ξεκινά η υλοποίηση του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου

01:14 30/6/2018

υπουργείο Περιβάλλοντος

Πιστό αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης θα τοποθετηθεί στη Σαμοθράκη!

Πιστό αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης θα τοποθετηθεί στη Σαμοθράκη!

01:10 30/6/2018

εντός του καλοκαιριού

Την ενοχή των Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή των Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια πρότεινε ο εισαγγελέας

01:08 30/6/2018

για την υπεξαίρεση “μαμούθ”

Θεσσαλονικη - Συνελήφθησαν 4 άτομα για υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης

Θεσσαλονικη - Συνελήφθησαν 4 άτομα για υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης

01:06 30/6/2018

εξιχνίαση υπόθεσης

Θεσσαλονίκη - Επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη - Επεισόδια στο κέντρο της πόλης

01:02 30/6/2018

σε ολο το κεντρο

Ο καιρός σήμερα Σάββατο στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα Σάββατο στην Καλαμαριά

00:34 30/6/2018

30 Ιουνιου

Κλασικά Έπιπλα