Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Βίντεο

3/7/2018 19:32    εμφανώς καταβεβλημένος
Εμφανώς καταβεβλημένος βγήκε από τη φυλακή για δεύτερη φορά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος το μεσημέρι της Τρίτης παραδεχόμενος ότι «δεν είμαι στην καλύτερη στιγμή μου».

Για την παραμονή του τους τελευταίους 10 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος ευχαρίστησε «τους ανθρώπους που στηρίζουν το θεσμό της δικαιοσύνης όπως το νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού. Ευχαριστώ τη διευθύντρια, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό γιατί κατάλαβα κάτω από ποιες συνθήκες ασκούν λειτούργημα που το έχουμε ανάγκη οι απλοί πολίτες».

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του «στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που χθες στο δικαστήριο κατάφεραν και πήραν προς έκπληξη αρκετών μια απόφαση δίκαιης δίκης που μου απέδωσε την ελευθερία μου ομόφωνα».

«Το θεωρώ καλό σημάδι για τα περαιτέρω που θα ακολουθήσουν» είπε ο πρώην υπουργός που ανακοίνωσε ότι «θα πάω σπίτι μου, με περιμένει ο γιος μου και η γυναίκα μου».

Ειδικά για τη Βίκυ Σταμάτη ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε ότι «το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστώ στη γυναίκα μου η οποια μόνη της παρά την εγκατάλειψη στην οποία βρέθηκε από όλους, φίλους, γνωστούς και μη, το πάλεψε και πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Αν και, όπως είπε, δεν ήθελε να κάνει πολιτικές δηλώσεις, σχολίασε ότι «είμαι υπό διωγμό από το 2010, η κυβέρνηση Παπανδρέου και Σημίτη ξεκίνησαν τη δίωξη εναντίον μου».
 
Όσον αφορά, τέλος, την κατάσταση της υγείας του είπε ότι «τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, έχω 80% αναπηρία λόγω του τριπλού μπαι πας. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου».

«Βρισκόμαστε εδώ ήρθε ώρα πλέον, είναι η τελευταία πράξη του δράματος, θα μπούμε μέσα και πιστευω σε καμία ώρα ο κ. Τσοχατζόπουλος θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε κάποιο άλλο ίδρυμα που θα προσφέρει καλύτερες δυνατότητες από αυτό το οποίο βρίσκεται τώρα και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο κ. Παγορόπουλος, συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως σημείωσε ο ίδιος στους δημοσιογραφους που αναμένουν στην είσοδο του «Αγίου Παύλου» την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μεταβεί πρώτα στο διαμέρισμα του στο Χαλάνδρι και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να νοσηλευτεί.

«Δεν βγήκε για να κάνει διακοπές αλλά για να συνεχίσει μία νοσηλεία με καλύτερες προϋποθέσεις. Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί βρίσκεται σε άθλια κατάσταση», εξήγησε.

Οι συνήγοροι του 83χρονου πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου επικαλέστηκαν στο δικαστήριο, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Έτσι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει μέσω των συνογόρων στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο σε κάθειρξη 19 ετών για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών αντιεροπορικών συστημάτων Tor – M1 και τα γερμανικά υποβρύχια. Τότε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε κατά ένα μόλις έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για την υπόθεση.

Την περασμένη Άνοιξη και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου του 2017 ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποφυλακιστεί και πάλι με περιοριστικούς όρους. Στις 31 Οκτωβρίου ωστόσο της ίδιας χρόνιας έπειτα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγήθηκε και πάλι στην φυλακή.

«Έχει σηκωθεί από το πρωί στις επτά. Με ενοχλεί συνέχεια στο τηλέφωνο, αγωνιά για να βγει. Τώρα θα του μεταφέρω ότι ήρθε το αποφυλακιστήριο και θα βγει έξω και θα είναι ελεύθερος. Έχει μεγάλη αγωνία. Η υγεία του είναι επιβαρυμένη, η κατάστασή του δεν είναι καθόλου καλή», δήλωσε νωρίτερα, ο κ. Νικολάου, ο ένας εκ των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου που έφθασε πριν από λίγα λεπτά στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού απ όπου αναμένεται σε λίγη ώρα να βγει ο πρώην ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ.



protothema

Επόμενο Προηγούμενο
 

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων για την περίοδο του Πάσχα από τον Δήμο Καλαμαριάς

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων για την περίοδο του Πάσχα από τον Δήμο Καλαμαριάς

17:17 9/4/2026

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων

Εορταστικό ωράριο 2026

Εορταστικό ωράριο 2026

15:20 9/4/2026

Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά τα καταστήματα Μ. Πέμπτη & Μ. Παρασκευή

Μαθήματα αγάπης και φροντίδας για τα αδέσποτα στο 12ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

Μαθήματα αγάπης και φροντίδας για τα αδέσποτα στο 12ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

15:19 9/4/2026

Για τη σημασία της φροντίδας των ζώων

Το Πικ Νικ Urban Festival επιστρέφει τον Σεπτέμβρη

Το Πικ Νικ Urban Festival επιστρέφει τον Σεπτέμβρη

20:59 24/8/2025

Επιστρέφει για 13η χρονιά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 24/8/2025

Κυριακή 24/8

Μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στους Queen στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στους Queen στη Θεσσαλονίκη

19:00 23/8/2025

Οι τιμές για εισιτήρια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 23/8/2025

Σάββατο 23/8

Οι Χαΐνηδες στο Θέατρο Κήπου

Οι Χαΐνηδες στο Θέατρο Κήπου

16:00 22/8/2025

Tετάρτη 27/8

Η Βιέννη θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2026

Η Βιέννη θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2026

12:33 22/8/2025

Πότε θα διεξαχθεί

Πρόγραμμα Εμποροπανήγυρης Αγίου Μάμα 2025 στη Χαλκιδική

Πρόγραμμα Εμποροπανήγυρης Αγίου Μάμα 2025 στη Χαλκιδική

12:29 22/8/2025

28 Αυγ - 4 Σεπ 2025

Κλασικά Έπιπλα