Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Κύπρο στην Καλαμαριά

29/6/2018 09:25    δειτε το προγραμμα
Παρουσία της υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Δήμος Καλαμαριάς πραγματοποιεί εκδήλωση για την Κύπρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου του 1974, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής την ερχόμενη Κυριακή 1 η Ιουλίου 2018 στις 7.30 το απόγευμα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων της Κυπριακής Δημοκρατίας,
Βασιλικής Αναστασιάδου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, αλλά και εκπρόσωποι από Ενώσεις και Συλλόγους Κυπρίων στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει Παράκληση για τους αγνοούμενους στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) και θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση και περιποίηση του «Αλσους των Αγνοουμένων»

- Στις 8.30 μ.μ. η εκδήλωση ολοκληρώνεται με την κεντρική ομιλία της υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασιλικής Αναστασιάδου, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) και τους χαιρετισμούς των επισήμων, ενώ η βραδιά θα συνεχίσει και θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το συγκρότημα της΄Ενωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας.Επόμενο Προηγούμενο