Θεσσαλονίκη: Από Ιούνιο τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας

11/4/2025 11:28    Πότε κλείνει το πάρκινγκ
Οι θέσεις που θα χαθούν, θα αναπληρωθούν από αυτές που θα γίνουν στο λιμάνι, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τον Ιούνιο αναμένεται η έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες να επιταχυνθεί το συγκεκριμένο έργο. Αυτή την περίοδο η σύμβαση είναι στην φάση του προσυμβατικού ελέγχου. Έπειτα θα πέσουν οι υπογραφές με τον ανάδοχο. Ο κ. Αγγελούδης σημείωσε πως θα ασκήσει πίεση για να προχωρήσει γρήγορα ο παραπάνω έλεγχος. Εξάλλου πρόσθεσε πως μετά από συνομιλία που είχε με τον ανάδοχο του έργου, ο τελευταίος τον ενημέρωσε πως σε διάστημα δέκα ημερών μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μπορεί να μπει το εργοτάξιο για να αρχίσουν οι εργασίες.

Όσο για το πότε θα σταματήσει να λειτουργεί το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως αυτό θα γίνει 5-6 μέρες πριν την έναρξη των εργασιών.

Αναφορικά με τις θέσεις που χαθούν σχολίασε πως θα αναπληρωθούν με τις 230 επιπλέον θέσεις που θα δοθούν στο λιμάνι της πόλης μας. «Είναι περίπου όσες θα χαθούν από την πλατεία Ελευθερίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την επόμενη εβδομάδα ασφαλτοστρώνεται το πάρκινγκ Νέας Ελβετίας

Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να ασφαλτοστρωθεί και το πάρκινγκ Νέας Ελβετίας. «Δεν προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες οι εργασίες λόγω και των βροχοπτώσεων που είχαμε. Μετά την ασφαλτόστρωση θα δοθεί προς χρήση, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα παραδοθούν και τα γήπεδα της Νέας Ελβετίας ώστε να κάνουν προπονήσεις και οι ομάδες», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

Από βδομάδα ασφαλτόστρωση και σε Βασιλέως Γεωργίου και τμήμα της Βασ. Όλγας

Εν τω μεταξύ από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει και η ασφαλτόστρωση στην οδό Βασιλέως Γεωργίου και σε τμήμα της οδού Βασιλίσσης Όλγας. Όπως είπε ο κ. Αγγελούδης «πρόκειται για δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης που η κατάσταση του οδοστρώματος δεν είναι σε καλή κατάσταση. Την Δευτέρα ή την Τρίτη ο εργολάβος θα προχωρήσει στην αποκατάσταση του οδοστρώματος στην Βασ. Γεωργίου και σε τμήμα της Βασ. Όλγας». Συμπλήρωσε πως στην τελευταία επέλεξαν να γίνει επέμβαση μόνο σε ένα τμήμα της γιατί το επόμενο διάστημα θα κάνει έργα και η ΕΥΑΘ.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εγνατία Οδός: Πωλείται… με τα διόδια δώρο

Εγνατία Οδός: Πωλείται… με τα διόδια δώρο

12:29 20/9/2017

«Οικονομικό έγκλημα»

Αυτοί είναι οι όροι για την δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Αυτοί είναι οι όροι για την δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος

12:17 20/9/2017

ΥΠΕΝ

Η πολιτιστική κληρονομιά της Κεντρικής Μακεδονίας «ταξιδεύει» στην Ιταλία

Η πολιτιστική κληρονομιά της Κεντρικής Μακεδονίας «ταξιδεύει» στην Ιταλία

11:54 20/9/2017

“World Tourism Expo”

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

11:09 20/9/2017

τμήμα Θεσσαλονίκης

Επιχείρηση πρόληψης των πυρκαγιών του… φθινοπώρου

Επιχείρηση πρόληψης των πυρκαγιών του… φθινοπώρου

11:05 20/9/2017

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τα 52α Δημήτρια στη… σέντρα του Καυτανζόγλειου

Τα 52α Δημήτρια στη… σέντρα του Καυτανζόγλειου

10:53 20/9/2017

Από το… στάδιο ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των 52ων Δημητρίων

Στο 13,39% μειώθηκε η αδήλωτη εργασία

Στο 13,39% μειώθηκε η αδήλωτη εργασία

10:34 20/9/2017

Με βάση τα επίσημα ετήσια στοιχεία του συστήματος "ΑΡΤΕΜΙΣ"

Δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξε το Cassini... πεθαίνοντας

Δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξε το Cassini... πεθαίνοντας

10:26 20/9/2017

NASA

Με το δεξί στο κύπελλο ο Απόλλων Πόντου

Με το δεξί στο κύπελλο ο Απόλλων Πόντου

08:32 20/9/2017

1-0 τον Αιγινιακό

Νέα τεχνολογία αορατότητας αναπτύσσουν έλληνες και αυστριακοί επιστήμονες

Νέα τεχνολογία αορατότητας αναπτύσσουν έλληνες και αυστριακοί επιστήμονες

08:19 20/9/2017

Νέες δυνατότητες στην τέχνη του καμουφλάζ

Κλασικά Έπιπλα