Η Καλαμαριά, η πόλη του καλού φαγητού έγινε για πρώτη φορά, το βράδυ της Τετάρτης, το επίκεντρο της ελληνικής γαστρονομίας.
Η σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη είχε αυτή τη φορά πρωταγωνιστές το φαγητό και τους ανθρώπους του, σεφ και επιχειρηματίες που φροντίζουν να κρατούν ψηλά στον χάρτη της γαστρονομίας την πόλη μας.
Η τελετή απονομής των ποιοτικών διακρίσεων Flag Awards πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Καλαμαριά, σε μια συνεργασία του θρύλου του χώρου, Διονύση Κούκη και της Flag In Life με τη δημοτική αρχή της Καλαμαριάς.
“Είναι μεγάλη μου χαρά να υποδέχεται η Καλαμαριά τα βραβεία του Flag in Life. Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει γαστρονομική παράδοση της πόλης, γαστρονομική παράδοση των προσφύγων, καθώς προέρχομαι από μια οικογένεια με παράδοση τεσσάρων γενιών στην εστίαση από τη δεκαετία του ’30 όταν η Αρετσού ήταν γαστρονομικός παράδεισος της πόλης” δήλωσε στον χαιρετισμό της η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.
“Έχουμε βάλει ένα στοίχημα η Καλαμαριά να γίνει και πάλι γαστρονομικός προορισμός και είναι χαρά μας να φιλοξενούμε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση και είμαστε ανοιχτοί και φιλόξενοι σε κάθε εκδήλωση” επεσήμανε η κ. Αράπογλου.
Η Δήμαρχος απένειμε αστέρια σε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που διακρίνονται για την ποιότητα των γεύσεων και των υλικών τους, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Κούκη και την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη και τη γαστρονομία της, την οποία με επιμονή και όραμα θέλει να αναδείξει.
Από την πλευρά του ο Διονύσης Κούκης μίλησε συγκινημένος για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και την παράδοση των προσφύγων, που την θεμελίωσαν και ευχαρίστησε θερμά τη Δήμαρχο Καλαμαριάς που πίστεψε και μοιράζεται το όραμά του για να φθάσει η κουζίνα και η γαστρονομία της πόλης μας εκεί που της αξίζει, στην κορυφή.