Οι Beatles κέρδισαν μετά από δεκαετίες το πρώτο τους Grammy

4/2/2025 12:41    Στην 67η τελετή απονομής των Βραβείων Grammy
Η τελετή περιελάμβανε μια συγκινητική αναδρομή στην πορεία του συγκροτήματος, με σπάνιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις. Το βραβείο παρέλαβε ο γιός του Τζον Λένον, Σον.

Το “Now and Then”, βασίζεται σε ένα demo που ηχογράφησε ο John Lennon στα τέλη της δεκαετίας του 1970, το οποίο παρέμεινε ανολοκλήρωτο για χρόνια. Τη δεκαετία του 1990, τα εναπομείναντα μέλη των Beatles—Paul McCartney, Ringo Starr και George Harrison—επιχείρησαν να το ολοκληρώσουν στο πλαίσιο του The Beatles Anthology, όμως οι τεχνικοί περιορισμοί της εποχής δεν τους επέτρεψαν να διαχωρίσουν τη φωνή του Lennon από τον υπόλοιπο ήχο, καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία του κομματιού.

Η επανάσταση στην τεχνολογία ήχου επέτρεψε την αναβίωση του πρότζεκτ το 2021, χάρη στη συνεργασία με τον Peter Jackson και την εξειδικευμένη ηχητική του ομάδα. Χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, κατάφεραν να απομονώσουν τη φωνή του Lennon από το αρχικό demo, αφαιρώντας τους περιβαλλοντικούς θορύβους. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον McCartney και τον Starr να προσθέσουν νέες ηχογραφήσεις, ολοκληρώνοντας το τραγούδι ύστερα από δεκαετίες αναμονής.

Οι Beatles κέρδισαν τα πρώτα τους δύο βραβεία Grammy το 1965, στην 7η τελετή απονομής, όπου διακρίθηκαν ως Καλύτερο Νέο Συγκρότημα και για την Καλύτερη Ερμηνεία από Φωνητικό Γκρουπ, χάρη στην εμβληματική επιτυχία τους “A Hard Day’s Night”.

Πριν τη διάλυσή τους το 1970, το θρυλικό συγκρότημα πρόσθεσε ακόμα δύο βραβεία στη συλλογή του, κατακτώντας το Grammy για Καλύτερο Σύγχρονο Άλμπουμ και Άλμπουμ της Χρονιάς με το επαναστατικό “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.

Το 1997, οι Beatles βραβεύτηκαν με τρία ακόμα Grammy: ένα για Καλύτερο Μουσικό Βίντεο Μεγάλης Διάρκειας για το ντοκιμαντέρ “The Beatles Anthology”, καθώς και δύο βραβεία για το τραγούδι “Free As a Bird”, το οποίο περιλαμβανόταν σε αυτό.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων

18:59 29/9/2017

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

Ποια επιδόματα, επιτέλους, δεν κατάσχονται

Ποια επιδόματα, επιτέλους, δεν κατάσχονται

18:48 29/9/2017

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι απλήρωτοι φόροι

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την ερχόμενη Τρίτη

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την ερχόμενη Τρίτη

18:45 29/9/2017

«Παρμενίων 2017»

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

18:42 29/9/2017

ένας θεσμός που κρατά 12 χρόνια

Προς έναρξη εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Προς έναρξη εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

18:40 29/9/2017

Μέσα στον Νοέμβριο του 2017...

Μόνιμες θέσεις εργασίας στον ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ

Μόνιμες θέσεις εργασίας στον ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ

18:38 29/9/2017

Δείτε αναλυτικά!

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» του ΟΑΕΔ

18:36 29/9/2017

Είσαι νέος 15-24 ετών και ψάχνεις μία θέση απασχόλησης;

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον ΟΛΘ

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον ΟΛΘ

18:19 29/9/2017

Τι προβλέπει το σχέδιο

Ποιοι θα είναι οι χαμένοι του επιδόματος θέρμανσης

Ποιοι θα είναι οι χαμένοι του επιδόματος θέρμανσης

18:10 29/9/2017

Τι αλλαγές έρχονται – «Κουρεμένο» κατά 50% το επίδομα

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους οικιστές Εργατικών Κατοικιών

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους οικιστές Εργατικών Κατοικιών

17:58 29/9/2017

Ηλεκτρονική καταχώρηση των αιτήσεων ρύθμισης των οφειλών

Κλασικά Έπιπλα