Παράταση στη ρύθμιση οφειλών σε έως και 60 δόσεις στον Δήμο Καλαμαριάς

4/2/2025 12:13    
Παρατείνεται έως και τις  14 Μαρτίου 2025 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση σε έως και 60 δόσεις οφειλών που έχουν βεβαιωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2024.
Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, «με προσεχή νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών προς Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, δυνάμει του άρθρου 25 του ν.5143/2024, παρατείνεται έως και τις 14.3.2025».
Η ρύθμιση, που προβλέπεται από το άρθρο 25 του Ν.5143/2024 αφορά σε κάθε είδους οφειλές προς τους Δήμους, από φυσικά καθώς και από νομικά πρόσωπα, εφόσον αυτές έχουν βεβαιωθεί έως τις 31.10.2024, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου.
Επίσης, κάθε είδους οφειλές από φυσικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τα κριτήρια του ευάλωτου οφειλέτη, με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:
α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό 95%,
β) αν εξοφληθούν σε 2 έως 6 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 85%,
γ) αν εξοφληθούν σε 7 έως 12 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 80%,
δ) αν εξοφληθούν σε 13 έως 60 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 75%.
Στη ρύθμιση, επίσης, μπορεί να υπάγονται και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:
α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου,
β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών,
γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, επειδή εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιονδήποτε βαθμό, εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα.

Σημειώνουμε ότι:
Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες, πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50,00€.
Η πληρωμή, είτε του εφάπαξ ποσού είτε της πρώτης δόσης, πραγματοποιείται μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης.
Σε περίπτωση μη καταβολής 2 συνεχόμενων δόσεων ή 3 δόσεων συνολικά, η ρύθμιση διακόπτεται και βεβαιώνονται εκ νέου τα οφειλόμενα, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που έχουν διαγραφεί.
Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισης, η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, γνωστοποιεί στην οικεία Δ.Ο.Υ. το συνολικά οφειλόμενο ποσό (αρχική οφειλή, πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκους), το οποίο πλέον βεβαιώνεται σε αυτή και εισπράττεται με ευθύνη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).
«Καλούμε τους πολίτες να σπεύσουν έως τις 31 Ιανουαρίου ώστε να προλάβουν να ενταχθούν στην παρούσα ρύθμιση, που προσφέρει μια εξαιρετική δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο Καλαμαριάς σε βάθος χρόνου» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ζαχαρίας Κώστας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα κάτωθι τηλέφωνα της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμαριάς.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313-314044, 2313-314045, 2313-314067.
Επόμενο Προηγούμενο
 

 Κωνσταντίνος Αργυρός στη Θεσσαλονίκη στο Vergina Theatro

Κωνσταντίνος Αργυρός στη Θεσσαλονίκη στο Vergina Theatro

19:00 8/12/2024

Τετάρτη 18 Δεκ 2024

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 8/12/2024

Κυριακή 8/12

Θέατρο Σοφούλη: Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά

Θέατρο Σοφούλη: Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά

18:00 7/12/2024

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 18:30

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

10:00 7/12/2024

Σάββατο 7/12

Χριστούγεννα στην Καλαμαριά

Χριστούγεννα στην Καλαμαριά

17:00 6/12/2024

Δρώμενα, έθιμα, μουσικές και δράσεις για μικρούς και μεγάλους 04/12/2024 - 05/01/2025

Δύο πορείες μνήμης και κλειστούς δρόμους για την επέτειο του Γρηγορόπουλου

Δύο πορείες μνήμης και κλειστούς δρόμους για την επέτειο του Γρηγορόπουλου

12:56 6/12/2024

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

12:07 6/12/2024

Παρασκευή 6/12

Ο Δήμος Καλαμαριάς παρουσιάζει το Μωσαϊκό της Πολιτισμικής Κληρονομιάς: Παράδοση, Τεχνολογία και Δημιουργία

Ο Δήμος Καλαμαριάς παρουσιάζει το Μωσαϊκό της Πολιτισμικής Κληρονομιάς: Παράδοση, Τεχνολογία και Δημιουργία

15:00 5/12/2024

10/12

Ονειρούπολη Δράμας 2024-2025: Χριστουγεννιάτικο Παραμυθένιο Χωριό του Αη Βασίλη

Ονειρούπολη Δράμας 2024-2025: Χριστουγεννιάτικο Παραμυθένιο Χωριό του Αη Βασίλη

12:16 5/12/2024

4 Δεκ - 6 Ιαν 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 5/12/2024

Πέμπτη 5/12

Κλασικά Έπιπλα