Τα σχολεία της Καλαμαριάς σε ρυθμούς Ευρώπης

15/10/2024 11:54    Εκδηλώσεις για τις Ημέρες Erasmus 2024
Το υψηλό επίπεδο των σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς, τα οποία συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα και διακρίνονται για τις δράσεις τους, ανοίγοντας τους ορίζοντες μαθητών και εκπαιδευτικών και συνδέοντας την Καλαμαριά με ολόκληρη την Ευρώπη, αποτυπώνεται στο πλαίσιο της εβδομάδας εορτασμού των Erasmus Days 2024.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τις Ημέρες Erasmus, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, του οποίου οι μαθητές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus+ «Ιδέες βιωσιμότητας για την Ευρώπη» παρουσίασαν πρωτοποριακές εφαρμογές για μία πράσινη και βιώσιμη Ευρώπη, υποδέχθηκε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ισπανία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις πάνω στο Πρόγραμμα, ενώ οι Ευρωπαίοι επισκέπτες γνώρισαν και την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αφού γεύθηκαν πιάτα που δημιούργησαν και πρόσφεραν οι γονείς.

Αύριο Τρίτη 15 Οκτωβρίου την σκυτάλη παίρνει το 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς που οργανώνει στο χώρο πολλαπλών δράσεων του σχολικού συγκροτήματος ένα αφιέρωμα στις Ημέρες Erasmus με τίτλο «Ενωμένοι για τον εορτασμό των ευρωπαϊκών αξιών» και καλεί όλους να μοιραστούν τις αναμνήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου από το πρόγραμμα «Etre un élève européen qui prend plaisir à apprendre» που υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το 2024. Παράλληλα, θα γίνει η παρουσίαση των δύο νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν την επόμενη τριετία, ενώ για την ενίσχυση της γλωσσικής επάρκειας θα πραγματοποιηθεί ομιλία ενημέρωσης σχετικά με την πιστοποίηση Γλωσσομάθειας από την επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ολυμπία Τσακνάκη, με στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαικών προγραμμάτων.

Οι Ημέρες Erasmus 2024 στην Καλαμαριά συνεχίζονται την Τετάρτη με το 2ο Λύκειο, το οποίο ως ωφελούμενο σχολείο από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ διοργανώνει στην αίθουσα εκδηλώσεών του (12.00-14.00) δράση η οποία περιλαμβάνει αναδρομή των συμμετοχών του σχολείου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, κατάθεση εμπειριών από τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε προηγούμενα προγράμματα και παρουσιάσεις προγραμμάτων που υλοποιούνται κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Ο Μίλτος κερνάει 100 διπλές προσκλήσεις για το θερινό σινεμά και γλυκό!

Καλαμαριά: Ο Μίλτος κερνάει 100 διπλές προσκλήσεις για το θερινό σινεμά και γλυκό!

19:19 20/8/2026

Κέρδισε μία από τις 100 διπλές προσκλήσεις

Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακή γνωριμία κατέληξε σε μαχαίρωμα και συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακή γνωριμία κατέληξε σε μαχαίρωμα και συλλήψεις

14:41 20/8/2026

χθες το βράδυ

Καλαμαριά: Ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες στην αγορά του Φοίνικα (φωτο)

Καλαμαριά: Ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες στην αγορά του Φοίνικα (φωτο)

14:28 20/8/2026

Νέες παρεμβάσεις του Δήμου

Μετρό Καλαμαριάς: Δυσκολεύονται μέχρι και στα εγκαίνια - Εναλλακτικό σχέδιο για το σταθμό της Μίκρας λόγω λαϊκής!

Μετρό Καλαμαριάς: Δυσκολεύονται μέχρι και στα εγκαίνια - Εναλλακτικό σχέδιο για το σταθμό της Μίκρας λόγω λαϊκής!

13:37 20/8/2026

πάμε σε διπλό σενάριο

Καλαμαριά: Από θαύμα δεν είχαμε θύματα - Ληστές έκοψαν με τροχό κάτω από φιάλες υγραερίου (βιντεο)

Καλαμαριά: Από θαύμα δεν είχαμε θύματα - Ληστές έκοψαν με τροχό κάτω από φιάλες υγραερίου (βιντεο)

13:20 20/8/2026

Μια εξαιρετικά επικίνδυνη κλοπή

Νέστος Χρυσούπολης - Απόλλων Καλαμαριάς 1-0 και επεισόδια στο φινάλε

Νέστος Χρυσούπολης - Απόλλων Καλαμαριάς 1-0 και επεισόδια στο φινάλε

12:59 20/8/2026

Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Γιακουμάκης

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο Στάθης Παρχαρίδης! Θλίψη στην Ποντιακή κοινωνία

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο Στάθης Παρχαρίδης! Θλίψη στην Ποντιακή κοινωνία

12:25 20/8/2026

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αποχαιρετά..

Κλασικά Έπιπλα