Καλαμαριά - Συνελήφθη 23χρονος για απάτη μέσω διαδικτύου

23/6/2018 02:31    Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 23χρονος άντρας, ο οποίος αναρτούσε πλασματικές αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ιστοσελίδα του διαδικτύου
 
Στα ίχνη χρήστη του διαδικτύου και στη συνακόλουθη εξιχνίαση τριών περιπτώσεων απάτης σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς.
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος, κατά το χρονικό διάστημα 21-01-2018 έως και 19-06-2018, αναρτούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, πλασματικές αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών από υποψήφιους αγοραστές.
 
Ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για καινούριες συσκευές αλλά σε χαμηλότερη τιμή από την πραγματική τους αξία, έπειθε τα υποψήφια θύματά του να του αποστείλουν χρήματα μέσω συγκεκριμένου τραπεζικού προγράμματος, πλην όμως δεν απέστειλε ποτέ τα υποτιθέμενα προς πώληση προιόντα.
 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του αλλά και σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και πλήθος καρτών SIM , καθώς και μικρόδεμα κάνναβης, οπότε και συνελήφθη.
 
Το συνολικό χρηματικό ποσό που κατάφερε να αποσπάσει από την παράνομη δραστηριότητά του ανέρχεται σε (1.640) ευρώ. 
 
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων. Επόμενο Προηγούμενο
 
Social Media - Thessaloniki
Κλασικά Έπιπλα