Καλαμαριά: Μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση

12/9/2023 16:00    Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην εκδήλωση ενημέρωσης και προληπτικών ελέγχων για την οστεοπόρωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς με το  ΚΕΠ Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Συγκεκριμένα, στις 6 Σεπτεμβρίου 2023  πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 90 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον ιατρό των ΚΑΠΗ, Θεολόγο Θεμελίδη, Χειρουργό Ορθοπαιδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

«Η οστεοπόρωση δυστυχώς χτυπάει την πόρτα όλο και περισσότερων συμπολιτών μας και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, ώστε να τους βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Ο Δήμος Καλαμαριάς, είτε μέσω δωρεάν εξετάσεων, είτε μέσω δωρεάν ιατρικής βοήθειας, στέκεται πάντα στο πλευρό των δημοτών του. Εξάλλου ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης από την αρχή έθεσε ως βασική προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική και την προαγωγή υγείας» τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση με τίτλο «Είχες ποτέ Κάταγμα; Έλα να δούμε αν έχεις οστεοπόρωση!».

 

Η, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, Μέµη Τσεκούρα στο μήνυμά της αναφέρει:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

 

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Καρκίνος μαστού: Βρέθηκε νανομόριο που εμποδίζει τη μετάσταση

Καρκίνος μαστού: Βρέθηκε νανομόριο που εμποδίζει τη μετάσταση

03:46 22/5/2018

Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ένα..

Κατερίνη: 33χρονη μητέρα αυτοκτόνησε πέφτοντας από ταράτσα

Κατερίνη: 33χρονη μητέρα αυτοκτόνησε πέφτοντας από ταράτσα

03:43 22/5/2018

Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος

Οικογενειακή τραγωδία: Εσφαξε την σύζυγό του μπροστά στα παιδιά του

Οικογενειακή τραγωδία: Εσφαξε την σύζυγό του μπροστά στα παιδιά του

03:37 22/5/2018

στα Τρίκαλα

Νεκρός 78χρονος σε τροχαίο στη Χαλκιδική

Νεκρός 78χρονος σε τροχαίο στη Χαλκιδική

03:32 22/5/2018

στη δημοτική οδό Μουδανιών - Διονυσίου

«Αθλούμαι στην Καλαμαριά» Δεξιοτεχνία ποδηλάτου σήμερα

«Αθλούμαι στην Καλαμαριά» Δεξιοτεχνία ποδηλάτου σήμερα

02:07 22/5/2018

δειτε λεπτομέρειες

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

01:35 22/5/2018

Τρίτη 22 Μαιου

Εορτή του Αγίου Βασιλίσκου

Εορτή του Αγίου Βασιλίσκου

01:30 22/5/2018

22 Μαΐου

Χάρρυ Κλυνν: Η λατρεία του για τον Απόλλωνα και το ποδόσφαιρο

Χάρρυ Κλυνν: Η λατρεία του για τον Απόλλωνα και το ποδόσφαιρο

01:23 22/5/2018

αγαπούσε το ποδόσφαιρο και λάτρευε τον Απόλλωνα

Αυτός είναι ο 81χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης

Αυτός είναι ο 81χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης

17:21 21/5/2018

Θεσσαλονίκη

Δήλωση Δημάρχου Καλαμαριάς για την απώλεια του ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Δήλωση Δημάρχου Καλαμαριάς για την απώλεια του ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

12:10 21/5/2018

Θεοδόσης Μπακογλίδης

Κλασικά Έπιπλα