Δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Μπαρμπαρούση

15/6/2018 22:33    δείτε ολο το ιστορικο
Ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση. 

Ο βουλευτής είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής να συλλάβει ο στρατός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος μπορεί να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. 
Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα. 

Νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Μηνυτήρια αναφορά από Καμμένο - Κουβέλη

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, προχώρησαν την Παρασκευή στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για το θέμα. 

«Στο θέμα που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχει δικαίωμα κανείς και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες, να αμφισβητήσει τη δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.Στην παρουσία μας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κουβέλη, εγχειρίσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα από το video στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα«, δήλωσε μετά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Πάνος Καμμένος.

«Ασκήσαμε το δικαίωμα το οποίο έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις.Κανένας δεν δικαιούται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, 

Κοντονής: Υπάρχουν κακουργηματικά αδικήματα

Νωρίτερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον προιστάμενο Εισαγγελίας κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Η διαγραφή απο τον Μιχαλολιάκο

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής έθεσε τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος. 

Η επιστολή του γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, προς τον πρόεδρο της Βουλής

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής της ΧΑ, αποφάσισα, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ΚΟ του κόμματος το εξής: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός ΚΟ του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή», ανεφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Η ανακοίνωση της ΧΑ 

"Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την δήλωση Μπαρμπαρούση, η οποία είναι εκτός γραμμής της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι ένα πολιτικό Κίνημα και ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης με την δήλωση του αυτή έδωσε μια βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Σήμερα όλα τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε για την προδοσία της Μακεδονίας που είναι ένα πραγματικό γεγονός, μιλάνε για τα κατά φαντασίαν πραξικοπήματα που δεν υπάρχουν», συμπλήρωσε ο κ. Μιχαλολιάκος.

«Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι σε πλήρη συμφωνία απέκλεισαν την Χρυσή Αυγή από την συζήτηση, το μόνο εθνικιστικό κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση για την εθνική μειοδοσία που θα γίνει στις Πρέσπες», επισήμανε και κατέληξε: «Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική τους συμπεριφορά και καλεί τον Ελληνικό Λαό να αναλογιστεί: Ποιοι είναι τελικά οι φασίστες; Ποιοι είναι οι τύραννοι και αυτοί, οι οποίοι έχουν φτιάξει ένα αυταρχικό καθεστώς σε αυτήν Χώρα;».

Ανακάλεσε ο βουλευτής

Αυθόρμητες δηλώσεις οι οποίες δεν είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα χαρακτήρισε τα περί πραξικοπήματος, ο ανεξάρτητος πια βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, σε μια προσπάθεια να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό.

«Επ’ ουδενί είχαν σκοπό οι δηλώσεις μου να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα» ισχυρίστηκε ο βουλευτής, επιχειρώντας να διαψεύσει εαυτόν αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που άκουσαν όσα είπε από το βήμα της Βουλής.

«Δυστυχώς έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και πρόσθεσε: «ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένου ότι με μια ατυχή μου δήλωση έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το πολίτευμα».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση





Δείτε το βίντεο με την πρόκληση Μπαρμπαρούση:





real
Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

15:23 28/3/2024

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:08 27/3/2024

Τετάρτη 27/03 και Πέμπτη 28/03

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

21:19 25/3/2024

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:46 22/3/2024

Παρασκευή 22/03, Σάββατο 23/03 και Κυριακή 24/03

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

23:18 20/3/2024

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

23:03 20/3/2024

έπεσαν οι υπογραφές

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:52 20/3/2024

Τετάρτη 20/03 και Πέμπτη 21/03

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

00:00 20/3/2024

αναλυτικά στοιχεία

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

23:49 19/3/2024

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας»

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

23:22 19/3/2024

«Μελίνα Μερκούρη»

Κλασικά Έπιπλα