Μετά την πρώτη θυρεοειδεκτομή από τη στοματική κοιλότητα, χωρίς επιφανειακή ουλή, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, σε ασθενή με τοξικό αδένωμα στον θυρεοειδή, και δεύτερη ασθενής, που είχε καλοήθη πολυοζώδη βρογχοκήλη, υποβλήθηκε σε επέμβαση με την ίδια τεχνική.
Συμφωνα με το ΑΠΕ και οι δύο θυρεοειδεκτομές πραγματοποιήθηκαν στο Ιατρικό Διαβαλκανικό με την τεχνική TOETVA από εξειδικευμένη ομάδα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Χειρουργικής, Θεοδόση Παπαβραμίδη. Οι ενδείξεις για την εφαρμογή αυτή της τεχνικής ,είναι σαφείς και περιορισμένες: εφαρμόζεται σε ασθενείς με μικρούς όζους (μέχρι 4 εκατοστά), με χαμηλή ή χωρίς κακοήθη εξαλλαγή. Μετά την επέμβαση ο ασθενής δεν έχει επιφανειακές ουλές, έχει ελάχιστο χρόνο νοσηλείας και αναρρώνει άμεσα.
"Η τεχνική αυτή" όπως ανέφερε ο κ. Παπαβραμίδης , "εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη το 2014. Σήμερα εφαρμόζεται σε λίγα εξειδικευμένα Ιατρικά Κέντρα, διεθνώς. Συγκεκριμένα στην Ευρώπη υπάρχουν δυο Κέντρα που την εφαρμόζουν, στην Αυστρία και την Ιταλία, ενώ στην Ελλάδα εφαρμόζεται μόνο στο Ιατρικό Διαβαλκανικό. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 500 τέτοιες θυρεοειδεκτομές στην Ταϊλάνδη και άλλες τόσες στην Νότια Κορέα, ενώ στον Δυτικό κόσμο έχουν γίνει λιγότερες από 150".