Καλαμαριά: Θάνατος κολυμβητή στο κολυμβητήριο - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες και ο αντιδήμαρχος

20/10/2021 22:10    στο Metropolis 95.5
Για το θάνατο ενός ανθρώπου στο κολυμβητήριο της Καλαμαριάς μίλησαν τρεις αυτόπτες μάρτυρες και ο αντιδήμαρχος, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». 

Η κυρία, που βρισκόταν εκεί και δεν ήθελε να γίνει γνωστό το όνομα της, τόνισε ότι οι άνθρωποι του κολυμβητηρίου βοήθησαν όσο μπορούσαν αλλά δεν υπήρξε απινιδωτής. «Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, γύρω στις 9.30 με 9.45, ήμουν σε ένα διάδρομο και εκείνος δίπλα μου. Μέχρι να τελειώσω το διάδρομο μου, άκουσα φωνές. 

Γυρίζοντας πίσω το κεφάλι μου άκουσα κυρίες να λένε ότι ένας κύριος επιπλέει, πήγα να δω και πιστέψαμε ότι αστειεύεται. Φωνάξαμε το προσωπικό, ήρθαν όλοι και τράβηξαν τον άνθρωπο στην άκρη της πισίνας οι κολυμβητές. Από εκεί τον παρέλαβαν οι άνθρωποι του κολυμβητηρίου. 

Ναυαγοσώστη δεν είδα. Τον άνθρωπο δεν τον έβγαλε από την πισίνα ναυαγοσώστης, εκτός αν φορούσε πολιτικά. Δεν είμαι σίγουρη, μπορεί και να φορούσε πολιτικά. Έχω πολλά ερωτήματα. Οι άνθρωποι αντέδρασαν, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, δεν είδα απινιδωτή όμως. Έκαναν τις προσπάθειες τους για να τον επαναφέρουν. Πήρε κάποιες ανάσες όπως είπαν και μετά ήρθε το ΕΚΑΒ μετά από 20 λεπτά»..

Ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας, ο κ. Καργύρης, υποστήριξε ότι: «Μην ρίχνουμε ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν. Βγήκα από την πισίνα και είδα ότι του έκαναν κάρπα συνέχεια. Τον τράβηξαν γρήγορα και προσπάθησαν να τον βοηθήσουν κάνοντας κάρπα. Ήταν ένας καλός κολυμβητής, δεν έκανε εξιζητημένη κολύμβηση».

Ένας επιπλέον μάρτυρας υποστήριξε ότι :«Ήμουν εκεί και τυχαίνει να έχω δίπλωμα ναυαγοσώστη. Υπήρχε μια αναστάτωση και ρώτησα τι έγινα. Πήγα να δω τι γίνεται και είχαν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Είχαν κάνει τα πάντα. Υπήρχε ναυαγοσώστη».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος, Θάνος Γιαννακός, τόνισε ότι: «Να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του θύματος. Στο κολυμβητήριο υπάρχει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ναυαγοσώστης, νοσηλευτρια, απινιδωτής και οξυγόνο. Εγώ δεν ήμουν εκεί. Τον βοήθησαν. Υπάρχει και εξειδικευμένος χρήστης του απινιδωτή. Έγινε η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ήρθε και το ΕΚΑΒ σε έξι λεπτά. Λειτούργησαν όλοι επαγγελματικά».


metrosport

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Έρχεται ο Φέρρης στο γήπεδο του Απόλλωνα - Μια συναυλία που θα ταρακουνήσει την πόλη!

Καλαμαριά: Έρχεται ο Φέρρης στο γήπεδο του Απόλλωνα - Μια συναυλία που θα ταρακουνήσει την πόλη!

17:39 8/8/2026

στο πλαίσιο της περιοδείας «Όσο Θα Γυρίζει Η Γη»

Καλαμαριά: Σφραγίστηκε πάρκο, δεν έχει μέρος για τα παιδιά - ''Ο δήμος υποσχέθηκε λύση αλλά μπήκαν λαμαρίνες''

Καλαμαριά: Σφραγίστηκε πάρκο, δεν έχει μέρος για τα παιδιά - ''Ο δήμος υποσχέθηκε λύση αλλά μπήκαν λαμαρίνες''

16:05 8/8/2026

Υπογραφές κατοίκων για να παραμείνει χώρος πρασίνου

Θεσσαλονίκη: Είχε στην αυλή του δενδρύλλια κάνναβης!

Θεσσαλονίκη: Είχε στην αυλή του δενδρύλλια κάνναβης!

14:43 8/8/2026

τον συνέλαβαν

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Κίνδυνος πυρκαγιάς - Αναβάλλονται ιερές ακολουθίες

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Κίνδυνος πυρκαγιάς - Αναβάλλονται ιερές ακολουθίες

14:32 8/8/2026

Έκτακτη τροποποίηση προγράμματος...

Καλαμαριά - Αντιδήμαρχος Πολιτισμού για πανηγύρι Σωτήρος: Ευχαριστούμε εργαζόμενους και εθελοντές

Καλαμαριά - Αντιδήμαρχος Πολιτισμού για πανηγύρι Σωτήρος: Ευχαριστούμε εργαζόμενους και εθελοντές

13:55 8/8/2026

Ο Αντιδήμαρχος κος Αθανάσιος Γιαννακός

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 37χρονου τράκαρε με κλεμμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 37χρονου τράκαρε με κλεμμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε

13:33 8/8/2026

στο πλαίσιο διερεύνησης τροχαίου

Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

16:34 7/8/2026

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή

Κλασικά Έπιπλα