Πάνω από 250.000,οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών

10/6/2018 14:59    ΟΑΕΔ
Τις 250.000 αναμένεται να ξεπεράσει μέχρι τις 17 Ιουνίου ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών του ΟΑΕΔ, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο γενικός διευθυντής Εργατικού Δυναμικού του Οργανισμού, Δημήτρης Μπουγιακλής.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ξεκίνησε την Τετάρτη και ήδη, σε μόλις μία μέρα, έχουν υποβληθεί 80.000 αιτήσεις δικαιούχων και ταυτόχρονα 150.000 αιτήσεις παρόχων. Ο κ. Μπουγιακλής επισήμανε ότι η ζήτηση είναι μεγάλη και αμφίδρομη και όπως όλα δείχνουν, «τις επόμενες δέκα ημέρες, οπότε ολοκληρώνεται η διαδικασία (στις 17 Ιουνίου), θεωρούμε ο αριθμός αιτήσεων θα ξεπεράσει τις 250.000».

   Αναφορικά με το πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί για έκτη χρονιά, από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019, ο κ. Μπουγιακλής υπογράμμισε ότι «όσοι από τους δικαιούχους επιλέξουν τουριστικές μονάδες που βρίσκονται στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διπλάσιες διανυκτερεύσεις δηλαδή έως δέκα, σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμός που είναι μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις».

   Μάλιστα τόνισε ότι «ενώ στην υπόλοιπη χώρα, υπάρχει μια μικρή ιδιωτική συμμετοχή των τουριστών, στα συγκεκριμένα νησιά δεν υπάρχει καμία συμμετοχή, απλά έχει αυξηθεί η επιδότηση στα καταλύματα. Ειδικά για τη Λέσβο που είναι μεγάλο νησί, δεν υπάρχει ούτε ο περιορισμός που ισχύει για τους υπόλοιπους προορισμούς, ο τόπος κατοικίας να απέχει από το κατάλυμα πάνω από 60 χιλιόμετρα».

   Σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης, καθώς οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, ο γενικός διευθυντής Εργατικού Δυναμικού του ΟΑΕΔ, διευκρίνισε ότι οι μόνοι που χρειάζεται να επισκεφθούν την υπηρεσία, προκειμένου να τους εκδώσει κωδικούς, είναι αυτοί που δεν είχαν ποτέ σχέση με τον ΟΑΕΔ.



   Η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων είναι αυτοματοποιημένη, επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει ανθρώπινο χέρι, υπάρχει μοριοδότηση στο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, στον αριθμό των ανήλικων τέκνων, στον αριθμό των ημερών ασφάλισης της τριετίας 2015-2017 και στην εγγεγραμμένη ανεργία».
Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

23:38 13/5/2018

Δευτέρα 14/5

Εξαφανίστηκε η Χριστίνα 14 ετών

Εξαφανίστηκε η Χριστίνα 14 ετών

21:12 13/5/2018

μπορεις να βοηθησεις;

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς - Έκδοση ψηφίσματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς - Έκδοση ψηφίσματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

20:16 13/5/2018

διαβαστε αναλυτικα

Γιορτή της Μητέρας: Ευχές της Εθνικής Φρουράς με ένα εντυπωσιακό βίντεο

Γιορτή της Μητέρας: Ευχές της Εθνικής Φρουράς με ένα εντυπωσιακό βίντεο

20:03 13/5/2018

Δείτε το βίντεο

Οι δύο υγιεινές δίαιτες που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Οι δύο υγιεινές δίαιτες που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

19:59 13/5/2018

Φάτε σαν Έλληνες...

Έλληνες έριξαν φως στη διαδικασία γέννησης νέων άστρων

Έλληνες έριξαν φως στη διαδικασία γέννησης νέων άστρων

19:47 13/5/2018

Ένα σημαντικό βήμα προόδου για την κατανόηση..

Εξαπλό «σοκ» για συντάξεις - Τι θα συμβεί με τις μειώσεις

Εξαπλό «σοκ» για συντάξεις - Τι θα συμβεί με τις μειώσεις

19:34 13/5/2018

ΝΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΔΕΗ: Κλείνουν οι αιτήσεις για 163 προσλήψεις

ΔΕΗ: Κλείνουν οι αιτήσεις για 163 προσλήψεις

19:31 13/5/2018

Δυο προκηρύξεις

Επίθεση στο Παρίσι: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Επίθεση στο Παρίσι: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

19:25 13/5/2018

Γάλλος υπήκοος, γεννημένος στην Τσετσενία ο δράστης

Ο Σαββίδης φέρνει την Πάολα για να γιορτάσει ο ΠΑΟΚ το κύπελλο

Ο Σαββίδης φέρνει την Πάολα για να γιορτάσει ο ΠΑΟΚ το κύπελλο

19:17 13/5/2018

μόνο για σήμερα

Κλασικά Έπιπλα