Συναγερμός: Στοπ στο εμβόλιο της AstraZeneca σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία για παρενέργειες!

15/3/2021 18:17    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού. Κι αυτό καθώς μετά τη Γερμανία ανέστειλαν τη χρήση του η Γαλλία και η Ιταλία…

Θυμίζουμε πως νωρίτερα, τα… κακά μαντάτα ήρθαν αρχικά από την Γερμανία, η οποία αποφάσισε να αναστείλει την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca με την ανησυχία σε όλο τον κόσμο για τις παρενέργειές του να μεγαλώνουν.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συμβουλή της εθνικής ρυθμιστικής αρχής για τη διερεύνηση αναφορών σχετικά με περιστατικά θρομβώσεων.

«Στοπ» στο εμβόλιο της Astrazeneca ανακοίνωσε και ο Μακρόν

Η Γαλλία αποφάσισε λίγο αργότερα να “αναστείλει για προληπτικούς λόγους” τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), αύριο Τρίτη.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως “ελπίζει να ξαναξεκινήσει” γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό “εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού”.

Στα… χνάρια της Γαλλίας και η Ιταλία

Σχεδόν… ταυτόχρονα, ο ιταλικός οργανισμός φαρμάκων Αifa αποφάσισε επίσης ότι, για προληπτικούς λόγους, σταματά η χορήγηση του εμβολίου Αstrazeneca σε όλην τη χώρα. Η απόφαση ελήφθη εν αναμονή της σχετικής οριστικής απόφασης της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής, ΕΜΑ.

Η Γερμανία… ξεκίνησε τον «χορό»

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας ανακοίνωσε νωρίτερα πως η απόφαση ελήφθη για λόγους προστασίας και μετά από συμβουλή του εθνικού ρυθμιστή εμβολίων της Γερμανίας, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, το οποίο ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση των περιπτώσεων που έχουν διαπιστωθεί θρομβώσεις. Σε δήλωση, το υπουργείο ανέφερε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει «εάν και πώς οι νέες πληροφορίες θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου».

Τόνισε πως οι αναφορές για θρομβώσεις αφορούσαν εγκεφαλικές φλέβες, αλλά δεν διευκρίνισαν πού ή πότε συνέβησαν τα περιστατικά.

Αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca τις τελευταίες ημέρες για να διερευνήσουν περιπτώσεις θρόμβων αίματος που εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, η Γερμανία έχει λάβει κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca και έχει χρησιμοποιήσει μόνο 1,35 εκατομμύρια δόσεις μέχρι στιγμής.

Η κατάσταση με το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι αρκετά περίεργη με δεδομένο ότι εδώ και μέρες υπάρχει ανησυχία από πολλές χώρες για παρενέργειες, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σήμερα δήλωσε ότι είναι ασφαλές.

Εξετάζει το θέμα και ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε σήμερα ότι η συμβουλευτική επιτροπή του εξετάζει τις πληροφορίες που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιοδήποτε περιστατικό υγείας προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Απαντώντας στο Ρόιτερς, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ δήλωσε:

«Μόλις ο ΠΟΥ κατανοήσει πλήρως αυτά τα περιστατικά, τα ευρήματα και οποιεσδήποτε πιθανές αλλαγές στις νυν συστάσεις θα επικοινωνηθούν αμέσως στο κοινό».

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τα περιστατικά προκαλούνται από το εμβόλιο και είναι σημαντικό οι εκστρατείες εμβολιασμού να συνεχιστούν προκειμένου να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές και να περιορίσουμε τη σοβαρή νόσο που προκαλεί ο ιός», συμπλήρωσε.


newsit με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki