Διετής σύμβαση για σχολικές καθαρίστριες - 4μηνη για ναυαγοσώστες

6/6/2018 20:14    τροπολογία
Θέματα σχετικά με τις συμβάσεις καθαριστριών των σχολικών κτιρίων και του προσωπικού που απασχολείται στην πυρασφάλεια και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, με τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Συμφωνα με το dikaiologitika, στο ίδιο νομοσχέδιο ο υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε και τροπολογίες που αφορούν στην ίδρυση Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, την παράταση της προθεσμίας έκδοσης του πιστοποιητικού πυρασφάλειας για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στη διαδικασία ρύθμισης περιουσιακών ζητημάτων νεοσυσταθέντων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Αναλυτικότερα οι συνολικά πέντε τροπολογίες προβλέπουν ότι:

Σε περιπτώσεις ανεπάρκειας του τακτικού προσωπικού στον καθαρισμό των σχολείων, προβλέπεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με διάρκεια δύο διδακτικά έτη (2018-2019 και 2019-2020), αντί του ενός που ισχύει έως σήμερα.

Αυξάνεται από 3 σε 4 μήνες, σε διάστημα 12 μηνών, η κατ' ανώτατο όριο διάρκεια των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την πρόσληψη, κατ' εξαίρεση της διαδικασίας έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006 (αναστολή προσλήψεων τακτικού προσωπικού), από τους ΟΤΑ προσωπικού για την κάλυψη αναγκών πυρασφάλειας και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών.

Παρέχεται η δυνατότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης να συμμετέχει με εκπρόσωπό του στην ίδρυση, διοίκηση και λειτουργία της υπό σύσταση Διεθνούς Ένωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τις Βρυξέλλες, που θα αναλάβει την υλοποίηση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης. Η τροπολογία δεν επιτρέπει την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων του δήμου προς την Ένωση.

Παρατείνεται κατά πέντε μήνες (έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 αντί για τις 31 Ιουλίου 2018) η προθεσμία προσκόμισης του απαιτούμενου πιστοποιητικού πυρασφάλειας σε παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων για τη χορήγηση της σχετικής άδειας λειτουργίας τους. Σε περίπτωση μη προσκόμισης του πιστοποιητικού στην ανωτέρω προθεσμία, η χορηγηθείσα άδεια λειτουργίας ανακαλείται.

Τέλος, με την πέμπτη τροπολογία προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία για τη ρύθμιση περιουσιακών ζητημάτων νεοσυσταθέντων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, ώστε να αντιμετωπιστούν διαδικαστικά ζητήματα που προέκυψαν μετά από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Διαδημοτικά Λιμενικά Ταμεία.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ημέρα Αφιερωμένη στο Ζεϊμπέκικο με 300 Χορευτές στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Ημέρα Αφιερωμένη στο Ζεϊμπέκικο με 300 Χορευτές στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

20:31 8/4/2025

Τετάρτη 9/4

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

18:00 8/4/2025

Τετάρτη 9/4

6th Rosé Grand Tasting

6th Rosé Grand Tasting

16:22 8/4/2025

Η ‘μεγάλη’ εκδήλωση των ροζέ κρασιών στο ξενοδοχείο Makedonia Palace

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 8/4/2025

Τρίτη 8/4

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

18:00 7/4/2025

Ποια λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

17:00 7/4/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας

ΠΑΟΚ: Τέλος τα εισιτήρια για τον τελικό με Μπιλμπάο

ΠΑΟΚ: Τέλος τα εισιτήρια για τον τελικό με Μπιλμπάο

15:53 7/4/2025

Sold out σε χρόνο ρεκόρ

JobDay Καλαμαριάς 2025: Ένας δυναμικός θεσμός που ένωσε εργοδότες και υποψηφίους

JobDay Καλαμαριάς 2025: Ένας δυναμικός θεσμός που ένωσε εργοδότες και υποψηφίους

15:40 7/4/2025

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το “JobDay Καλαμαριάς 2025”

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

15:06 7/4/2025

Δευτέρα 7/4

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

08:00 7/4/2025

23/04 - 4/05

Κλασικά Έπιπλα