Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε αιματηρή ληστεία με τρεις τραυματίες σε κατάστημα ψιλικών

21/1/2021 18:06    δυτικά
Τους δράστες αιματηρής ληστείας σε επιχείρηση εμπορίας ψιλικών στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία τραυματίστηκαν οι δύο ιδιοκτήτες της κι ένας υπάλληλος, ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., ανακοινώνοντας την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Πρόκειται για δύο ομογενείς, μεταξύ αυτών ένας 37χρονος με καταγωγή από τη Γεωργία, που από τον περασμένο Οκτώβριο βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή, κατηγορούμενος για οκτώ ένοπλες ληστείες την 3ετία 2008-2010 σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. και τραπεζών, με συνολική λεία πάνω από 100.000 ευρώ. Ως συνεργός του κατηγορείται, σύμφωνα με την αστυνομία, 31 ετών υπάλληλος -τότε- περιπτέρου, το οποίο συνεργαζόταν με την επιχείρηση- «στόχο» και ο ίδιος την επισκεπτόταν συχνά για την προμήθεια εμπορευμάτων.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δράστες εισέβαλαν το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου στο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μοναστηρίου, σπάζοντας με βαριοπούλα τις τζαμαρίες. Κρατώντας πιστόλι, ο 37χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε μία φορά εναντίον του υπαλλήλου της επιχείρησης, όταν εκείνος επιχείρησε να αμυνθεί με καρέκλα. Εκείνη την ώρα, ο 55χρονος ιδιοκτήτης που βρισκόταν στον ίδιο χώρο και καταμετρούσε τις εισπράξεις της ημέρας, προέταξε την κυνηγετική του καραμπίνα εναντίον του ένοπλου με τον 29χρονο γιο του πρώτου να προσπαθεί να τον ακινητοποιήσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ακολούθησε πάλη μεταξύ των δύο επίδοξων ληστών και των ιδιοκτητών της επιχείρησης, κατά την οποία ο 37χρονος πυροβόλησε επανειλημμένα εναντίον τους με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει σοβαρά. Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τους δράστες να τραπούν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν χρήματα, αλλά με αιμόφυρτα τα τρία θύματα. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πόλης, όπου παρέμειναν για νοσηλεία.  

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αφορά, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού κατά συρροή, της απόπειρας ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας - οπλοχρησίας, της κλοπής από κοινού και της συνέργεια σε απόπειρα ληστείας.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Βρεφική Δράση «Κου-κουτί!» από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

Βρεφική Δράση «Κου-κουτί!» από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

20:00 5/3/2025

8 Μαρ - 12 Απρ 2025

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς για την Ημέρα της Γυναίκας

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς για την Ημέρα της Γυναίκας

17:45 5/3/2025

6/03 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Κλειστός σταθμός του Μετρό

Κλειστός σταθμός του Μετρό

14:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Με προπληρωμένες κάρτες θα πληρώνονται τα επιδόματα

Με προπληρωμένες κάρτες θα πληρώνονται τα επιδόματα

10:54 5/3/2025

Από πότε ξεκινά

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

10:51 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

20:00 4/3/2025

Χρύσας Αράπογλου με την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

17:00 4/3/2025

Τη φύλαξη εξωτερικών και εσωτερικών χώρων σχολικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

12:00 4/3/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις Πράσινων διαδρομών στον Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 4/3/2025

Τρίτη 4/3

Κλασικά Έπιπλα