Καλαμαριά: Η κα Παυλίδου απαντά για τα «Βραχιολάκια βοήθειας» σε ηλικιωμένους

13/1/2021 15:32    το παράπονο της πρώην Αντιδημάρχου
Με κείμενό της στο e-kalamaria.gr, η κ. Μαρία Παυλίδου - Βασιλειάδου (Πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων του δήμου Καλαμαριάς), απαντά στη συνέντευξη που πρόσφατα έδωσε η νυν αντιδήμαρχος Κα Εύα Ντόντη, σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος ''τηλεφροντίδας'' σε ευπαθείς ομάδες και μεταξύ άλλων εκφράζει το παράπονό της.

Αναλυτικά το κείμενο

Αγαπητό e-kalamaria

Με μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια διάβασα τη συνέντευξη της Κας Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς, Κας Εύας Ντόντη στις 08-ο1-2021,σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος ''Τηλεφροντίδας'' 24ωρης υποστήριξης κατ’ οίκον σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας.

Η έκπληξή μου συνίσταται στο γεγονός, ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε με επιτυχία από το έτος 2018 με την υπ’ αρίθμ.690/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά συνεχίζεται και από τη νέα Διοίκηση με σκοπό κατ’ αρχήν να εξυπηρετήσουμε τους 60 ωφελούμενους, που επιλέχθηκαν με κριτήρια από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και κατόπιν εισηγήσεων των Κοινωνικών Λειτουργών, ευελπιστώντας στο μέλλον να το επεκτείνουμε σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας, κατοίκους της Καλαμαριάς που το έχουν ανάγκη, χωρίς κριτήρια.

Δηλαδή με το πρόγραμμα αυτό δημιουργήσαμε την προϋπόθεση, τη βάση θα λέγαμε σε περίπτωση μελλοντικής προκήρυξης τέτοιων προγραμμάτων να έχουμε το πλεονέκτημα και να είμαστε ο πρώτος Δήμος που θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί, χωρίς επομένως να δαπανώνται χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου μας.

Η δυσαρέσκειά μου και αν θέλετε η πικρία μου συνίσταται στο γεγονός, ότι νέοι άνθρωποι που για πρώτη φορά κατέρχονται στον πολικό στίβο, προσπαθούν να συμφύρουν τα πράγματα με σκοπό να τα εμφανίσουν , όχι ως συνέχεια, αλλά ως απόφασή της νέας Διοίκησης το Δήμου, χωρίς να ορρωδούν προ ουδενός και κυρίως χωρίς κανένα ήθος.

Πληροφορούμαι ότι το Υπουργείο Εσωτερικών προβλέπει στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης τέτοιου είδους δράσεις και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα και θα χειροκροτούσα πρώτη την Κα Αντιδήμαρχο, εάν επιλέγονταν και ο Δήμος μας, μιας και όπως προείπα αυτό θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ.! Εμπρός λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για την Κα Αντιδήμαρχο,

Γι’ αυτό θα κλείσω με αυτό που μας άφησε ως παρακαταθήκη 2500 χρόνια πριν ο Αριστοτέλης σχετικά με το τι είναι δημοκρατία. Έλεγε λοιπόν δημοκρατία είναι το πολίτευμα του μέτρου και της αρετής, το πολίτευμα του σεβασμού προς όλους και κυρίως προς τον πολιτικό Αντίπαλο. Με λίγα λόγια για τον Αριστοτέλη το ήθος και η πολιτική είναι σχέση άρρηκτα συνδεδεμένη.!!!

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ – ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Δικηγόρος-Οικονομολόγος

Πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki