Θεσσαλονίκη: Δύο κλινικές επιτάχθηκαν από το Υπουργείο Υγείας

20/11/2020 19:52    οι κλινικές Σαραφιανού και Γενική
Επιτάχθηκαν δύο ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, η Γενική Κλινική και η Κλινική Σαραφιανού για τη νοσηλεία των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid, μετά τη λήξη, χτες βράδυ, του τελεσιγράφου που υπουργείου Υγείας, με το οποίο είχε ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες των κλινικών της πόλης να διαθέσουν 200 κλίνες για τη νοσηλεία περιστατικών Covid. Πλέον, οι κλινικές αυτές, με το προσωπικό και τους γιατρούς τους, εντάσσονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, οι κλινικές αυτές έχουν συνολικά 300 κλίνες (100 η κλινική Σαραφιανού και 200 η Γενική).

Σε δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, ο κ. Σαραφιανός ανέφερε ότι μέχρι το περασμένο Σάββατο και με τη συμφωνία που είχε γίνει και τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, ο σχεδιασμός ήταν να νοσηλεύουν οι ιδιωτικές κλινικές περιστατικά non Covid και τα νοσοκομεία ασθενείς με Covid ώστε να μην υπάρχει μπέρδεμα των ασθενών και μετάδοση του κορονοϊού.

«Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν υπάρχει προετοιμασία διότι δεν είναι μία απλή νοσηλεία οποιουδήποτε περιστατικού, το οποίο έχουμε μάθει τόσες δεκαετίες. Είναι μια ασθένεια, η οποία μεταδίδεται με ύπουλο τρόπο. Βρισκόμαστε σε καιρό υγειονομικού πολέμου, άρα θα πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού, που στα κρατικά νοσοκομεία υπήρχε, λόγω του ότι αντιμετώπισαν στην πρώτη φάση της πανδημίας ξανά παρόμοιες ασθένειες» ανέφερε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο κ. Σαραφιανός.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, είπε ότι δεν γνωρίζει καθώς αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο και ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από δηλώσεις που έκαναν σε κανάλια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Γενικός Γραμματέα Υγείας. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν Covid θα μεταφερθούν αλλού, όπως προβλέπεται από το ΦΕΚ.

Σε ερώτηση γιατί δεν κινήθηκε νωρίτερα αυτή η διαδικασία απάντησε: «Δεν το περίμενε κανείς ούτε η πολιτική ηγεσία ούτε εμείς ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Είχαμε εφησυχάσει όλοι μας. Δεν περίμενε κανείς και δεν υπήρχε σχεδιασμός».

Ανέφερε ακόμη ότι ενώ είχαν πρόθεση δύο κέντρα αποκατάστασης να διαθέσουν, το ένα 124 κλίνες και το άλλο 200, δεν προχώρησε η συμφωνία με το υπουργείο Υγείας για άγνωστους, όπως ανέφερε, λόγους.



Επόμενο Προηγούμενο