Μητσοτάκης: Αρχές 2021 το εμβόλιο στην Ελλάδα. Δωρεάν για όλους τους πολίτες

14/11/2020 13:51    ο πρωθυπουργός
Διπλό μήνυμα κατά του εφυσηχασμού, που πιθανώς να καλλιεργεί η είδηση της μεγάλης επιτυχίας της επιστήμης με την ανακάλυψη του εμβολίου, αλλά και της αποφυγής των άσκοπων μετακινήσεων εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε σύσκεψη για τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορονοιού. «Θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν αυτή η μεγάλη επιτυχία της επιστήμης με την ανακάλυψη του εμβολίου, μας οδηγούσε σε πρόσθετο εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακριβώς το ανάποδο. Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας», σημείωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρωθυπουργός. Απηύθυνε, μάλιστα, εκ νέου έκκληση προς όλους τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα προς τους οικείους και το κοινωνικό σύνολο και να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες τις μετακινήσεις του, προκειμένου, όπως είπε, να αντέξει το ΕΣΥ.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε εξάλλου, ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες. «Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι' αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας, αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Όπως ενημέρωσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021

Σχετικά με το σχέδιο εμβολιασμού, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θα αναπτυχθούν σε όλη την Επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μαζικό εμβολιασμό». Συμπλήρωσε, δε, ότι «θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς οίκους ευγηρίας ή άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν».

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε, ακολούθως ότι χθες στη Βουλή κάλεσε όλα τα κόμματα να στείλουν εκπρόσωπο στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, η οποία θα καταρτίσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών, προσθέτοντας πως το σχετικό σχέδιο θα πρέπει να επενδυθεί με τη «μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση». «Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι το εμβόλιο δεν θα είναι απλά αποτελεσματικό, αλλά και ασφαλές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εκδηλώσεις μνήμης στην Καλαμαριά για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Εκδηλώσεις μνήμης στην Καλαμαριά για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

16:00 6/7/2025

6/07 - 6:30 μμ - 9:30 μμ

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

15:00 6/7/2025

Κυριακή 6/7

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 6/7/2025

Κυριακή 6/7

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο θεατράκι του Porto Valitsa

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο θεατράκι του Porto Valitsa

19:00 5/7/2025

Σάββατο 26/7

Εκτεταμένος καθαρισμός στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς

Εκτεταμένος καθαρισμός στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς

17:00 5/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει τις εντατικές δράσεις καθαριότητας

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

14:00 5/7/2025

Σάββατο 5/7

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 5/7/2025

Σάββατο 5/7

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

13:00 4/7/2025

Παρασκευή 4/7

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Μιχάλη Χουρδάκη για τη σχολική στέγη

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Μιχάλη Χουρδάκη για τη σχολική στέγη

11:16 4/7/2025

Και τις μαθητικές κατανομές στον Δήμο Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 4/7/2025

Παρασκευή 4/7

Κλασικά Έπιπλα