Θεσσαλονίκη: 350 άτομα σε καραντίνα στον ΟΑΣΘ!

14/11/2020 13:21    «πάτωσαν» κίνηση και έσοδα
Με 40 κρούσματα, 350 άτομα σε καραντίνα ο ΟΑΣΘ πολεμάει ημέρα την ημέρα, με προληπτικά τέστ και δεκάδες ιχνηλατήσεων, να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα covid- 19, ενώ μέχρι το μεσημέρι η διοίκηση θα καταλήξει σε νέο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης, το οποίο θα προβλέπει ότι η απασχόληση, με φυσική παρουσία, στις διοικητικές υπηρεσίες θα μειωθεί στο 25%.

«Μπορεί να ακούγεται πολύ μεγάλος ο αριθμός των υπαλλήλων σε καραντίνα, επειδή είναι τόσο εκτεταμένα τα προληπτικά μέτρα που παίρνουμε. Όποιος αναφέρει επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό, ακόμη και μέσω τρίτου, αρχίζουμε τις ιχνηλατήσεις, τα τεστ, δεκάδες υπάλληλοι βγαίνουν σε καραντίνα, γιατί πολλοί ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες», δήλωσε σύμφωνα με το grtimes ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΑΣΘ καθ. Γιώργος Σκόδρας.

Στο μεταξύ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απασχολεί έντονα και τους υπαλλήλους του Οργανισμού με τον πρόεδρο του ΣΕΟΑΣΘ κ. Γιάννη Δήμκα να δηλώνει ότι σε συνεννόηση με τη διοίκηση ( σ.σ. υπάρχει εκπροσώπηση του Συνδικάτου) πρέπει να βρεθεί τρόπος, για να αποφευχθεί επιδείνωση της κατάστασης, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με το Τμήμα Κίνησης και την εκτέλεση των δρομολογίων, αφού ο Οργανισμός πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να εκτελεί δρομολόγια ακόμη και με σχεδόν ανύπαρκτη επιβατική κίνηση.

Σχετικά λίγα τα κρούσματα, πολλοί σε καραντίνα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο τελευταίο διήμερο αυξήθηκαν μεν, αλλά όχι δραματικά, αφού από 30 αυξήθηκαν στα 40, αλλά η κατακόρυφη αύξηση ήταν στους εργαζόμενους που τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα, αφού έφτασαν από 150, σε 350 κι΄αυτό επειδή περίπου 150 ανέφεραν επαφές με πρόσωπα που έχουν τον ιό ή αυτά ήρθαν σε επαφή με τρίτα πρόσωπα που βρέθηκαν θετικά, ενώ περίπου επιπλέον 150 άτομα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σε αυτούς που βρίσκονται σε καραντίνα, γίνονται δύο τεστ μοριακά, σε δυο χρονικές φάσεις και σταδιακά, εφ’ όσον παραμένουν αρνητικοί, επιστρέφουν στην εργασία.

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, τα περισσότερα εντοπίσθηκαν σε αμαξοστάσια και διοικητικές υπηρεσίες. Στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης εντοπίσθηκαν 9 κρούσματα σε 244 άτομα και στου Φοίνικα, 4 κρούσματα σε περίπου 200 άτομα.

Σήμερα τα περισσότερα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ είναι κλειστά οι λιγοστοί πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν με το λεωφορείο, προμηθεύονται εισιτήρια είτε από περίπτερα- ψιλικατζίδικα, είτε εντός των οχημάτων.

Στο «κυνήγι» των κρουσμάτων

Το τι αντιμετωπίζουν διοίκηση και εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, σε καθημερινή βάση, περιγράφει ο κ. Σκόδρας δίνοντας μία μόνο μία ιδέα του τι γίνεται.

«Τα εκδοτήρια έκλεισαν εχθές αναγκαστικά γιατί άτομο που δούλευε στη λεγόμενη χρηματαποστολή και συγκέντρωνε τα χρήματα, βρέθηκε θετικός στον ιό. Όλοι οι εργαζόμενοι στο Τμήμα των εκδοτηρίων μπήκαν σε καραντίνα και φυσικά έγινε απολύμανση των εκδοτηρίων. Μετά την απολύμανση, άνοιξαν εννέα εκδοτήρια και πάει άλλο άτομο στη χρηματαποστολή και βγαίνει και αυτό θετικό. Από τη Δευτέρα, που θα υπάρχουν τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν, κάποια εκδοτήρια αναμένεται να ανοίξουν εφ’ όσον οι υπάλληλοι που τα λειτουργούν βγούνε αρνητικοί στο τεστ».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Η τελευταία «Μουσική Πέμπτη» του Ιουλίου γίνεται… Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας

Η τελευταία «Μουσική Πέμπτη» του Ιουλίου γίνεται… Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας

20:00 30/7/2025

31/07 - 9:00 μμ - 11:30 μμ

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση»

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση»

17:13 30/7/2025

Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση

Πολύωρη Σύσκεψη Εργασίας στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Πολύωρη Σύσκεψη Εργασίας στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

13:00 30/7/2025

Για την ολοκλήρωση της οδού Πόντου

Ο Δήμος Καλαμαριάς προμηθεύτηκε νέα πλυστικά μηχανήματα

Ο Δήμος Καλαμαριάς προμηθεύτηκε νέα πλυστικά μηχανήματα

11:00 30/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για καθαρούς και φιλόξενους δημόσιους χώρου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 30/7/2025

Τετάρτη 30/7

Ο Yngwie Malmsteen Live στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών

Ο Yngwie Malmsteen Live στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών

18:10 29/7/2025

Πέμπτη 7/8

Ο Πασχάλης στο The Piazza Project

Ο Πασχάλης στο The Piazza Project

15:29 29/7/2025

Παρασκευή 1/8

Παρέμβαση της Δημάρχου Καλαμαριάς στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ

Παρέμβαση της Δημάρχου Καλαμαριάς στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ

11:24 29/7/2025

Για τις επιπτώσεις από την κατάργηση των σχολικών επιτροπών

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 29/7/2025

Τρίτη 29/7

«Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Κουγιουμτζής: Βίοι Παράλληλοι»

«Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Κουγιουμτζής: Βίοι Παράλληλοι»

20:00 28/7/2025

Δύο μεγάλες συναυλίες έρχονται στην Καλαμαριά

Κλασικά Έπιπλα