Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορωνοϊού στο δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός”

16/10/2020 00:20    ένα παιδάκι από τον παιδικό σταθμό
Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε ένα παιδάκι από τον παιδικό σταθμό του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η μητέρα του παιδιού παρουσίασε συμπτώματα την περασμένη Κυριακή και βγήκε θετική στον κορωνοϊό. Ωστόσο το παιδάκι πήγε στον παιδικό του Ιδρύματος την Δευτέρα και την Τρίτη.

«Χθες Τετάρτη μας ειδοποίησαν ότι δεν θα φέρουν το παιδάκι γιατί η μητέρα είναι θετική στον ιό. Ζητήσαμε να γίνει τεστ στο παιδί το οποίο βγήκε θετικό», ανέφερε στο Thestival, η πρόεδρος του δημοτικού βρεφοκομείου, Ιωάννα Σπανού.

Σύμφωνα με την κα Σπανού τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση κρούσματος.

«Είδαμε αν παιδάκια από την τάξη «Ήλιος» (όπου πηγαίνει το παιδάκι που βρέθηκε θετικό στον ιό) έχουν αδερφάκια σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού. Διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση», σημείωσε η κ. Σπανού.

Τα 15 παιδάκια (ηλικίας από έξι μηνών μέχρι 2,5 ετών) που ήταν στο ίδιο τμήμα με το παιδί που διαγνώστηκε με κορωνοϊό θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, μαζί με τις δύο βρεφοκόμες που βρίσκονταν στο τμήμα «Ήλιος».

Στον παιδικό σταθμό έγινε σήμερα απολύμανση, ενώ αύριο το βρεφοκομείο θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να καθαριστούν όλες οι επιφάνειες. Από την Δευτέρα το δημοτικό βρεφοκομείο ανοίγει κανονικά εκτός από το τμήμα «Ήλιος».

«Ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥ να έρθει κινητή μονάδα να γίνει ιχνηλάτηση και στους εργαζομένους και στα υπόλοιπα παιδιά της δομής. Το ευτύχημα είναι ότι είναι σε άλλη πτέρυγα ο παιδικός σταθμός από το υπόλοιπο βρεφοκομείο οπότε δεν έρχονται σε επαφή. Τα παιδιά λόγω μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό έτρωγαν μέσα στο τμήμα τους και δεν πήγαιναν στην κοινή τραπεζαρία. Τις ώρες που ήταν για να βγουν στην αυλή έβγαινε το κάθε τμήμα χωριστά. Τα παιδάκια δεν έρχονταν σε επαφή μεταξύ τους πέρα από το τμήμα», τόνισει η κ. Σπανού.

Σημειώνεται ότι στον παιδικό σταθμό πηγαίνουν 75 παιδιά. Από φέτος λειτουργούν 2 τμήματα νηπιαγωγείων με 35 παιδιά στο σύνολο, ενώ στην κλειστή δομή διαμένουν 19 παιδιά.  



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Κλασικά Έπιπλα