Κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε Μακεδονία, Θράκη και Στερεά Ελλάδα

3/6/2018 10:59    18 πόλεις
Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε 18 πόλεις σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα καθώς και για τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών με φυσικό αέριο καθώς οι επενδύσεις για τα νέα δίκτυα, συνολικού ύψους 160 εκατ. ευρώ εντάσσονται για συγχρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ.

Οι επενδύσεις για τα αστικά δίκτυα υλοποιούνται από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας, θυγατρική της ΔΕΠΑ η οποία διαχειρίζεται και αναπτύσσει τα δίκτυα σε όλη την Ελλάδα, εκτός Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης. Τις αποφάσεις για ένταξη των επενδύσεων στο ΠΔΕ υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Αναλυτικά στα έργα που προωθούνται περιλαμβάνονται τα εξής:

-Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Τα δίκτυα διανομής θα αναπτυχθούν στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας (νομός Έβρου), Κομοτηνής (νομός Ροδόπης), Ξάνθης (νομός Ξάνθης), Δράμας (νομός Δράμας) και Καβάλας (νομός Καβάλας). Προβλέπεται η κατασκευή δικτύων συνολικού μήκους 485 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 64,2 % με χρηματοδότηση κατά 50 % από το ΠΔΕ και διάρκεια υλοποίησης τα 5 χρόνια.

-Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα δίκτυα θα κατασκευαστούν στους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας (νομός Ημαθίας), Κατερίνης (νομός Πιερίας), Σερρών (νομός Σερρών), Γιαννιτσών (νομός Πέλλας) και Κιλκίς (νομός Κιλκίς). Το συνολικό μήκος είναι 327 χιλιόμετρα και το ύψος της επένδυσης 44,1 εκατ. ευρώ με ποσοστό χρηματοδότησης 48,5 %.

-Και στη Στερεά Ελλάδα τα δίκτυα συνολικού μήκους 320 χλμ. θα γίνουν στις πόλεις Λαμίας (νομός Φθιώτιδας), Χαλκίδας (νομός Εύβοιας), Θήβας και Λειβαδιάς (νομός Βοιωτίας), 'Αμφισσας (νομός Φωκίδας) και Καρπενησίου (νομός Ευρυτανίας) με κόστος 47,4 εκατ. και χρηματοδότηση 45 %.

Από τις Περιφέρειες αυτές διέρχεται ο κεντρικός αγωγός φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η τροφοδοσία περιοχών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές η λύση που προωθείται για την διείσδυση του φυσικού αερίου προβλέπει τη μεταφορά του σε υγροποιημένη μορφή. Για το σκοπό αυτό με άλλη απόφαση εντάσσεται στο ΠΔΕ το έργο του ΔΕΣΦΑ για κατασκευή σταθμού φόρτωσης βυτιοφόρων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο σταθμό της Ρεβυθούσας, προϋπολογισμού 5,3 εκατ. με ποσοστό χρηματοδότησης 57,5 %.


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κατηγορώ» για τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κατηγορώ» για τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές

18:03 13/4/2026

Ποιοι και γιατί περιλαμβάνονται στη νέα δικογραφία

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο

18:00 13/4/2026

Επιστήμονες από το University College London

Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι

Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι

17:55 13/4/2026

Επεισοδιακή σύλληψη

Καλαμαριά: Φανερή δημοπρασία για τα λουλουδάδικα στα Κοιμητήρια

Καλαμαριά: Φανερή δημοπρασία για τα λουλουδάδικα στα Κοιμητήρια

15:30 13/4/2026

οι λεπτομέρειες

Προσλήψεις 21 ατόμων στο Δήμο Καλαμαριάς

Προσλήψεις 21 ατόμων στο Δήμο Καλαμαριάς

12:11 13/4/2026

δείτε τις λεπτομέρειες

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση 65χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση 65χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ

14:03 11/4/2026

στη λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη

Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Σκύλος βρέθηκε νεκρός σε πλαστική σακούλα μέσα στα σκουπίδια

Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Σκύλος βρέθηκε νεκρός σε πλαστική σακούλα μέσα στα σκουπίδια

13:31 11/4/2026

προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων για την περίοδο του Πάσχα από τον Δήμο Καλαμαριάς

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων για την περίοδο του Πάσχα από τον Δήμο Καλαμαριάς

17:17 9/4/2026

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων

Εορταστικό ωράριο 2026

Εορταστικό ωράριο 2026

15:20 9/4/2026

Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά τα καταστήματα Μ. Πέμπτη & Μ. Παρασκευή

Μαθήματα αγάπης και φροντίδας για τα αδέσποτα στο 12ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

Μαθήματα αγάπης και φροντίδας για τα αδέσποτα στο 12ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

15:19 9/4/2026

Για τη σημασία της φροντίδας των ζώων

Κλασικά Έπιπλα