Συναγερμός: Μαθητές θετικοί στον κορονοϊό μετά από πάρτι - Σπεύδει κλιμάκιο για μαζικά τεστ

13/9/2020 01:27    Λαμία
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες Αρχές, έπειτα από τα δύο κρούσματα κορονοϊού σε δύο μαθητές, που συμμετείχαν σε πάρτι, στη Λαμία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, έχουν μπει σε καραντίνα 60 μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι οικογένειές τους σε κάποιες περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στο πάρτι είναι πολύ μικρότερος, ωστόσο οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές από την ιχνηλάτηση που έκαναν δημιούργησαν δυο λίστες, που συνολικά φτάνουν τα 60 άτομα, τα οποία άμεσα ή έμμεσα είχαν επαφή με τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά.

Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά, όσο και τα υπόλοιπα, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και όλα είναι στα σπίτια τους. Αυτό που ψάχνουν οι Υγειονομικές Αρχές είναι ο «ασθενής μηδέν», που σίγουρα είναι ασυμπτωματικός και ο οποίος φέρεται να μετέδωσε τον ιό και στα δυο άλλα παιδιά, που αρχικά παρουσίασαν κάποια συμπτώματα και έτσι βρέθηκαν με θετικό αποτέλεσμα στα τεστ που τους έγιναν.

Πολλοί από τους γονείς που αγωνιούσαν προσέφυγαν σε ιδιωτικά εργαστήρια για τεστ ή και στο νοσοκομείο, ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να περάσουν 7 ημέρες για να κάνεις το τεστ, ώστε να ξέρεις πραγματικά εάν κάποιος "κουβαλά" τον ιό ή όχι.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, σε ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο "Πέτρινο", το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου θα πάρουν τα δείγματα σταδιακά μέσα στην ημέρα από τους μαθητές και τις μαθήτριες που είναι στις δυο λίστες και εάν βρεθούν κάποια θετικά κρούσματα τότε η ιχνηλάτηση θα προχωρήσει και στις οικογένειες αυτών.

Στο μεταξύ, τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και οι τοπικές Αρχές είναι σε ετοιμότητα για να κάνουν ό,τι χρειαστεί για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών. Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου συμμετείχε και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Μπενιάτα.

«Όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την παιδεία, την υγεία και ειδικότερα την ασφάλεια των μαθητών, δεν περιχαρακωνόμαστε σε αρμοδιότητες.....», τόνισε ο Θύμιος Καραΐσκος, που τόνισε ότι ο Δήμος Λαμιέων έχει κάνει έγκαιρα όλα όσα πρέπει και για τις μάσκες και για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.


Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Ξεκινά το «Παρά θιν' αλός» Μαγικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για όλους!

Καλαμαριά: Ξεκινά το «Παρά θιν' αλός» Μαγικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για όλους!

14:41 28/8/2026

Η Καλαμαριά λιμάνι μουσικής, μνήμης και πολιτισμού

Τουρκικό UAV στο FIR Αθηνών κοντά στην Αλεξανδρούπολη – Αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16

Τουρκικό UAV στο FIR Αθηνών κοντά στην Αλεξανδρούπολη – Αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16

12:48 28/8/2026

Πέρασε κοντά στον αεροδιάδρομο της Αλεξανδρούπολης

30χρονος έκανε 18 παραβάσεις και τράκαρε - Πρόστιμα 18.000€ και σύλληψη!

30χρονος έκανε 18 παραβάσεις και τράκαρε - Πρόστιμα 18.000€ και σύλληψη!

12:26 28/8/2026

Σε πίστα ταχύτητας μετέτρεψε τους δρόμους

Καλαμαριά: Τι λένε οι πολίτες χρησιμοποιώντας πρώτη μέρα το μετρό (βιντεο)

Καλαμαριά: Τι λένε οι πολίτες χρησιμοποιώντας πρώτη μέρα το μετρό (βιντεο)

12:00 28/8/2026

χαμογελαστοί και ενθουσιασμένοι

Καλαμαριά - Δαρδαμανέλης για Πόντου: Οι διεκδικήσεις μας έπιασαν τόπο κι ας το αμφισβητούσαν

Καλαμαριά - Δαρδαμανέλης για Πόντου: Οι διεκδικήσεις μας έπιασαν τόπο κι ας το αμφισβητούσαν

11:38 28/8/2026

Ο πρώην Δήμαρχος Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Περιφορά εικόνας σήμερα - Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

Καλαμαριά: Περιφορά εικόνας σήμερα - Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

11:13 28/8/2026

εορταστικό κλίμα

Καλαμαριά: Εργασίες στην οδό Ζηργάνου - Νέα ταλαιπωρία λένε οι πολίτες

Καλαμαριά: Εργασίες στην οδό Ζηργάνου - Νέα ταλαιπωρία λένε οι πολίτες

10:29 28/8/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει τους πολίτες ότι..

Κλασικά Έπιπλα