Καλαμαριά: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει δηλώσεις του Δημάρχου για την μαρίνα της Αρετσούς

4/9/2020 13:13    Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς
Με κείμενο που γνωστοποίησε στο e-kalamaria.gr, η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς καταγγέλλει δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμαριάς, σχετικά με την μαρίνα Αρετσούς, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους, δίνει ''ανακριβή και ψευδή εικόνα για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου''.

Αναλυτικά το κείμενο

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γ. Δαρδαμανέλης, και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς τηλεφωνικά αλλά και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, επανέρχεται δίνοντας ανακριβή και ψευδή εικόνα για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα για θέματα μείζονος σημασίας.

Σε δημοσίευμα στη Voria.gr, στις 01/09/’20, εκφράζει τη χαρά του και την ικανοποίησή του διότι δήθεν το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ψήφισε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά το «ξ ε π ο ύ λ η μ α» της μαρίνας της Αρετσούς. Αγνοεί επιδεικτικά – και σκόπιμα κατά τη γνώμη μας – την καταψήφιση από τη Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο της συγκεκριμένης μελέτης αλλά και της λογικής της «αξιοποίησης», της παραχώρησης της μαρίνας δηλαδή σε ιδιωτικά συμφέροντα και της εμπορευματοποίησής της. Η «αξιοποίηση» της μαρίνας, που θα συμπαρασύρει εξελίξεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο, (ήδη διαφαίνονται πχ εξαγγελίες για το Παλατάκι) θα αφαιρέσει από το λαό της Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης ένα μέρος της περιουσίας που του ανήκει με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και που, κατά τη γνώμη μας, δικαιούται να απολαμβάνει ελεύθερα για αναψυχή, αθλητισμό και πολιτισμό. 

Εκτός από τη διαστρέβλωση της αλήθειας, συμφέρει στον κ. Δήμαρχο να καλλιεργεί την εντύπωση ότι όλοι συμφωνούν με τις αντιδραστικές του επιλογές (στον πυρήνα των οποίων συμφωνούν και οι παρατάξεις που έχουν ψηφίσει την ΣΜΠΕ – Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων). Στοχεύει να αποκρύψει τις διαφορετικές φωνές, να διαμορφώσει κλίμα κατάλληλο στην κοινωνία ώστε να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτές  από τους πολίτες οι επιλογές του και να συμβάλει στην εμπέδωση από τους πολίτες  ενός κλίματος συναίνεσης για ζητήματα πολύ μεγάλης σημασίας για το λαό. Φρόντισαν άλλωστε γι’ αυτό τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου υποβαθμίζοντας την μαρίνα όλο το προηγούμενο διάστημα με την πλήρη εγκατάλειψή της.  

Η συναίνεση, που προωθείται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις διαπαραταξιακές συσκέψεις που υποβαθμίζουν και υποκαθιστούν το συμβούλιο (η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει σε αυτές) δεν πρόκειται να βρει πρόσφορο έδαφος στη Λαϊκή Συσπείρωση και όχι για στείρους αντιπολιτευτικούς λόγους ή για δημιουργία εντυπώσεων (διαδικασία που συχνά παρακολουθούμε στις συνεδριάσεις) αλλά γιατί οι επιλογές της Διοίκησης του Δήμου θίγουν τα συμφέροντα του λαού και υπονομεύουν τα δικαιώματά του.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο και τα επιτελεία του να πάψουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να σέβονται τις θέσεις όλων των παρατάξεων.

Ο καθένας κρίνεται από τα λόγια, τις θέσεις του και τη δράση του. Και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παραποιεί την αλήθεια και τις απόψεις μας.

Όσο για την απομάκρυνση των λαμαρίνων του Μετρό από τη Μεταμορφώσεως δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί. Θυμίζουμε ότι υπήρχε δέσμευση για απομάκρυνση πολύ νωρίτερα.

Ζητούμε επιπλέον και δημόσια οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάψουν να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, διαδικασία που δυσχεραίνει τη συζήτηση, υποβαθμίζει πολλές φορές τη σημασία των θεμάτων, και επιτέλους να αρχίσουν και πάλι να γίνονται στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» όπου μπορούν όλοι οι σύμβουλοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:23 22/4/2024

Δευτέρα 22/4 και Τρίτη 23/04

Έρχεται η 36η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς

Έρχεται η 36η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς

09:00 20/4/2024

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής

To Graffiti επιστρέφει στην πόλη του

To Graffiti επιστρέφει στην πόλη του

09:00 19/4/2024

ΖΩγραφίζοντας την Καλαμαριά και την Πλατεία Σκρα

Ημερίδα του Δήμου Καλαμαριάς σε συνδιοργάνωση με το ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Ημερίδα του Δήμου Καλαμαριάς σε συνδιοργάνωση με το ΔΙ.ΠΑ.Ε.

09:00 16/4/2024

16/04 - 4:30 μμ - 5:00 μμ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

20:24 15/4/2024

Ποια θα είναι στους δρόμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

20:22 15/4/2024

Δευτέρα 15/4 και Τρίτη 16/04

Έναρξη νέων τμημάτων μαζικού αθλητισμού για ενήλικες

Έναρξη νέων τμημάτων μαζικού αθλητισμού για ενήλικες

09:00 15/4/2024

Νέα τμήματα μαζικού αθλητισμού για ενήλικες

Δήμος Καλαμαριάς:  Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

Δήμος Καλαμαριάς: Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

18:00 6/4/2024

Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις ενημέρωσης

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

14:20 5/4/2024

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

14:11 5/4/2024

5/04 - 9:00 πμ - 6/04 - 3:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα