Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ στα ελληνοτουρκικά σύνορα - Επιθεώρησε τα στρατεύματα

31/7/2020 02:04    Συνεχίζεται η τακτική των προκλήσεων
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ελληνοτουρκική μεθόριο πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μετέβη σήμερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη μαζί με ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα.

Ο Ακάρ και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας βρέθηκαν και στα σύνορα με την Βουλγαρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθεώρηση των τουρκικών δυνάμεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο τουρκος ΥΠΑΜ είχε συνεχίσει το γαϊτανάκι των προκλήσεων με αφορμή την κάθοδο του Μπαρμπαρός στην Κυρπιακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον Ακάρ, το Κυπριακό αποτελεί εθνικό ζήτημα της Τουρκίας και στόχος της Άγκυρας είναι να καταστήσει μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή.

«Η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας εκεί», δήλωσε ο Χούλουσι Ακάρ στο πλαίσιο της Ημέρας Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στην Άγκυρα.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι οι δραστηριότητες γεώτρησης σε περιοχές που η Τουρκία έχει εξουσιοδότηση στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελούν δικαίωμα της χώρας του και η Άγκυρα χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα. «Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ με τους αδελφούς μας εκεί, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Τούρκοε υπουργός Άμυνας.

Ακόμη, επανέλαβε ότι οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ θα είναι μάταιη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.


protothema

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki