Πρόσωπο και καλοκαίρι: Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον «εχθρό-ήλιο»

25/7/2020 21:12    tips
Το καλοκαίρι το πρόσωπό μας χρειάζεται έξτρα φροντίδα καθώς εκτίθεται στο θαλασσινό νερό, στο χλώριο της πισίνας και, φυσικά, στον έντονο καλοκαιρινό ήλιο.

Συχνά μετά τις διακοπές παρατηρούμε ότι το δέρμα μας χάνει τη λάμψη του, γεμίζει ρυτίδες, αλλά και ότι οι ήδη υπάρχουσες γίνονται ακόμη πιο βαθιές. Τι φταίει;

«Η ενυδάτωση και όχι μόνο είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε για να προφυλάξουμε την επιδερμίδας μας», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και αναλύει τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε το δέρμα μας, όχι μόνο να μην ταλαιπωρηθεί αυτή την εποχή, αλλά να γίνει καλύτερο κι από πριν.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

Για άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο, η πιο άμεση λύση είναι η μεσοθεραπεία με το υαλουρονικό οξύ. Η μεσοθεραπεία, που γίνεται με πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τονώνει το δέρμα και, όπως εξηγεί ο ειδικός, γίνεται με μικρά τσιμπηματάκια και διαρκεί μερικά λεπτά.

Στα συν της θεραπείας είναι ότι, με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού στα σημεία, όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση, βελτιώνεται αισθητά η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του, που τόσο έχει ανάγκη. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στο «κοκτέιλ» των θρεπτικών συστατικών έχει ως αποτέλεσμα τη συγκράτηση νερού στο δέρμα και, κατ’ επέκταση, τη βαθιά ενυδάτωσή του.

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται σε διάφορα σημεία του προσώπου, στον λαιμό και στο ντεκολτέ. Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες, που έχουν μία πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στον λιπώδη ιστό και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα.

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί να επαναληφθεί μετά από περίπου έξι μήνες.

Botox και Υαλουρονικό οξύ

Το botox και το υαλουρονικό σβήνουν τις ρυτίδες, αλλά δρουν και προστατευτικά για τις ήδη υπάρχουσες, βοηθώντας τες να μην γίνουν βαθύτερες.

«Το botox δρα πάνω στον μυ, αναστέλλει τη μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος και εμποδίζει τις συσπάσεις. Καταπολεμά ρυτίδες έκφρασης, όταν πλέον η κούραση γύρω από την περιοχή των ματιών και του μετώπου είναι ορατή. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και περιλαμβάνει λεπτές ενέσεις στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου ή των ματιών, οι οποίες ακινητοποιούν τους μυς, που προκαλούν τις ρυτίδες. Τις επόμενες ημέρες παρατηρείται σταδιακή μείωση των ρυτίδων έκφρασης και τα αποτελέσματα διαρκούν για περίπου έξι με οκτώ μήνες», επισημαίνει ο κύριος Γαϊτάνης.

Το υαλουρονικό οξύ είναι αρκετά διαδεδομένο για χρήση στο πρόσωπο και συγκεκριμένα για τη διόρθωση των λεγόμενων ρινοπαρειακών αυλάκων, δηλαδή των βαθιών γραμμών, οι οποίες ξεκινούν από τη μύτη και πηγαίνουν προς το στόμα. Επίσης εφαρμόζεται για να τονιστούν τα ζυγωματικά στο πρόσωπο, που, λόγω απώλειας βάρους ή λόγω της διαδικασίας της γήρανσης, έχουν χάσει τον όγκο τους, αλλά και για τη βελτίωση του περιγράμματος των χειλιών και την αύξηση του όγκου τους. Υπάρχει περίπτωση μετά την εφαρμογή να εμφανιστεί κάποια μικρή εκχύμωση ή μελανιά, που, όμως, σταδιακά υποχωρούν. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και έναν χρόνο.

Ρυτίδες λαιμού - micro botox

Το micro botox ή αλλιώς baby botox εφαρμόζεται στο μέτωπο, στα μάτια και στον λαιμό.

«Ο λαιμός θεωρείται το πιο δύσκολο σημείο. Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη δοσολογία του γνωστού botox. Με ειδική τεχνική, που ακολουθεί ο ειδικός γιατρός, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα - ίδια με εκείνη της μεσοθεραπείας - και με πολλές μικρές εγχύσεις, τοποθετεί το υλικό επιφανειακά στον μυ», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

Το επιλέγουν όσοι και όσες επιθυμούν ένα πολύ πιο φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς τη γνωστή, «παγωμένη» έκφραση, που μπορεί να προκύψει από τη χρήση του botox, αλλά και για τη μη σύσπαση των μυών.

Σύμφωνα με τον κύριο Γαϊτάνη, είναι πολύ αποτελεσματικό για την περιοχή του λαιμού, καθώς μπορεί να βοηθήσει το περίγραμμά του, βελτιώνοντας παράλληλα την όποια πιθανή χαλάρωση έχει εμφανιστεί, δίνοντας, έτσι, συνολικά ένα καλύτερο σχήμα στην περιοχή. Επίσης βοηθά να εξαφανιστούν οι οριζόντιες ρυτίδες και γενικότερα να βελτιωθεί η όψη του δέρματος.

Το micro botox μπορεί να εφαρμοστεί και στην περιοχή του μετώπου και στα μάτια, με στόχο να απαλύνει ή να «σβήσει» τις ρυτίδες, διατηρώντας, όμως, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τη φυσική κινητικότητά στην περιοχή.

Το αποτέλεσμα διαρκεί από τέσσερις έως έξι μήνες.

TIPS μετά τις ενέσιμες θεραπείες

Για δύο ώρες μετά την εφαρμογή δεν πρέπει να σκύβετε καθόλου το κεφάλι σας
Μην βάλετε make-up την πρώτη μέρα
Μην τρίψετε τις περιοχές, που έγινε η θεραπεία, για τις επόμενες 24 ώρες
Μην ξαπλώσετε για τέσσερις ώρες μετά την θεραπεία
Αποφύγετε το γυμναστήριο την πρώτη μέρα
Αποφεύγετε το ζεστό νερό , τη χρήση σεσουάρ και την ηλιοθεραπεία στο πρόσωπο.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki