Καλαμαριά - Σήμερα τα εγκαίνια της παραθινούπολης!

31/5/2018 16:16    Πέμπτη 31Μαιου
Σήμερα Πέμπτη 31 Μαιου και ώρα 19:30 θα γίνουν τα εγκαίνια του φεστιβάλ με μεγάλη πολύχρωμη  παρέλαση με κρουστά, ακροβάτες, ξυλοπόδαρους και κλόουν  από την Μπάντα δρόμου ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΥΤΕΣ στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο).

Στόχος της διοργάνωσης είναι, μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων, να προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους, και να ευαισθητοποιηθούν σε όλα τα θέματα της εποχής μας.

Τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα έχει ένα ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα με θεατρικές, μουσικές, χορευτικές ομάδες κουκλοθεάτρου και μαριονέτας, θεάτρου Σκιών, αφηγήσεις παραμυθιών,  μουσικά δρώμενα, θέατρο δρόμου,  καλλιτεχνικά εργαστήρια από παιδαγωγικές ομάδες της πόλης και σημαντικές παρουσίες φορέων όπως: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. – τμήματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλονίκης των Παιδικών χωριών SOS,  Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Ατελιέ της Φανταστικής -Δημόσιο ΙΕΚ Ευόσμου-Τμήμα Β. Βρεφονηπιοκόμων, Dot2dot, «Σχεδία στην Πόλη», Αφήγηση λαϊκών Παραμυθιών  Γιάννης Θεοδώρου,  Ανθή Θάνου – Αφήγηση Παραμυθιών, Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, Παιδικές Χορωδίες, “Χαρά και Μουσική”- εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και πολλοί έμπειροι παιδαγωγοί και εμψυχωτές.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε όλες σχεδόν τις προηγούμενες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν έχουν συμμετάσχει, αφήνοντας το δικό τους, ξεχωριστό στίγμα στο θεσμό, σχεδόν όλα τα μουσεία της πόλης, οργανώσεις με αναγνωρισμένο ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό έργο, πολιτιστικοί φορείς, παιδαγωγικές ομάδες καθώς και καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας έτσι έναν  πλουραλιστικό και διεθνή χαρακτήρα στο φεστιβάλ.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Στα Κουριώτικα για μια βραδιά με πολύ χορό μας καλεί ο Ταξιάρχης

Καλαμαριά: Στα Κουριώτικα για μια βραδιά με πολύ χορό μας καλεί ο Ταξιάρχης

22:14 5/9/2026

Ο σύλλογος Μικρασιατών Κουριωτών

Καλαμαριά - Περσίδης για τα χαμόγελα με τον Μητσοτάκη: Ο Απόλλωνας δεν προσκυνά κανέναν!

Καλαμαριά - Περσίδης για τα χαμόγελα με τον Μητσοτάκη: Ο Απόλλωνας δεν προσκυνά κανέναν!

21:44 5/9/2026

σχόλια προκάλεσε το κλίμα στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους στην Τανάγρα - Νεκροί οι δύο πιλότοι

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους στην Τανάγρα - Νεκροί οι δύο πιλότοι

21:11 5/9/2026

κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις

Θεσσαλονίκη - Σφοδρό τροχαίο: Νεκρή 30χρονη με ηλεκτρικό ποδήλατο

Θεσσαλονίκη - Σφοδρό τροχαίο: Νεκρή 30χρονη με ηλεκτρικό ποδήλατο

21:08 5/9/2026

στον Εύοσμο

Ο Μητσοτάκης στο περίπτερο του Απόλλωνα Καλαμαριάς (βιντεο)

Ο Μητσοτάκης στο περίπτερο του Απόλλωνα Καλαμαριάς (βιντεο)

16:21 5/9/2026

τον είπανε γουρλή...«Δώσε μία μπάλα λοιπόν», απάντησε

«Κότσαρι με κιμονό»: Ο Ιάπωνας καθηγητής που μιλάει ελληνικά και χορεύει ποντιακά

«Κότσαρι με κιμονό»: Ο Ιάπωνας καθηγητής που μιλάει ελληνικά και χορεύει ποντιακά

12:37 5/9/2026

καλεσμένος του Ποντιακού Συλλόγου « οι Μίθριοι» Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Σχολικά είδη για παιδιά που έχουν ανάγκη μαζεύει η Μητρόπολη

Καλαμαριά: Σχολικά είδη για παιδιά που έχουν ανάγκη μαζεύει η Μητρόπολη

12:17 5/9/2026

για να μην υπάρχει κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη

Κλασικά Έπιπλα