Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή διαδρομή στο λιμάνι σχεδιάζεται για το Ράλι της Δ.Ε.Θ

22/7/2020 14:33    Μια φαντασμαγορική υπερειδική διαδρομή
Μια φαντασμαγορική υπερειδική διαδρομή ταχύτητας θα περιλαμβάνει -εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν- το φετινό 53ο ράλι ΔΕΘ, το οποίο αναμένεται να φέρει περισσότερους φίλους της αγωνιστικής οδήγησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χάρη στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό αυτό event, που θα διοργανώσει ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος (Α.Ο.Θ).

Το ράλι με τον μισό αιώνα ιστορίας, που αποτελεί τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου του 2020, έχει προγραμματιστεί για τις 12-13 Σεπτεμβρίου 2020. «Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, σε ό,τι αφορά τη συνάθροιση του κοινού, φέτος επιθυμούμε να κάνουμε μια "υπερειδική" στο λιμάνι, στους χώρους του λιμανιού» αποκάλυψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο Σίμος Θεοφανίδης, γραμματέας του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Α.Ο.Θ).

Ο κ.Θεοφανίδης εξήγησε πως ο σχεδιασμός του Α.Ο.Θ - πάντα εφόσον θα είναι εφικτή σε υγειονομικό επίπεδο η συγκεκριμένη υπερειδική- θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές των αγωνιστικών αυτοκινήτων σε «μονομαχία». «Θα μπαίνουν στους χώρους του λιμανιού δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα "κοντράρονται", όπως γίνεται στους ιδιαίτερα δημοφιλείς αγώνες "Rally of the Champions", από όπου εμπνευστήκαμε την ιδέα» προσθέτει ο κ.Θεοφανίδης, που εξηγεί πως σε επίπεδο σχεδιασμού, ο Α.Ο.Θ είναι έτοιμος για τη διοργάνωση αυτής της υπερειδικής διαδρομής ράλι.

Το Πλάνο Β΄ αναλόγως της πορείας της πανδημίας

«Για το τελικό πράσινο φως θα πρέπει να μάθουμε εάν θα μπορούμε εκείνη την ημέρα να βάλουμε κόσμο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσει τις διαδρομές. Εάν αυτό δεν θα είναι εφικτό, τότε δεν θα στήσουμε τη συγκεκριμένη υπερειδική, αφού είναι τόσο εντυπωσιακό το θέαμα, που δεν θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τους θεατές (από το να συγχρωτιστούν)» προσθέτει ο γραμματέας του Α.Ο.Θ.

Σε ό,τι αφορά συνολικά τα θέματα διοργάνωσης του ιστορικού ράλι της Βόρειας Ελλάδας, ο κ.Θεοφανίδης εξηγεί πως για τον Α.Ο.Θ η τρέχουσα είναι προπαρασκευαστική περίοδος. «Γενικότερα και εμείς προσπαθούμε να συνέλθουμε μετά τη βίαιη διακοπή που είχε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός λόγω κορονοϊού. Λείψαμε για δυόμιση μήνες από τα γραφεία μας, έχουμε πια επανέλθει και κάνουμε τους σχεδιασμούς επί χάρτου, για να δούμε ποια σενάρια θα ακολουθήσουμε για το 53ο Ράλι  Δ.Ε.Θ», εξήγησε ο γραμματέας Α.Ο.Θ, που τόνισε πως αν και ο αγώνας με την υπερειδική του λιμανιού είναι η πρώτη επιλογή, θα υπάρχει και πλάνο Β', ένας αγώνας διήμερος «έτσι ώστε να είναι μεγάλος και χορταστικός για τους θεατές και αγωνιζόμενους» και να προσελκύσει πληρώματα από όλη την Ελλάδα.

«Στη περίπτωση που δεν θα γίνει η εντυπωσιακή υπερειδική αγωνιστική διαδρομή στο λιμάνι, θα πάμε στο πλάνο Β'. Αυτό αφορά τη διοργάνωση του 53ου Ράλι Δ.Ε.Θ ως διήμερου αγώνα, που θα περιλαμβάνει δύο ειδικές διαδρομές το Σάββατο και πέντε την Κυριακή, κάτι που σημαίνει πως θα διοργανώσουμε έναν μεγάλο αγώνα 80-90 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Έτσι θα ευχαριστηθούν έναν ωραίο αγώνα οι φίλοι των αγώνων Ράλι» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τις ειδικές διαδρομές εκτός πόλης, κεντρικό ρόλο στο 53ο Ράλι Δ.Ε.Θ θα έχει φέτος σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ.Θεοφανίδη, μια ειδική διαδρομή αγαπημένη για οδηγούς και κοινό, τον «λεγόμενο "Mεγάλο Χολομώντα", μια φοβερή ειδική διαδρομή 28 χιλιομέτρων από την Αρναία μέχρι το Παλαιόκαστρο», σπεύδει να προσθέσει ο Έλληνας οδηγός αγώνων και γραμματέας του Α.Ο.Θ.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

19:00 16/6/2025

Ένα δυναμικό και γεμάτο ενέργεια Σαββατοκύριακο έζησε η Καλαμαριά

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

14:00 16/6/2025

Mια ιστορική περιβαλλοντική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στην Καλαμαριά

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

17:00 15/6/2025

15/06

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

15:36 15/6/2025

Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 15/6/2025

Κυριακή 15/6

IRIS : Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέχρι τέλος του έτους

IRIS : Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέχρι τέλος του έτους

14:09 14/6/2025

Τον διπλασιασμό των ορίων συναλλαγών με IRIS

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 14/6/2025

Σάββατο 14/6

Thessaloniki Flea Market 2025: 2ημερη Καλοκαιρινή Υπαίθρια Αγορά στο Τόξο της Δ.Ε.Θ.

Thessaloniki Flea Market 2025: 2ημερη Καλοκαιρινή Υπαίθρια Αγορά στο Τόξο της Δ.Ε.Θ.

20:00 13/6/2025

14 - 15/6

Κλασικά Έπιπλα